Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Verklaring Careyn inzake uitzending Zembla

Utrecht, 21 februari 2019

Vanavond vond een uitzending van Zembla over onze locatie Tuindorp Oost plaats. In deze uitzending wordt een eenzijdig beeld geschetst van de situatie waarmee de werkelijkheid geweld wordt aangedaan. Careyn neemt dan ook afstand van de berichtgeving in deze uitzending. Onderstaand de reactie die wij de redactie van Zembla eerder hebben gegeven als input voor de uitzending.

De verhuizing op Tuindorp-Oost was absoluut noodzakelijk om de veiligheid en kwaliteit van zorg te kunnen blijven garanderen. Vanzelfsprekend realiseren wij ons dat de noodzakelijke verhuizing impact heeft en heeft gehad op de bewoners en ongemak heeft veroorzaakt. Dat was helaas ook niet volledig te voorkomen. Daarom zijn alle bewoners persoonlijk begeleid en hebben wij ons maximaal ingespannen de overlast voor hen zoveel mogelijk te beperken. Careyn heeft ook de volledige kosten voor de verhuizing gedragen. Dit alles gebeurde in nauwe samenspraak en samenwerking met de cliëntenraad en is persoonlijk begeleid door Guido van de Logt van de Raad van Bestuur.

Dat ons besluit tot verhuizing vanuit oogpunt van kwaliteit en veiligheid noodzakelijk was is ook door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd tijdens een recent bezoek aan Tuindorp Oost bevestigd.

Van de huisvesting van jongeren in Tuindorp Oost via Socius was vanaf het moment van aanvang bekend dat dit tijdelijk zou zijn, namelijk tot het moment dat de bewoners naar een andere locatie zouden verhuizen.

Het afgelopen half jaar is er veel (media)aandacht geweest voor onze locatie Tuindorp-Oost en de helaas noodzakelijke verhuizing. Vanzelfsprekend heeft dat impact op de bewoners en ons medewerkersteam, dat met grote passie en inzet werkt op die locatie.

Wij hebben er behoefte aan om weer vooruit te kijken, de locatie rust te gunnen en de focus te leggen op het bieden van de zorg die onze cliënten en hun naasten van ons verwachten.

Deel deze pagina:

Contact