Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Zorgaanbieders Hoeksche Waard werken samen in Covidteam

Hoeksche Waard, 4 mei 2020

Vanwege het coronavirus nemen zorgaanbieders maatregelen om de kans op besmetting voor cliënten en medewerkers zoveel mogelijk te beperken. In de Hoeksche Waard is Careyn daarom gestart met een speciaal covidteam. Daarin wordt samengewerkt met drie andere zorgaanbieders. Thuiszorgcliënten die besmet zijn met het coronavirus of waar een sterk vermoeden is van besmetting, krijgen thuiszorg van dit team. Zij worden opgenoen in de zogenoemde 'covidroute'.

In het Covidteam werken 15 verpleegkundigen. De medewerkers werken uitsluitend voor dit team om de kans op besmetting bij andere cliënten te voorkomen. Het team levert in drie diensten (overdag, avond en in noodgevallen 's nachts) de benodigde thuiszorg. Hierbij maken zij gebruik van alle noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen.

Het Covidteam wordt ingezet bij thuiszorgcliënten van Alerimus, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard. Die cliënten kunnen dus zorg krijgen van een verpleegkundige van een andere zorgorganisatie dan zij gewend zijn.

Thuis in de Kern
In de Hoeksche Waard werken diverse partners in wonen, welzijn en zorg samen onder de paraplu van Thuis in de Kern. Het opzetten van het Covidteam is hier een voorbeeld van. Alerimus, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard werken samen om de inwoners in de Hoeksche Waard de meest passende zorg te. De partners zijn trots op de oprichting van het Covidteam en geven in de toekomst graag een vervolg aan deze samenwerking.

Deel deze pagina:

Contact