Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn De Vier Ambachten

Welkom bij Careyn De Vier Ambachten, centrum voor revalidatiezorg in Spijkenisse.

Careyn De Vier Ambachten
  • Route


Waarvoor kunt u bij De Vier Ambachten terecht?

De Vier Ambachten is een revalidatiecentrum voor mensen die tijdelijk intensieve revalidatiezorg nodig hebben. Samen met u werken wij aan uw herstel. Dat kan zijn na een ziekenhuisopname of een ziekte. Wij hebben de expertise in huis voor intensieve revalidatie na bijvoorbeeld een heupfractuur, een hersenbloeding of een zware operatie. Wij zijn gespecialiseerd in de revalidatie van mensen met kanker (oncologie), longaandoeningen (met name COPD), hartproblemen, een herseninfarct of hersenbloeding (CVA).

Wat kunt u verwachten tijdens uw revalidatie?

Waar verblijft u?

 'zo thuis mogelijk'

Het centrum voor revalidatiezorg beschikt over 52 kamers. U heeft een eigen kamer met eigen sanitair en een keukentje. U kunt dus revalideren in een omgeving waarin u 'zo thuis mogelijk' kunt leven. Restaurant 'Het Ambacht' op de begane grond neemt een centrale plaats in. Gasten, bezoekers en mensen uit de omgeving kunnen hier gebruik van maken. Dus ook na uw verblijf, wanneer u nog fysio- en/of ergotherapie volgt, kunt u hier een kopje koffie drinken.

Bekijk hier een sfeer-impressie van Careyn De Vier Ambachten:

 

Klanttevredenheid

Een voorspoedig herstel en uitstekende zorg zijn ons hoofddoel. Hier hoort ook een zo goed mogelijke klantervaring bij. Wilt u weten hoe anderen hun revalidatieproces hebben ervaren in De Vier Ambachten? Lees hun ervaringen dan hier op zorgkaartnederland.nl.

Persoonlijke begeleiding

Ieder mens is verschillend en ieder herstel verloopt anders. Het revalidatieprogramma sluiten we daarom aan op uw persoonlijke situatie. U heeft een vaste klantcontactpersoon die samen met u en de medische dienst het revalidatieprogramma bepaalt en deze bijstelt wanneer nodig. De medische dienst is inhoudelijk verantwoordelijk voor uw revalidatietraject en de noodzakelijke medische zorg. De klantcontactpersoon is van aankomst tot vertrek voor u en uw naasten het vaste aanspreekpunt.

Het team

Onze medische dienst (de specialisten ouderengeneeskunde), paramedici (fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten) en verpleging en verzorging zijn gespecialiseerd in het werken met revalidanten. Ze zijn deskundig op het gebied van revalidatie en behandeling van mensen met complexe zorgvragen en/of chronische ziekten.

De behandelaars van de verschillende disciplines werken intensief samen aan uw revalidatie en herstel. Regelmatig bespreken zij uw zorg- en revalidatieplan binnen een multidisciplinair overleg (MDO). Samen met u en uw familie bekijkt het team wat uw wensen zijn en welke zorg- en behandelmogelijkheden er geboden kunnen worden.

Bezoektijden

Let op: in verband met de ontwikkelingen rondom Covid kunnen bezoektijden tijdelijk worden aangepast.

Vrijwel iedereen vindt het prettig bezoek te ontvangen. Onze ervaring is dat een goed contact met vrienden en/of familie een bijdrage kan leveren aan een spoedig herstel. U bent derhalve van harte welkom tussen 15:00 en 20:30 uur.

Kosten

Geriatrische revalidatiezorg is revalidatiezorg voor kwetsbare ouderen. U krijgt tijdens uw revalidatieproces meerdere soorten zorg tegelijk, bijvoorbeeld van een fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist. Het doel is dat u zo snel mogelijk weer naar huis kunt. Deze zorg wordt maximaal 6 maanden vergoed vanuit de basisverzekering. Duurt uw revalidatietraject langer, dan heeft u toestemming van uw verzekeraar nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. In 2018 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. Wilt u exact weten wat uw situatie is? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.
Klik hier voor een overzicht van de servicekosten bij verblijf in de Vier Ambachten.

Bereikbaarheid

Revalidatiecentrum De Vier Ambachten ligt vlak onder Rotterdam in het hartje van Spijkenisse. Het centrum is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Onder de Bibliotheek de Boekenberg is een parkeergarage gevestigd van twee verdiepingen. U kunt hier parkeren voor € 1,00 per uur.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Bel dan de receptie: 0181 - 691100. Maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met Careyn Klantenservice: 088 - 123 99 88. Careyn Klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur.

Diensten

NAH-Café De Hoofdzaak

Café De Hoofdzaak is een gelegenheid waar mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) elkaar kunnen ontmoeten en informatie kunnen krijgen over NAH, de gevolgen en mogelijkheden. Gezelligheid, ontspanning en ontmoeting staan voorop. Het is een plaats om met anderen iets te drinken en om afspraken te maken om samen iets te gaan ondernemen. Een plek waar u niet steeds hoeft uit te leggen wat er met u aan de hand is.

In tegenstelling tot veel 'normale' cafés is hier geen harde muziek, geen drukte, geen rumoer, maar wel gezelligheid. De toegang is gratis. Voor de consumpties vragen we een kleine bijdrage. Deze drankjes zijn alcoholvrij.

In het café zijn zowel vrijwilligers als professionele begeleiders aanwezig.

Het initiatief van dit café is afkomstig van een aantal medewerkers van Careyn die veel ervaring hebben met mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel. 

Voor wie is het bedoeld?

Café de Hoofdzaak is er voor mensen vanaf 18 jaar die na hun geboorte een vorm van hersenletsel hebben opgelopen t.g.v. bijvoorbeeld een ongeval, beroerte, hersenkneuzing, hersentumor, hersenvliesontsteking of Multiple Sclerose. 

Adres

Het Café De Hoofdzaak is te vinden in:
Careyn Hart van Groenewoud
Lindestraat 8
3203 VJ Spijkenisse

Openingstijden

Het café is elke eerste maandag van de maand geopend van 19.30 - 22.00 uur.

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met de Careyn Klantenservice (088 - 1239988) of met Ilona Rooimans, coördinator Welzijn: 06 - 53738951.

Deel deze pagina:

Contact

Gratis WiFi

gratis wifi op locatie