Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Ook als u vragen heeft over uw medicatie of advies wilt, kunt u bij ons terecht

 
Akkers-4.JPG

Apotheek De Akkers

Apotheek De Akkers maakt deel uit van Careyn Gezondheidscentrum De Akkers. In de apotheek kunt u terecht met uw recepten van de huisarts en de specialist. Ook als u vragen heeft over uw medicijnen of advies wilt, kunt u terecht bij Careyn Gezondheidscentrum De Akkers.

Direct contact? Bel 0181-670075

Openingstijden

De apotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 - 17:30 uur.

Bezoekadres:

Lenteakker 3
3206 TB Spijkenisse

T: 0181-670075
F: 0181-670076
E: apotheek@gcdeakkers.nl

Buiten deze tijden kunt u voor spoedgevallen terecht bij:

Dienstapotheek Voorne Putten
Donaulaan 2
3207 CA Spijkenisse
T: 0181-622188

Uw apothekers

De heer G. Berwald en mevrouw S. Alkilabe.

Vragen over geneesmiddelen? Wij helpen U!

In apotheek De Akkers ligt de nadruk niet alleen op het afleveren van medicijnen, maar ook op voorlichting. U krijgt informatie over de werking van medicijnen en de manier waarop u ze moet gebruiken. Onze apothekers, mevrouw L. Dakak en de heer G. Berwald, zijn altijd bereid om uw vragen over geneesmiddelen te beantwoorden. U kunt hen ook telefonisch raadplegen of een afspraak maken.
Van alle patiënten bewaken we het geneesmiddelengebruik. Elke keer als u een recept afgeeft, registeren wij het volgende:

  • Het geneesmiddel
  • De sterkte van het geneesmiddel
  • De hoeveelheid die is voorgeschreven
  • Het gebruik en dosering van het geneesmiddel
  • Of het is voorgeschreven door een huisarts of specialist

Op deze manier kijken we elke keer of u een geneesmiddel kunt combineren met wat u nu nog gebruikt of gebruikt heeft. Indien nodig overleggen we met de huisarts of specialist. Deze controle houdt wel in dat u even moet wachten in de apotheek.

Tarieven

Voor de uitgifte van medicijnen en te leveren zorg hanteren wij tarieven volgens deze tarievenlijst. Combinaties van verschillende zorgprestaties zijn mogelijk.

Meer informatie:

Inloopspreekuur

Elke week houdt de apotheek een inloopspreekuur van 9 tot 10:30. Indien u geen gebruik wilt maken van het inloopspreekuur maar toch een afspraak wilt maken met de apotheek over uw medicatie, is dit ook mogelijk. U kunt een afspraak maken met één van de apothekers, tel 0181-670075.

Herhaalrecepten

Apotheek De Akkers heeft een speciale website voor online herhaalrecepten. Klik hier om uw herhaalrecept(en) aan te vragen.

Wanneer u geneesmiddelen chronisch gebruikt, spreken we van herhaalmedicatie. Hierover kunt u een herhalingsrecept aanvragen via uw huisarts. Heeft u een huisarts in Gezondheidscentrum de Akkers? Dan kunt u gebruikmaken van de herhaalreceptenlijn via 0181-670077. De herhaalreceptenlijn is beschikbaar tussen maandagochtend en vrijdagavond.

Als u een herhaalrecept in uw bezit heeft kunt u dit, wanneer u niet wilt wachten, in de receptenbus in de apotheek deponeren. Controleer vooraf of uw naam, adres en geboortedatum op het recept vermeld staan! De medicatie van een herhaalrecept zal na twee werkdagen, vanaf 12:00 uur voor u klaar liggen in de apotheek.

De apotheek biedt u de herhaalservice aan voor de meeste chronische medicatie. U krijgt tijdig een email van de apotheek dat uw herhaalmedicatie klaar staat. U kunt de medicatie zonder een nummer te trekken aan de snelbalie ophalen. Mocht u interesse hebben in deze extra service, kunt u vragen aan de apothekersassistente of u hiervoor in aanmerking kunt komen.

Betaling medicatie

Een groot aantal medicijnen komt niet voor vergoeding via de basisverzekering in aanmerking. In een aantal gevallen kunt u zich hiervoor aanvullend verzekeren. Wilt u weten of een voorgeschreven medicijn vergoed wordt? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. De middelen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, moet u direct bij afhalen betalen. Het sturen van een rekening is hiervoor niet mogelijk.

Invoering vrije prijzen voor medicijnen en zorgverlening

Vanaf 1 januari 2012 hebben apothekers en zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de farmaceutische zorg en de tarieven daarvoor. Het gaat om afspraken over de prijs van een geneesmiddel, de bijbehorende zorgverlening en de prijs en inhoud van andere farmaceutische zorg.

Als u medicijnen op recept haalt bij de apotheek verandert er vanaf 2012 niets als uw zorgverzekeraar en apotheek een contract hebben afgesloten. De rekening gaat dan rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar.

Voor niet-verzekerde patiënten of verzekerde patiënten van wie de ziektekostenverzekeraar geen contract met de apotheek heeft gesloten heeft de apotheek een standaardprijslijst.

Bekijk hier de Apotheek De Akkers prijslijst voor 2016 (prijslijst volgt)

Vergoedingen

Per 1 januari 2012 worden o.a. de volgende geneesmiddelen niet meer vergoed:

  1. Maagzuurremmers bij niet-chronisch gebruik en de eerste 6 maanden bij chronisch gebruik.
  2. Stoppen met roken medicatie, zoals nicotinepleisters en Champix.
  3. Bepaalde crèmes en zalven.

Heeft u vragen hierover of over vergoedingen van andere geneesmiddelen die niet (geheel) vergoed worden? Stel deze aan uw apotheker of aan één van de medewerkers in de apotheek.

Bezorging medicijnen

Als u niet in staat bent om de medicijnen af te halen in de apotheek kunnen deze dagelijks kosteloos worden bezorgd. Het is dan wel belangrijk dat u thuis bent om de medicijnen persoonlijk in ontvangst te nemen en voor ontvangst te tekenen. Eventueel kan er gevraagd worden om de rekening te voldoen. U kunt uw medicijnen verwachten tussen 13:30 en 18:00.

Afhaalkluis

Apotheek De Akkers biedt u een extra service aan: de medicatie- afhaalkluis. U hoeft niet in de apotheek te wachten en kunt uw medicijnen 24/7 ophalen wanneer het u uitkomt. Bent u geïnteresseerd? U kunt aan één van onze apotheekmedewerkers uw wens kenbaar maken dat u gebruik wilt maken van de afhaalkluis. Wanneer u een recept aanvraagt bij uw huisarts, leggen wij uw medicijnen voor u klaar in de kluis. U krijgt dan per mail een pincode toegestuurd die u kunt invoeren op het scherm van de kluis.

Helaas kunnen grote pakketten, koelkastartikelen en artikelen die u moet betalen niet in de afhaalkluis. Die staan dan voor u klaar in de apotheek.

Serviceweek Diabeteszorg

De apotheek doet jaarlijks mee aan de Diabetesweek. U kunt dan o.a. uw bloedglucose laten meten. De Diabetesweek vindt begin november plaats. U wordt via het wachtruimtescherm jaarlijks geïnformeerd.

Voorlichtingsbijeenkomst

Jaarlijks organiseert de apotheek een voorlichtingsbijeenkomst over een specifiek thema rond medicatie. U wordt via het wachtruimtescherm op de hoogte gebracht van het thema in 2016.

Klacht of suggestie

Heeft u een klacht of suggestie, laat het ons weten!

De zorgverleners van Gezondheidscentrum De Akkers streven ernaar om u de beste zorg te verlenen. Toch kan het voorkomen dat u ergens niet tevreden over bent. Als u een klacht heeft, blijf er dan niet mee rondlopen.
Wij stellen het op prijs wanneer u uw onvrede eerst met ons bespreekt. Onze ervaring is dat in een gesprek met de zorgverlener uw onvrede meestal wordt opgelost.

Klik hier voor onze klachtenregeling. 

Adresgegevens

Bezoekadres

Apotheek De Akkers
Lenteakker 3
3206 TB Spijkenisse
T: 0181-670075
F: 0181-670076
E: apotheek@gcdeakkers.nl
Apothekers: mevrouw L. Dakak en meneer G.Berwald

Manager Careyn Gezondheidscentrum Spijkenisse

Mevrouw M.Kooi
Lenteakker 3
3206TB Spijkenisse
T: 0181-670065
E: info@gcdeakkers.nl

Klachtenfunctionaris Careyn

Antwoordnummer 27
3100 VB Schiedam
E: klachten@careyn.nl

Voor overige informatie kunt u terecht bij:

KNMP (koninklijke Nederlandse maatschappij ter bevording der pharmacie)
Postbus 30460
2500 GL Den Haag

Deel deze pagina:

Contact