Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

SKG-gecerficieerd en voorzien van het politiekeurmerk Veilig Wonen

 
Careyn Sleutelkluisjes

Sleutelkluisjes Careyn Personenalarmering veilig

Schiedam, 1 februari 2017

Na de uitzending van het VARA-programma Kassa van zaterdag 28 januari jl. is mogelijk onrust ontstaan over de veiligheid van sleutelkluisjes naast de voordeur van thuiszorgcliënten. Door VARA's Kassa werd in beeld gebracht hoe sommige goedkopere kluisjes door kwaadwillende snel kunnen worden opengebroken.

PolitiekeurmerkDe sleutelkluisjes die Careyn personenalarmering gebruikt zijn veilig. Careyn personenalarmering werkt uitsluitend met de duurdere kluisjes van de merken Clavisio en Lips. Deze zijn SKG-gecertificeerd en voorzien van het politiekeurmerk 'Veilig Wonen'. SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) is een onafhankelijke certificatie-instelling in de bouwnijverheid die de kwaliteit van hang- en sluitwerkproducten bewaakt.

Toekomst

Verder werkt Careyn aan woningtoegang door hulpverleners via 'digitale sleutels'. Deze digitale sleutels werken met een electronisch slot dat aan de buitenkant van de woning niet zichtbaar is en wordt door de hulpverlener met een beveiligde app op de smartphone geopend. In het voorjaar van 2017 loopt hiervoor een proef in Utrecht. Als deze proef slaagt zal dit digitale sleutelsysteem bij alle klanten van Careyn gebruikt gaan worden.

Dit digitale sleutelsysteem is van de Zweedse leverancier Phoniro. In Zweden gebruiken al 80.000 mensen dit systeem naar volle tevredenheid. De veiligheid van het digitale sleutelsysteem blijkt minimaal net zo veilig als telebankieren. Bovendien wordt altijd vastgelegd wie op welk moment de deur opent en hoe lang diegene binnen is.

Deel deze pagina:

Contact

Gerelateerde pagina's