Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Lindey de Jong

"samen met de mensen hun doel bereiken..."

Op dit moment ben ik voor Careyn werkzaam in Delft en Stellendam. De diversiteit tussen deze twee plaatsen spreekt mij erg aan. Ik werk altijd met veel plezier aan het verbeteren van de gezondheid van de cliënten die bij mij op het spreekuur komen.

Ik werk bijna alleen maar in gezondheidscentra. Op deze locaties werk ik veel samen met huisartsen, praktijkondersteuners, diabetesverpleegkundige en fysiotherapeuten. Daarnaast kom ik regelmatig bij cliënten thuis en werk ik samen met de wijkverpleegkundige of casemanager dementie.

De grootste doelgroep die ik zie zijn mensen met overgewicht, ondergewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, darmklachten en COPD. Ik heb onlangs een scholing gevolgd voor het begeleiding van mensen die een bariatrische ingreep willen doen of hebben gedaan en ik heb de scholing voor het koolhydraatbeperkte dieet gedaan. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger bij het Longpunt in Delft.

Het mooiste aan mijn werk is samen met de cliënten hun doel bereiken. We kijken samen naar aanpassingen die haalbaar zijn en bij de persoon passen, zodat er een verandering ontstaat in hun leefstijl voor de rest van hun leven. Ik hoor vaak op mijn spreekuur dat ze 'een stok achter de deur' nodig hebben, maar ik ben er ook om mensen af te remmen, zodat de teleurstelling minder groot is als het doel niet haalbaar is.

Deel deze pagina:

Contact

Lindey

Lindey de Jong