Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

E-bikes voor wijkverpleging Hoek van Holland

Hoek van Holland, 7 september 2018

Het Groene Kruis, afdeling Hoek van Holland gaat zich opheffen. De vereniging heeft vanaf 1907 onder andere de wijkverpleging in Hoek van Holland verzorgd. Half jaren negentig zijn de taken overgegaan naar Careyn en Humanitas. Na verkoop van het pand aan de De Cordesstraat was er geen taak meer voor de vereniging. Het bestuur heeft voor de nog resterende middelen, conform de statuten van de vereniging, een doel gezocht. Dat is gelukt. Zij schenken 27 e-bikes aan verzorgenden en wijkverpleegkundigen in Hoek van Holland (Careyn en Humanitas).

Samen met twee medewerkers van Humanitas mochten Nicole Potstra en Esther Cammeraat-Mostert afgelopen zaterdag september de eerste fiets in ontvangst nemen. Esther: "We wisten niet wat we moesten verwachten maar werden warm ontvangen door Martijn van Leeuwen van Peter van Leeuwen Tweewielers. Onze manager Joke Schokker was ook aanwezig. Namens het bestuur gaf Wim de Groot een indrukwekkende toespraak. Er werd een stuk geschiedenis over het Groene Kruis verteld en hoe dat is overgegaan naar Careyn Thuiszorg. De overgebleven geldmiddelen wilden ze dan ook graag besteden aan de medewerkers zelf in vorm van mooie en praktische e-bike. Wim de Groot vertelde dat hij een warm hart toedraagt aan de medewerkers in de wijk en weet hoe zwaar het soms is. Wij waren zeker onder de indruk."

Manager Joke Schokker hield een dankwoord namens Careyn. Ook kreeg zij nog bloemen van het bestuur. Nicole en Esther: "Ons team is ontzettend dankbaar voor het mooie en gulle gebaar van het Groene Kruis. Er zijn geen woorden voor. Naast de fiets mochten we ook nog een eigen fietstas uitzoeken en naderhand kregen we allemaal nog een hangslot en een sleutelhanger erbij." In Hoek van Holland zijn alle wijkverzorgenden en verpleegkundigen nu goed zichtbaar op hun groene fiets (de kleur van het Groene Kruis)." Nicole en Esther lachend: "Net als motorrijders gaan we vanaf nu zwaaien als we elkaar tegenkomen! Je ziet meteen dat het een mede-collega in de wijk is."

Deel deze pagina:

Contact