Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Mohlmann neemt de plaats in van Sandra Spek die de organisatie per 1 april verlaten heeft

 
vlaggen

Henk Möhlmann interim-CFO bij Careyn

Utrecht, 14 april 2017

De raad van toezicht van Careyn heeft Henk Möhlmann (48) per 1 mei benoemd als interim-CFO van de zorgorganisatie. Möhlmann neemt de plaats in van Sandra Spek die per 1 april vertrokken is. De raad van toezicht is nog op zoek naar een nieuwe CEO als opvolger van de eind vorig jaar opgestapte Rob van Dam. Tot dan neemt Harry Luik de honneurs waar als bestuursvoorzitter. In samenspraak met de nieuwe CEO zal een vaste CFO worden geworven.

Bedrijfseconoom Möhlmann heeft ruime ervaring als zorgbestuurder. Zo was hij onder andere lid van de raad van bestuur van Thebe, directeur van Thuiszorg Rotterdam en interim-bestuurder bij de Lelie zorggroep. De afgelopen jaren was hij werkzaam als adviseur en interim-manager. Möhlmann ziet de benoeming als een nieuwe uitdaging: "Ik heb begrepen dat Careyn na een aantal moeilijke jaren de opgaande lijn weer te pakken heeft. Ik wil graag een steentje bijdragen om die lijn vast te houden en samen met de collega's de kansen te benutten."

Careyn maakt een dynamische periode door. Na de succesvolle transitie om de organisatie weer gezond te maken, ligt de focus voor de komende jaren op het verbeteren van de kwaliteit en de vernieuwing van de zorg onder het motto 'waardegedreven zorgsturing'. Daarnaast werkt de organisatie op aanwijzing van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) aan de verbetering van de kwaliteit en veiligheid van de zorg. De raad van bestuur verwacht in de loop van dit jaar volledig te voldoen aan de eisen die de IGZ gesteld heeft.

Deel deze pagina:

Contact