Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn krijgt door nieuwe aanwijzing meer tijd voor realisatie verbeterprogramma

Utrecht, 15 november 2017

Careyn heeft kennisgenomen van het besluit van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) om de organisatie een nieuwe aanwijzing te geven omdat het verbeterprogramma nog niet volledig is afgerond. Careyn ziet in deze aanwijzing een erkenning van de IGJ voor de bijzondere omstandigheden van Careyn en het feit dat de opdracht eigenlijk te complex en te omvangrijk is gebleken voor de in de eerste aanwijzing aangegeven periode.

Bestuursvoorzitter Marco Meerdink van Careyn: "Wij krijgen meer tijd. Daar spreekt vertrouwen uit van de IGJ in ons verbeterprogramma. Het is voor ons een belangrijk signaal dat we op de juiste weg zijn. Het afgelopen jaar is met de inzet van iedereen hier keihard gewerkt aan de noodzakelijke verbeteringen. We hebben zelf ook geconstateerd dat het verbeterprogramma nog niet geheel is afgerond. Het gaat om een cultuurverandering en dat kost nu eenmaal tijd. Daar krijgen we nu dus ook meer ruimte voor. We hebben er vertrouwen in dat we binnen de termijnen van de nieuwe aanwijzing de verbetermaatregelen kunnen afronden. Daarop zijn al onze inspanningen gericht."

Onverminderde inzet

Sinds het aflopen van de eerste aanwijzing op 8 augustus jl. is Careyn onverminderd doorgegaan met de uitvoering van het plan van aanpak voor de verbetering van de kwaliteit van zorg. Op basis van onder meer de Inspectiebezoeken in augustus en de eigen evaluaties is een bijgesteld plan van aanpak gemaakt voor de komende periode, dat is gedeeld met de IGJ. Belangrijke elementen in dit plan zijn het verder op orde brengen van de elektronische cliëntendossiers en het doorvoeren van methodisch werken en gefundeerde verbeterprocessen. Bovendien wordt de inzet van kwaliteitsverpleegkundigen structureel.

Careyn conformeert zich aan de in de nieuwe aanwijzing door de IGJ gestelde termijnen.

Deel deze pagina:

Contact