Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Dagactiviteiten, Dagverzorging, Dagbehandeling

Komt u uw huis bijna nooit meer uit maar wilt u heel graag andere mensen ontmoeten? Wordt u een dagje ouder en wat strammer en stijver? Of laat uw geheugen u wel eens in de steek? Kom dan eens naar een van de dagactiviteiten van Careyn. Careyn heeft diverse dagactiviteiten, zoals activiteitencentra en zorgboerderijen. En u kunt bij ons terecht voor dagverzorging en dagbehandeling.

Let op: voor informatie over onze dagactiviteitencentra in de gemeente Ronde Venen klikt u hier.

Het activiteitencentrum biedt u de mogelijkheid om onder professionele begeleiding één of meerdere dagen in de week door te brengen in een gezellige omgeving. Er is gelegenheid om met elkaar te praten of spelletjes te doen. Ook fysieke en psychische trainingen behoren tot de mogelijkheid. Denkt u hierbij aan geheugentraining, training om de fijne motoriek te verbeteren of het soepel houden van uw gewrichten.

Het activiteitencentrum is er voor iedereen

Een aantal keren per jaar kunt u mee met gezellige uitstapjes die georganiseerd worden, zoals naar een dierentuin of een kerstmarkt. Tussen de middag wordt er gezamenlijk een (warme) maaltijd gegeten. En wanneer u dat wilt, kunt u in de middag even rusten.

U kunt bij het activiteitencentrum terecht voor een gevarieerd dagprogramma en er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke behoeften en interesses.

Het activiteitencentrum is voor mensen die op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied ondersteuning, zorg en begeleiding nodig hebben.

Dit kan gaan om ouderen met:

 • Psychosociale problemen (eenzaamheid, sociaal isolement, depressiviteit, relatie-problemen en zelfverwaarlozing)
 • Somatische problemen (lichamelijke handicap- en behoeftes, voeding en hygiëne)
 • Psychogeriatrische problemen (dementie en de gevolgen van hersenaandoeningen, agressief gedrag, zwerfneigingen)
 • Meervoudige problematiek, een combinatie van bovengenoemde problemen

Kosten

Het activiteitencentrum is er voor iedereen, die hiervoor een indicatie heeft ontvangen vanuit het CIZ voor begeleiding groep met:

 • Overbruggingszorg
 • Verblijf
 • Respijtzorg (ten behoeve van mantelzorgers)

Of voor iedereen die vanuit de gemeente een Wmo-beschikking heeft voor:

 • Begeleiding groep
 • Respijtzorg (ten behoeve van mantelzorgers)

Heeft u geen of onvoldoende indicaties, dan is het wel mogelijk om extra dagen in te kopen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Careyn Klantenservice.

De kosten voor dagactiviteiten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het beleid van uw gemeente. Er wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht voor aanvullende kosten, versnaperingen, extra activiteiten, materialen, bijzondere gelegenheden enz. Indien voor u van toepassing worden ook de kosten van de maaltijden in rekening gebracht.  

Aanvragen

Dagbehandeling wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), hiervoor heeft u een indicatie van het CIZ nodig. Dagverzorging wordt, afhankelijk van uw situatie, vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wmo.

Dagactiviteiten zijn ondergebracht in de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Uw gemeente is hiervoor verantwoordelijk. Heeft u dagactiviteiten nodig? Dan kunt u dit aanvragen via het Wmo-loket van uw gemeente. Een gemeenteambtenaar of iemand van het 'wijkteam' kijkt samen met u welke ondersteuning het beste bij u past.

Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een indicatie.

Klanttevredenheid

Klik hier voor de rapporten van de cliëntraadplegingen dagverzorging/dagbehandeling.

Activiteitencentra in uw regio:

Regio Breda

Careyn heeft in de regio Breda vier speciale activiteitencentra. In Chaam staat  zorgboerderij Chaamdijk waar u voor dagactiviteiten terecht kunt. Verder vindt u in Breda een activiteitencentrum voor ouderen met psychische of psychiatrische problemen, een activiteitencentrum voor mensen met gevorderde dementie en een verhoogde zorgvraag en een activiteitencentrum voor mensen met een brede interesse.

Adresgegevens:

Breda
Activiteitencentrum Ravelijn
Activiteitencentrum Prins
Activiteitencentrum 't Houwke
Activiteitencentrum Prins Plus

Chaam
Activiteitencentrum Geerhof 
Zorgboerderij Chaamdijk

Kosten

De kosten voor dagactiviteiten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het beleid van uw gemeente. Er wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht voor aanvullende kosten, versnaperingen, extra activiteiten, materialen, bijzondere gelegenheden enz. Indien voor u van toepassing worden ook de kosten van de maaltijden in rekening gebracht.

 

Regio Delft, Westland en Oostland/Nieuwe Waterweg Noord

In de regio Delft, Westland en Oostland/Nieuwe Waterweg Noord worden dagactiviteiten georganiseerd in Activiteitencentrum De Ark in Wateringen en Dagverzorging Woerdblok te Naaldwijk. U bent van harte welkom!

De dagverzorging van Careyn De Ark is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Interesse in deelname aan de dagverzorging? Hier kunt meer lezen over de kosten en het aanvragen van een CIZ indicatie.

Activiteitencentrum De Ark
Herenstraat 85
2291 BD Wateringen
0174 - 29 36 47
Woensdag gesloten

Dagverzorging Woerdblok is op alle werkdagen geopend. Heeft u interesse in de dagverzorging? Lees hier meer over de kosten en het aanvragen van een CIZ-indicatie.

Dagverzorging Woerdblok
Schiereiland 51
2673 CX Naaldwijk

De Vereeniging

De Vereeniging is een ontmoetingsplek voor senioren in het Westland. Ontmoeting staat hierin centraal. Aan de meeste activiteiten zijn geen kosten verbonden. Klik hier voor meer informatie.

Regio Goeree-Overflakkee

In de regio Goeree-Overflakkee worden dagactiviteiten georganiseerd in drie verschillende activiteitencentra en in vier welkomboerderijen.

De activiteitencentra en welkomboerderijen in de regio zijn open van maandag tot en met vrijdag. Activiteitencentrum Catharinaburg in Dirksland is ook op zaterdag open.

Welkomboerderijen

Een aantal dagen in de week biedt Careyn Goeree Overflakkee, als enige zorgaanbieder op Goeree Overflakkee, dagverzorging op een aantal welkomboerderijen. U kunt in de sfeer en de omgeving van het agrarisch bedrijf uw dag doorbrengen onder begeleiding van de boer en de boerin.

Als u een indicatie heeft ontvangen voor dagverzorging, dan kunt u bij ons aangeven of u in aanmerking wilt komen voor een verblijf op de welkomboerderij op één of meerdere dagen. Of u hiervoor in aanmerking komt is afhankelijk van uw gesteldheid en de beschikbaarheid van plaatsen. Een medewerker van de thuiszorg zal u informeren over uw mogelijkheden. 

Locaties

Activiteitencentra

Dirksland

Activiteitencentrum Reginahof

Welkomboerderijen
Stad aan het Haringvliet

Welkomboerderij De Tilse Knip

Den Bommel

Welkomboerderij De Schaapskooi

Regio Voorne-Putten en Rozenburg

Careyn Activiteiten Centra VPR biedt zorg aan mensen die vanwege beperkingen in hun zelfstandigheid een begeleiding- en/of verzorgingsbehoefte hebben.

Soms is er ondersteuning nodig om te voorkomen dat mensen in een sociaal isolement geraken of mantelzorgers overbelast raken. Ook kan er van dagactiviteiten gebruik gemaakt worden ter overbrugging naar een opname.

Bij dagactiviteiten wordt een dagprogramma geboden met accent op begeleiding in groepsverband, gericht op het bijhouden van vaardigheden; eventueel aangevuld met lichte assistentie bij persoonlijke zorg.

Bij de invulling van het dagprogramma wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de individuele wensen, behoeften en mogelijkheden van de gasten. Samen met de begeleid(st)er wordt een individueel weekprogramma gemaakt.

Door een of meerdere dagen per week in een andere omgeving te verblijven kan opname in een instelling worden uitgesteld of worden voorkomen. Mensen worden uit hun isolement gehaald, de sociale contacten worden weer opgebouwd en de zorg wordt overgenomen door deskundige medewerkers.

Bijna alle locaties van Careyn Activiteiten Centra VPR zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.15 - 15.45 uur.

Bij deelname aan een dagarrangement krijgt u een maaltijd aangeboden. De maaltijden kunnen tussen de middag gezamenlijk genuttigd worden tussen 12.00 - 13.30 uur in het restaurant van de locatie of in een ruimte van het activiteitencentrum.

Niet-geïndiceerden betalen een eigen bijdrage voor een dagarrangement. Deze bijdrage is inclusief activiteiten, maaltijden, koffie en thee.

Voor mantelzorgers bieden wij gespreksgroepen en lotgenotencontact aan op de diverse locaties.

Wijze van aanmelden

Dagactiviteiten zijn per 1 januari 2015 ondergebracht in de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Uw gemeente is hiervoor verantwoordelijk. Heeft u dagactiviteiten nodig? Dan kunt u dit aanvragen via het Wmo-loket van uw gemeente. Een gemeenteambtenaar of iemand van het 'wijkteam' kijkt samen met u welke ondersteuning het beste bij u past.

Informatie

Wilt u meer weten over de dagactiviteiten van Careyn Activiteiten Centra VPR? Belt u dan gerust voor aanvullende informatie of een kennismakingsgesprek met één van de Eerst Verantwoordelijk Begeleiders van CAC VPR via 0181-476183

Voor meer informatie over 55+ -activiteiten kunt u bellen met de betreffende locatie.

Locaties

Hieronder volgt een overzicht van alle locaties in deze regio:

Brielle

CAC 't Akcent

Hellevoetsluis

CAC 't Pluspunt

Rozenburg

CAC Blankenburg

Spijkenisse

CAC 't Marcktplein
CAC Herman Gorterhof

Zuidland

CAC 't Tuinhuis

 

Regio Stad Utrecht

In de regio Stad Utrecht kunt u bij ons terecht voor dagverzorging en dagbehandeling.

Dagverzorging

De dagverzorging is aanwezig in een eigen ruimte op de locatie Swellengrebel.

Dagverzorging is opvang voor een deel van één of meerdere dagen onder deskundige begeleiding. Het is met name geschikt voor mensen die zelfstandig wonen, maar zo nu en dan hulp nodig hebben. Bij de dagverzorging bevindt u zich in een groep van ongeveer 12 personen. U kunt iedere werkdag bij de dagverzorging terecht. Een dag duurt van 9 uur tot 15.30 uur. U kunt eventueel ook dagdelen komen. Het aantal dagen dat u deelneemt hangt af van de indicatie en van uw eigen behoefte.

Wat is er te doen bij de dagverzorging?

Er is een gevarieerd programma. Het activiteitenprogramma kan in het teken staan van de seizoenen of bepaalde thema´s. Met andere woorden: u kunt er iets van opsteken. Het onderling contact daarbij is minstens zo belangrijk. Een klein vast team van activiteitenbegeleider en een verzorgende begeleiden u gedurende de dag. Indien nodig wordt, in overleg met u, contact opgenomen met andere hulpverleners.

Bijzonderheden

Een vervoersbedrijf rijdt speciaal voor de dagverzorging. U kunt gebruik maken van de (rolstoel)bus. Als u in aanmerking komt, en meestal is dit het geval, ontvangt u voor het vervoer ook een indicatie. U wordt opgehaald en thuisgebracht.

Meer weten?

Heeft u verder nog vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Careyn Klantenservice of reageren via het contactformulier op deze site.

Locaties Dagverzorging

Zorgcentrum Swellengrebel
Burg. F. Andrealaan 100
3582 KV Utrecht

Dagbehandeling

Middelhoek is het Centrum voor Deeltijdzorg van Careyn in de stad Utrecht. Ouderen kunnen hier terecht voor dagbehandeling. Zo kunnen zij zo lang mogelijk thuis blijven wonen, ook wanneer er beperkingen zijn door chronische ziekte, ongeval of psychogeriatrische aandoening. Middelhoek stimuleert en ondersteunt ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Klik hier voor meer informatie.

Dagactiviteiten

Activiteitencentrum Rosendael & Swellengrebel organiseert allerlei activiteiten voor bewoners van Utrecht, variërend van samen een kopje koffie drinken tot het volgen van een volledig gestructu-reerd dagprogramma.

In het Activiteitencentrum is ook een 'Huiskamer van de Wijk', een gezellig restaurant en een Mantelzorgers Grand Café.

Klik hier voor meer informatie

Regio Woerden

In de regio Woerden kunt u bij ons terecht voor dagverzorging en dagbehandeling. In Zorgcentrum Careyn Weddesteyn in Woerden zijn mogelijkheden voor dagbehandeling voor mensen met een lichamelijke aandoening en/of handicap (somatiek) en voor mensen die op oudere leeftijd geestelijk achteruit gaan (psychogeriatrie).

Dagbehandeling wordt aangeboden op één locatie

Dagbehandeling Psychogeriatrie

In Careyn Weddesteyn bevindt zich de dagbehandeling psychogeriatrie  "De Dubbele Sleutel". Deze voorziening bevindt zich op de locatie op de begane grond. De dagbehandeling psychogeriatrie is bestemd voor mensen die op oudere leeftijd geestelijk achteruit gaan, maar nog een redelijke mate van zelfstandigheid bezitten. Door bezoek aan de dagbehandeling kan iemand zich langer zelfstandig thuis handhaven. De dagbehandeling is geopend op werkdagen. Vervoer wordt geregeld met een taxi of een rolstoelbus.

Doel van de dagbehandeling

De dagbehandeling en begeleiding zijn gericht op het zo lang mogelijk stabiel houden van het lichamelijk en/of geestelijk functioneren. Hierdoor wordt opname uitgesteld of zelfs voorkomen. Daarnaast biedt de dagbehandeling het thuisfront, door ondersteuning en instructie en de mogelijkheden tot een betere opvang en verzorging.

Behandelplan bij Careyn Weddesteyn

Voor alle deelnemers van de dagbehandeling wordt een individueel behandelplan opgesteld. De behandeling is multidisciplinair (meerdere disciplines zijn bij betrokken ). Dit houdt in dat er, afhankelijk van de zorgvraag, een bijdrage kan worden geleverd vanuit medische, paramedische, psychologische, verpleegkundige en verzorgende invalshoek.

Meer weten?

Heeft u nog vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Careyn Klantenservice of reageren via het contactformulier op deze site.

Dagbehandeling somatiek

Dagbehandeling voor mensen met lichamelijke problemen.

De dagbehandeling somatiek, afdeling Strootas, bevindt zich op de begane grond van Careyn Weddesteyn. De dagbehandeling is bestemd voor mensen met een lichamelijke aandoening en/of handicap, die thuis of in een verzorgingshuis wonen. De behandeling die wordt gegeven draagt bij aan het verbeteren van de gezondheid, de aandoening en/of het sociaal functioneren. Voor een goede voortgang van de behandeling is het in vele gevallen een voorwaarde dat de partner en /of familie hierbij actief betrokken is. De dagbehandeling is geopend op werkdagen.

Doel van de dagbehandeling

Het doel van de dagbehandeling is het bevorderen en verbeteren van zelfredzaamheid en de zelfstandigheid in de thuissituatie. Hierdoor kan opname in het verpleeghuis zolang mogelijk worden uitgesteld. Daarnaast krijgen partner en of familie ondersteuning en instructie om dit doel te bereiken. Een bijkomend voordeel is dat het thuisfront wordt ontlast. Dit mag echter bij de dagbehandeling geen hoofdreden zijn.

Behandelplan bij Careyn Weddesteyn

Voor alle deelnemers van de dagbehandeling wordt een individueel behandelplan opgesteld. De behandeling is multidisciplinair (meerdere disciplines zijn erbij betrokken ). Dit houdt in dat er, afhankelijk van de zorgvraag, een bijdrage kan worden geleverd vanuit medische, paramedische, psychologische, verpleegkundige en verzorgende invalshoek.

Meer weten?

Heeft u nog vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Careyn Klantenservice of reageren via het contactformulier op deze site. 

Dagverzorging

In de regio Woerden zijn drie mogelijkheden voor dagverzorging:

Wat heeft de dagverzorging van Careyn te bieden?

Deelname aan de dagverzorging betekent dat u een of meerdere dagen per week doorbrengt op een van onze locaties. Daar worden u zorg en activiteiten aangeboden, aangepast aan uw wensen en mogelijkheden. Gezelligheid, ontspanning en contact met leeftijdsgenoten vormen de belangrijkste elementen van de dag.

Voor wie is dagverzorging bestemd?

De dagverzorging is bestemd voor ouderen uit de regio Woerden die (nog) zelfstandig wonen, maar extra hulp en ondersteuning nodig hebben. Te denken valt daarbij aan ouderen die:

 • Door deelname langer zelfstandig kunnen blijven wonen.
 • Door deelname aan de dagvoorziening partner,familie of buren kunnen ontlasten.
 • Geen of weinig mogelijkheden (meer) hebben om sociale contacten te onderhouden of uit te breiden
 • Op de wachtlijst staan voor een plaats in een verzorgingshuis.

Meer weten?

Heeft u nog vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen:

 • Dagvoorziening de Vos T 0348 - 57 32 88
 • Dagvoorziening de Wiek T 0348 - 48 12 84
 • Dagvoorziening de Cope T 0348 - 69 04 34
 • Coördinator dagvoorziening T 0348 - 57 32 88

Wilt u meer algemene informatie of advies? Bel dan met de Careyn Klantenservice of vul het contactformulier voor de Careyn Klantenservice in. 

Regio Maarssen

In de regio Maarssen kunt u bij ons terecht voor dagbehandeling. In Zorgcentrum Careyn Snavelenburg in Maarssen zijn mogelijkheden voor dagbehandeling voor mensen met een lichamelijke ziekte en/of handicap (somatiek) en voor mensen die op oudere leeftijd geestelijk achteruit gaan (psychogeriatrie).

Als u op oudere leeftijd geestelijk achteruit gaat, maar nog een redelijke mate van zelfstandigheid beschikt? Dan kunt u naar de dagbehandeling. De dagbehandeling is gericht op het zo lang mogelijk stabiel houden van het lichamelijk en/of geestelijk functioneren. Dit voorkomt of vertraagt (definitieve) opname in het verpleeghuis.

De dagbehandeling biedt vijf dagen per week dagbehandeling psychogeriatrie aan. Tevens is er vijf dagen per week dagbehandeling somatiek. Hier treft u een divers aanbod aan activiteiten en therapieën aan. Bijvoorbeeld samen de krant lezen, een spel doen of gezamenlijk een middagmaaltijd maken. Of therapieën die u ondersteunen in het zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Zo blijft er ook contact met leeftijdgenoten.

Waar en wanneer?

De dagbehandeling psychogeriatrie is geopend op maandag tot en met vrijdag.  Deelname aan de dagbehandeling is mogelijk vanaf één dag per week.
De dagbehandeling somatiek is geopend op maandag tot en met vrijdag. Deelname aan de dagbehandeling is mogelijk vanaf één dag per week.

Meer weten?

Heeft u nog vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Careyn Klantenservice of reageren via het contactformulier op deze site.

Regio Ronde Venen

Klik hier voor meer informatie.

Locaties met Dagactiviteiten, Dagverzorging, Dagbehandeling

Deel deze pagina:

Contact