Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Consultatiebureau

Op het consultatiebureau volgen artsen en verpleegkundigen de gezondheid, groei en ontwikkeling van uw kind. U krijgt advies over verzorging en voeding, opvoeding en veiligheid en uw kind ontvangt alle benodigde inentingen.

De consultatiebureaus van Careyn zijn veelel opgenomen in de Centra voor Jeugd en Gezin..

De consultatiebureauarts en de jeugdverpleegkundige volgen de groei en ontwikkeling van het kind en praten samen met de ouders over hoe het opvoeden van hun kind door hen ervaren wordt. Ook beantwoorden zij vragen die ouders hebben. Op het consultatiebureau is er aandacht voor alles wat te maken heeft met het gezond opgroeien van uw kind. Veel ouders bezoeken het consultatiebureau om de ontwikkeling van hun kind te laten volgen, inentingen te laten geven, en informatie te vragen over praktische zaken, zoals voeding of gedrag van hun kind (huilen, drift e.a.). Andere ouders bouwen een wat intensievere relatie op met hun consultatiebureau, bijvoorbeeld omdat hun kind problemen heeft, of doordat ze zelf een moeilijke tijd doorgaan. Voorbeelden hiervan zijn een postnatale depressie, relatieproblemen en echtscheiding, of financiële problemen die het lastig maken om positief te blijven in de opvoeding. Het eerste contact met het consultatiebureau is wanneer de jeugdverpleegkundige na de geboorte van uw kind bij u langskomt voor een huisbezoek. U ontvangt dan tevens het Groei Op Boek: een boekje met praktische informatie over opvoeden en opgroeien.

Ontwikkelingen in de zorg van het consultatiebureau zijn de Centra voor Jeugd en Gezin en het Elektronisch Kinddossier. Veel consultatiebureaus zijn bezig om hun papieren dossier om te zetten in een elektronische versie. Daarnaast worden de consultatiebureaus in hun geheel opgenomen in Centra voor Jeugd en Gezin. De stand van zaken wisselt per gemeente, maar momenteel is de intentie van veel consultatiebureaus dat zij samengaan in één team met de schoolartsendienst van de GGD (4-19 jeugdgezondheidszorg), en andere partijen die zorg bieden aan opgroeiende kinderen. Zoals (school)maatschappelijk werk, opvoedbureaus en jeugdzorg.

Waar vindt u de consultatiebureaus van Careyn?

De consultatiebureaus zijn onderdeel van de Centra voor Jeugd en Gezin. Wij verwijzen u voor meer informatie graag door naar de websites van het Centrum voor Jeugd en Gezin in uw regio. Klik hier.

Klanttevredenheid

Klik hier voor de pagina met klanttevredenheidsonderzoeken. Daar vindt u ook de Factsheet Klanttevredenheid Consultatiebureaus Careyn.

 

Deel deze pagina:

Contact