Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Herma ten Have

"Iedereen is anders..."

In 1996 ben ik afgestudeerd als diëtist in Groningen, waarna ik naar Maastricht ben vertrokken om Gezondheidswetenschappen te studeren. Sinds 1999 werk ik met veel plezier als diëtist, eerst in Hilversum en sinds 2006 in Utrecht bij Careyn.

Het mooie van dit vak vind ik het contact met mensen. Iedereen is anders. Ik vind het belangrijk om eerst goed te luisteren en daarna samen een plan te maken om je doel te bereiken. Ook het samenwerken met andere zorgverleners, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en wijkverpleegkundigen geeft mijn werk veel meerwaarde.

Sinds mijn opleiding ben ik erg geïnteresseerd in oncologie en palliatieve zorg. Ik ben ruim twee jaar vrijwilliger geweest in een hospice en heb de 2-jarige opleiding 'Oncologie voor professionals in de zorg' van Zuyd Hogeschool gedaan. In 2015 heb ik deze opleiding afgerond, waarna ik gevraagd ben om toe te treden tot de redactie van het Handboek Voeding bij Kanker, een standaardwerk voor elke diëtist.
Ook ben ik gespecialiseerd in sondevoeding thuis.

Ik ben lid van de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie en voorzitter van de werkgroep diëtetiek IKNL Utrecht.

Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ik hou van koken, eten, lezen, fietsen, skaten en wandelen in mijn vrije tijd.

 

Klik hier voor het overzicht diëtisten Utrecht-Stad
Klik hier voor de spreekuren in Utrecht-Stad
Klik hier voor algemene informatie voeding- en dieetadvies 

Deel deze pagina:

Contact

Herma

Herma ten Have