Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Coronavirus: nieuwe maatregelen Careyn

Utrecht, 20 maart 2020

Laatste update: 20-03-2020

In de Careyn-zorgcentra verblijven veelal kwetsbare mensen met een verminderde weerstand. Deze groep mensen blijkt extra ontvankelijk voor het coronavirus (Covid19).
Op 19 maart heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd. Careyn dient deze landelijke maatregelen te volgen. Daarom is het volgende besloten:

Careyn sluit met ingang van 20 maart 2020 al haar locaties voor bezoek.
Voor bezoek aan terminale bewoners kan in overleg een uitzondering worden gemaakt. 

Dit is een zeer ingrijpende maatregel. Uiteraard zullen wij ons maximaal inspannen om het verlies van contact met de buitenwereld voor onze bewoners te compenseren door andere vormen van contact en/of activiteiten aan te bieden. Daarnaast kan familie vanzelfsprekend telefonisch of via beeldbellen in contact met hun naasten blijven.

 

Onze zorgmedewerkers werken natuurlijk gewoon door; ze zijn hard nodig. Uiteraard worden zij goed op de hoogte gehouden van de actuele situatie en de maatregelen die Careyn of de rijksoverheid treft. Zij zijn dan ook goed in staat om de vragen van onze bewoners/cliënten en hun familie te beantwoorden.

Voor thuiszorg-cliënten geldt: de zorg gaat gewoon door. Vanzelfsprekend. Onze medewerkers weten goed op welke ziekteverschijnselen ze bij zichzelf en bij u moeten letten en hoe ze eventueel moeten handelen. Een van de voorzorgmaatregelen is wel dat wij onze medewerkers adviseren geen hand te geven. Wij vragen u daarvoor begrip.

Voor algemene vragen verwijzen wij u naar de volgende informatiebronnen:

- Website RIVM
- Website Rijksoverheid
- Publieksinformatienummer: 0800-1351

Deel deze pagina:

Contact