Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Mw. Van der Valk - voorzitter van de clientenraad - knipt het lint door

 
Opening Zuidland

Hart van Zuidland feestelijk geopend

Zuidland, 2 oktober 2017

Terwijl overal in het land verzorgingshuizen hun deuren sluiten, werd op donderdag 28 september in het dorpje Zuidland op Voorne-Putten, 'Sland' zeggen de streekbewoners, het Hart van Zuidland feestelijk geopend. Het complex, gelegen in een woonstraat op steenworp afstand van zorgcentrum Bernissesteyn, herbergt 28 ruime comfortabele appartementen plus vier ontmoetingsruimtes, waar de bewoners samen kunnen koken en eten, kunnen ontspannen en aan gemeenschappelijke activiteiten kunnen deelnemen. Namens de bewoners knipte mevrouw Van der Valk, voorzitter van de cliëntenraad van Careyn Zuidland, het ceremoniële lint door ten teken van de officiële opening. Waarop de leerlingen van basisschool De Vlasblom 'eindelijk' hun ballonnen mochten oplaten.

Voorafgaand aan de ceremonie voerden in het atrium van zorgcentrum Bernissesteyn diverse vertegenwoordigers van de initiërende partijen het woord. Wethouder Van der Schaaf van de gemeente Nissewaard, schetste de jarenlange voorbereidingen die aan de bouw van het Hart vooraf gegaan zijn. Zonder de goede samenwerking tussen de gemeente, Woningstichting De Zes Kernen en Careyn en de vasthoudendheid van André Vermaas, manager Zorg en Vastgoed van Careyn in het bijzonder, zou de vernieuwende woonzorgvoorziening niet tot stand zijn gekomen, aldus de wethouder. "Op naar de volgende uitdaging: het ontwikkelen van een nieuwe toekomst voor Bernissesteyn."
Directeur-bestuurder Anja van der Sijde van de woningstichting, benadrukte het belang van het Hart van Zuidland voor de plaatselijke gemeenschap. "Het gaat niet om de stenen, maar om de mensen. Dankzij de fraaie voorziening kunnen de inwoners in hun eigen dorp blijven wonen, ook als zij extra zorg nodig hebben."

Woonde mijn moeder hier maar

Marco Meerdink, voorzitter van de raad van bestuur van Careyn, sprak zijn bewondering uit voor de 'vrucht van de eendrachtige samenwerking tussen de partijen die het Hart tot stand hebben gebracht.' "Mij past bescheidenheid. Ik ben als net aangetreden bestuurder niet bij de voorbereidingen betrokken geweest. Ere wie ere toekomt. Woonde mijn moeder hier maar, dacht ik toen ik hier voor het eerst kwam." De voorbeeldige samenwerking tussen alle betrokkenen gaat volgens Meerdink hand en hand met de maatschappelijke opgave, waarvoor de Nederlandse samenleving staat.

Deel deze pagina:

Contact

Gerelateerde pagina's