Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn op de goede weg

Utrecht, 17 mei 2018

Careyn voldoet aan de eisen van het eerste deel van de aanwijzing, die haar in november 2017 werd opgelegd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Careyn kreeg in deze aanwijzing tot 1 april de tijd om de zorgdossiers op orde te brengen om daarmee de kwaliteit, de goede samenhang en de veiligheid van de geboden zorg aan te tonen.

De Inspectie bracht begin april een onaangekondigd bezoek aan een aantal locaties van Careyn. Deze locaties werden beoordeeld op een aantal criteria die direct samenhangen met de zorgdossiers. De Inspectie kwam daarbij tot de constatering "dat Careyn met de gerealiseerde verbeteringen en maatregelen heeft voldaan aan deel-I met termijn-I van de gegeven aanwijzing"

Marco Meerdink, bestuursvoorzitter Careyn: "Wij zijn tevreden en blij met het oordeel van de Inspectie. Dit is een hart onder de riem voor de organisatie en een steun in de rug om vol energie door te gaan met de realisatie van ons verbeterprogramma. Er is door een groot aantal collega's heel hard gewerkt om dit te bereiken. De Raad van Bestuur heeft veel respect voor hun volharding en prestaties. We hebben nog een enorme uitdaging voor de boeg, maar dit geeft ons kracht en vertrouwen voor de toekomst".

Careyn gaat onverminderd door met de uitvoering van haar plan van aanpak voor de verbetering van de kwaliteit van zorg. Zij heeft nu tot november 2018 de tijd om ook aan de overige punten van de aanwijzing van de Inspectie te voldoen. Daarbij gaat het vooral om de inzet en deskundigheid van medewerkers en het sturen op kwaliteit en veiligheid in de organisatie.

Deel deze pagina:

Contact

Gerelateerde pagina's