Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Lantain: "Vanuit mijn kennis en ervaring lever ik graag een bijdrage aan het herstel van Careyn"

 
Careynvlag

Roy Lantain nieuwe voorzitter raad van toezicht Careyn

Utrecht, 4 juni 2018

Roy Lantain (68) is per 1 juni de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Careyn. Hij heeft de voorzittershamer van Geri Bonhof overgenomen. Zij besloot eerder om haar functie als voorzitter van de raad van toezicht neer te leggen. De reden hiervoor is het grote tijdsbeslag dat deze functie bij Careyn in de huidige fase met zich mee blijft brengen, in relatie tot haar andere activiteiten.

Bonhof neemt met vertrouwen in de toekomst afscheid van Careyn: "Met Marco Meerdink en Guido van de Logt is er een stabiele raad van bestuur en ook de raad van toezicht is na enkele wisselingen goed voorbereid op de toekomst. Hiermee heb ik er alle vertrouwen in dat Careyn de noodzakelijke stappen kan blijven zetten om op het gebied van kwaliteit en financiën verbeteringen door te voeren."

De raad van toezicht van Careyn is ingenomen met de komst van de nieuwe voorzitter. Lantain is een stevige, zeer ervaren bestuurder en toezichthouder. Zijn achtergrond is divers; zo werkte hij geruime tijd bij de overheid in functies op het gebied van P&O en laatstelijk als beleidsdirecteur voor de sector openbaar vervoer. Daarna was hij hoofd van de P&O-dienst van de Hema en vervolgens directeur bij de NS, waar P&O en stakeholdermanagement onderdelen van zijn portefeuille waren. Zijn ervaring in de zorg heeft Lantain onder meer opgedaan als bestuursvoorzitter van de Gelre ziekenhuizen en als intern toezichthouder van het Westfries Gasthuis.

Lantain kijkt uit naar zijn nieuwe rol. "Vanuit mijn kennis en ervaring lever ik graag een bijdrage aan het herstel van Careyn. De eerste tekenen zijn er dat Careyn de weg omhoog weer gevonden heeft. Ik zet mij graag in om dit samen met bestuur en toezicht verder te stimuleren en te monitoren."

Deel deze pagina:

Contact

Gerelateerde pagina's