Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Ketenproject verbetert zorg Parkinsoncliënt

Utrecht, 7 december 2017

De zorgprofessionals van Careyn zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de zorg voor de cliënten te verbeteren. Door scholing en training, de toepassing van nieuwe technieken of door samenwerking met andere zorgaanbieders binnen de zogenoemde zorgketen rond de cliënt. Een mooi voorbeeld is het zogenoemde NIGRA Parkinsonproject, waarin Careyn Revalidatie Nieuw Tamarinde samenwerkt met het Antonius Ziekenhuis. Onlangs werd de eerste cliënt verwelkomd in Nieuw Tamarinde.

Bij cliënten die in aanmerking komen voor dit traject, wordt in het ziekenhuis een speciale sonde geplaatst. Op deze sonde wordt een medicatiepomp aangesloten. Vervolgens komt de cliënt voor 10 dagen naar de revalidatieafdeling. Daar wordt de medicatie-instelling per pomp ingesteld en oefent de cliënt met de behandelaren. Aansluitend op de revalidatie gaat de cliënt terug naar het ziekenhuis voor de plaatsing van de definitieve sonde. Veel cliënten zetten hun revalidatie thuis voort, begeleid door gespecialiseerde eerste lijns-paramedici.

Het ketenproject is zorgvuldig voorbereid. Zo hebben diverse scholingsbijeenkomsten plaatsgevonden, waar duodopa-specialist Kamal Alizadeh verzorgenden, verpleegkundigen, artsen en behandelaren uitgebreid geïnformeerd heeft over de ziekte Parkinson. Tevens is geoefend met de pomp en het scoren van de cliënten, noodzakelijk om de juiste medicatie te kunnen instellen.

Deel deze pagina:

Contact

Gerelateerde pagina's