Activiteitencentrum De Wiek

Woont u zelfstandig en heeft u behoefte aan ondersteuning, begeleiding of andere gespecialiseerde hulp? Denk dan eens aan Activiteitencentrum De Wiek. De Wiek is onderdeel van het bekende zorgcentrum Weddesteyn.

Neem contact op

Activiteitencentrum De Wiek
Utrechtsestraatweg 50
3445 AS Woerden

0348 - 48 12 84

Routebeschrijving
afbeelding van Activiteitencentrum De Wiek

Voor wie is De Wiek?

Bij Activiteitencentrum De Wiek is een grote groep mensen met een brede zorgvraag hier welkom is. Denk aan ouderen met beginnende dementie, kwetsbare ouderen en mensen met een lichamelijke ziekte of een (niet aangeboren) handicap. Ook als u een gecombineerde zorgvraag heeft, vindt u hier de juiste hulp. Via een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en specialist ouderengeneeskunde is er specialistische begeleiding mogelijk. Voor ieder persoon en iedere zorgvraag hebben wij de juiste specialist beschikbaar.

Wat is er te doen in de Wiek? 

In Activiteitencentrum De Wiek is er voor iedereen een passende activiteit. Dit kan een individuele activiteit zijn, maar ook groepsactiviteiten. Door het meedoen met de activiteiten komt u in contact met anderen en verbetert uw lichamelijk en geestelijke conditie. 

Het zorgt er ook voor dat u langer zelfstandig kunt blijven. In De Wiek kunt u bijvoorbeeld samen koken, muziek luisteren, bewegen of uw geheugen trainen met leuke spelletjes. Bent u liever lekker creatief bezig? Doe dan mee met tekenen, schilderen of bloemschikken. Lunchen doen we hier ook altijd gezellig samen. Dit is inbegrepen bij de dagactiviteiten.

Waarom kiezen voor de Wiek?

De sfeer in De Wiek is heel prettig, gemoedelijk. Daarin zie je de cultuur van Woerden terug.  De medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. En deskundig. Ze komen veelal uit de directe omgeving; ze kennen de mensen. Careyn heeft heel veel kennis zelf in huis. Hebben we aanvullend advies nodig? Dan schakelen we snel met de gespecialiseerde collega's van het verpleeghuis. Zo geregeld.

Praktische informatie

 • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd.
  Voor alle andere activiteiten heeft u altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente Woerden. 
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Maar let op: alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

 • De deuren staan open van maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur. Op woendag is De Wiek gesloten.