Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Jose Wijbrands (80): dankzij de alarmknop durf ik thuis te wonen

 
banner

Careyn Magazine

Careyn Magazine wordt huis-aan-huis verspreid in het gehele werkgebied van Careyn. Dat zijn maar liefst 543.000 huishoudens.

Careyn Magazine 2016 Nr. 1 (maart)

Cover 180Het eerste nummer van 2016.

Deze editie staat vooral in het teken van ons motto 'Samen werkt 't beter'. De zorg is immers, zoals bestuurder Rob van Dam al in het voorwoord zegt, "meer dan ooit een optelsom van samenwerking". Samenwerking met 'de mantel' bijvoorbeeld, met de familieleden, kennissen en vrijwilligers die onze cliënten bijstaan. Mantelzorgers zoals Joke. Zij verzorgt haar 86-jarige man Wim die aan dementie lijdt. Als het nodig is - het is immers best intensief - krijgt ze hulp vanuit Careyn. Joke: "'Ik hoef maar aan de bel te trekken en ze staan voor ons klaar. Echt heel fijn."

Dat is ook de kracht van de wijkteams van Careyn sinds een nieuwe werkwijze is geïntroduceerd: kleine teams die de buurt en de cliënten goed kennen. We noemen dat 'professionele sturing'. Niet alleen cliënten, maar ook de medewerkers blijken zeer te spreken over deze nieuwe manier van werken. Meer daarover in deze editie van Careyn Magazine.

Careyn Magazine online lezen of downloaden: klik hier.

 

Careyn Magazine 2015 Nr. 3

2015-3Careyn Magazine verschijnt ditmaal in twee versies: de regio Voorne-Putten/Rozenburg heeft de primeur van een speciale regio-editie. Daarmee worden de artikelen in het magazine nóg herkenbaarder. Ook andere regio-uitgaven staan in de planning.

Beide versies bieden veel interessante artikelen, bijvoorbeeld over de ontwikkeling van zogenaamde 'harten'. Dat zijn wooncomplexen, midden in de wijk, waar mensen prettig en zelfstandig kunnen wonen maar toch verzekerd zijn van de nodige zorg en voorzieningen. Zo zitten winkels en ontmoetingsplekken, maar ook de huisarts en de apotheek altijd dicht in de buurt. De 'Harten' zijn het antwoord van Careyn op het verdwijnen van de traditionele verzorgingshuizen.

Careyn Magazine online lezen of downloaden:
Klik hier voor de reguliere editie
Klik hier voor de editie Voorne-Putten/Rozenburg 

 

Careyn Magazine 2015 Nr. 2

Cover 180Wederom een gevarieerd Careyn Magazine met onder andere een inspirerend verhaal van vrijwilligerscoördinator Iets Kelderman. Wijkverpleegkundige Carlijn laat zien hoe dynamisch haar werk is in de Utrechtse wijk Lombok. Ook het verhaal van Regina en Michael. In maart kregen zij hun eerste kindje: Damiano. Ze zijn dolblij met een baby én met kraamverzorgende Marina

Maar dit Careyn Magazine biedt natuurlijk veel meer, waaronder aantrekkelijke aanbiedingen voor houders van de Careyn Kaart.

U kunt deze editie  hier online lezen en downloaden. 

Careyn Magazine 2015 Nr. 1

coverDe veranderingen in de zorg houden heel Nederland bezig. In dit magazine een veelzijdige kijk op de ontwikkelingen: een politicus loopt stage bij Careyn, een klant ervaart het 'nieuwe zorgen' en de bestuurder legt uit waarom de keukentafelgesprekken soms zo lastig kunnen zijn.

Verder natuurlijk meer interessante artikelen en aanbiedingen voor houders van de Careyn Kaart.
U kunt deze editie hier online lezen en downloaden. 
 

Careyn Magazine 2014 Nr. 4

coverDe laatste editie van 2014 ademt 'verandering'. Dat begint al met het voorwoord van de bestuursvoorzitter Rob van Dam. Hij benadrukt dat de transitie in de zorg ook kansen biedt: "Op meer regie op ons eigen leven, op langer zelfstandig wonen en op meer saamhorigheid."

Ook 'zelfredzaamheid' is een rode draad in deze editie van Careyn Magazine. Daarvan getuigt onder andere het verhaal van de heer Kamerling (76) en het artikel over thuisbegeleider Judith."Mijn uiteindelijke doel is mezelf overbodig maken. Ik geniet enorm van dit werk!", aldus Judith.

Verder natuurlijk weer aandacht voor de vele voordelen van het lidmaatschap van Careyn. Met de Careyn Kaart profiteert u van vele kortingen, bijvoorbeeld op uw online aankopen.

U kunt deze editie hier online lezen en downloaden.

Careyn Magazine 2014 Nr. 3

Careyn Koerier 2014 3De Careyn Koerier is vernieuwd en heet voortaan Careyn Magazine. Het is immers zoals bestuursvoorzitter Rob van Dam in het voorwoord zegt: "tijden veranderen". Ook de Careyn Koerier moest dus met z'n tijd mee. Vandaar een nieuwe, frisse vormgeving en een nieuwe naam.

In dit nummer geeft fystiotherapeut Wouter de Vrijer een inkijkje in zijn dagelijkse werk. Mooi om te zien hoe hij mensen 'op de been houdt'.
Verder ook ene portret van Nel Ladrak-Rutten. Ze regelt veel via Careyn. De thuiszorg natuurlijk, maar ook de thuiskapper en de tuinier.
In het artikel 'Zorg in de allerlaatste levensfase' leest u over de mogelijkheden om rustig thuis te kunnen sterven. Ook dan is er Careyn, desnoods 24 uur per dag.

En verder? Veel aandacht voor de vele voordelen van het lidmaatschap van Careyn. Met de Careyn Kaart profiteert u van vele kortingen, bijvoorbeeld op uw online aankopen. In 2014 betaalt u voor de Careyn Kaart slechts € 20,00.

Deze editie van Careyn Magazine kunt u hier online lezen en downloaden.

Let op: in deze editie is bij de puzzel helaas een storende fout geslopen: het telefoonnummer waar de oplossing doorgegeven kan worden is 0909-5010158.

Careyn Koerier 2014 Nr. 2

Careyn Koerier 2014 2 In dit nummer:

  • Mooie puzzelprijs
  • Verras iemand met een dagje sauna
  • Aanbiedingen Medipoint
  • Workshop Kledingstyling
  • Deelnamevoucher Beautyschool MOOI Parfumerie
  • 25% korting op massagecursussen
  • Nieuw: Beebox
  • Kortingsbon Duinrell
  • Voordelig op stap met het hele gezin

De Careyn Koerier kunt u hier online lezen en downloaden.

Careyn Koerier 2014 Nr. 1

koerier-2014-1-cover.jpg Het regeringsbeleid dwingt Careyn tot een aantal ingrijpende maatregelen. "Maar ik ben er ook van overtuigd dat we uiteindelijk een goed, en waarschijnlijk zelfs beter, betaalbaar en menselijk zorgstelsel kunnen realiseren". Dat zegt Careyn-bestuurder Radboud Quik in de nieuwste editie van de Careyn Koerier. In een vraaggesprek legt hij uit wat er precies verandert en wat dat voor de cliënten van Careyn betekent.

In deze Careyn Koerier ook aandacht voor beeldbellen: mevrouw Trompetter uit 's Gravendeel belt nu regelmatig via de iPad met haar vaste verzorgende Annie. Omdat ze elkaar kunnen zien is het contact persoonlijker en intensiever dan over de telefoon. De iPad kreeg mevrouw Trompetter in bruikleen van Careyn.

Careyn organiseert ook dagtochten en vakanties met zorg. Zo ging mevrouw Stolk (88) mee met een zesdaagse  kerstreis naar Keulen, Bonn en Düsseldorf. "De volgende keer ga ik weer mee", zegt ze enthousiast. Zo denkt vrijwilliger Mandy Witter (22) er ook over: "Het was een superleuke ervaring, die ik niet had willen missen".

Verder aandacht voor diabetes, tips om uw leven wat meer balans te geven en natuurlijk veel informatie over de voordelen van de Careyn Kaart. Die informatie is overigens ook te vinden op de vernieuwde website: www.careynkaart.nl.

De Careyn Koerier kunt u hier online lezen en downloaden.

Deel deze pagina:

Contact