Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Tuindorp Oost doet aanpassingen om kwaliteit en gezelligheid te borgen

Utrecht, 27 juni 2018

Zorgcentrum Tuindorp Oost in Utrecht gaat haar oudere bewoners met een lichte zorgvraag concentreren. Dit in afwachting van de nieuwbouw die eind 2019/begin 2020 gerealiseerd gaat worden op een steenworp afstand van het huidige gebouw. De ouderen zijn nu over de twee vleugels van het respectievelijk twaalf en vier verdiepingen tellende pand verspreid. Dit is gezien de afnemende populatie uit oogpunt van kwaliteit, veiligheid en gezelligheid niet langer verantwoord.

Na de wetswijziging van 2015 was er landelijk geen toekomst voor verzorgingshuizen. Tuindorp Oost heeft echter met het noodzakelijke afbouwscenario een geweldige oplossing gevonden voor leegstand. Gedurende enkele jaren zijn er aan de originele oudere verzorgingshuisbewoners jongeren toegevoegd. Dit was goed voor mooie ervaringen en hierop is ook een documentaire met landelijke bekendheid gebaseerd.

Inmiddels is het aantal ouderen fors geslonken. De verhouding tussen de ouderen en de jongeren wordt nu niet meer als evenwichtig ervaren. Maar vooral is voor de resterende ouderen de kwaliteit en veiligheid onder de huidige omstandigheden niet meer te garanderen. Er zijn verdiepingen waar nog slechts één of twee ouderen wonen. Daarnaast zijn er ouderen die niet langer binnen een verzorgingshuissetting kunnen blijven wonen.

Redenen genoeg om voor een volgende fase te kiezen. De ouderen verhuizen naar de vier woonlagen in één vleugel, de laagbouw. Overigens kunnen zij er uiteraard ook voor kiezen om naar een (zorg-)locatie elders te verhuizen. De jongeren die via Socius huren, hebben contractueel in ieder geval vier maanden maar voor de hoogbouw tot het einde van het jaar om een andere woonomgeving te zoeken. Met de maatregelen en de concentratie van de ouderen wil Careyn de kwaliteit, veiligheid en gezelligheid borgen totdat de resterende bewoners definitief kunnen verhuizen naar de nieuwbouw.

Deel deze pagina:

Contact

Gerelateerde pagina's