Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Huisartsenpraktijk Hadewychplaats

Welkom bij Huisartsenpraktijk Hadewychplaats! De praktijk is gevestigd in Gezondheidscentrum Maaswijk. Op donderdag is de praktijk gesloten. Bij spoed kunt u bellen met de spoedlijn.

 • Contact
 • Huisartsenpraktijk Hadewychplaats
  Hadewychplaats 1a
  3207 KG  Spijkenisse

  Telefoonnummer: 0181 - 68 72 22
 • Route


Zorggebied

Het zorggebied van de praktijk is Maaswijk. In het geval van spoed kan de huisarts in deze wijk, gedurende de praktijkuren, binnen 15 minuten ter plaatse zijn.

Belangrijke telefoonnummers

0181 - 68 72 22
Voor het maken van afspraken: tussen 8.00 - 11.00 uur
Voor het aanvragen van visite: van 08:00 - 10:00 uur
Voor het maken van afspraken bij de assistentes: van 08:00 - 11:30 en 13:30 - 16:30 uur
Voor het opvragen van laboratorium uitslagen: van 13:30 - 15:30 uur
Voor alle overige vragen: van 08:00 - 11:30 en 13:30 - 16:00 uur

0181 - 68 72 23 
Voor spoedzaken overdag: van 08.00 - 17.00 uur

0181-629592
Voor 'chronische' herhaalrecepten kunt u 24 uur per dag 7 dagen per week bellen met de receptenlijn: 0181 - 629592. Spreekt u op het bandje rustig uw naam, geboortedatum, naam van het medicijn en de dosering in. Daarna kunt u uw medicijnen twee werkdagen later afhalen bij uw apotheek.

Let op: dit geldt alleen voor medicijnen die korter dan een jaar geleden voorgeschreven zijn!

0181 - 62 70 55
(Huisartsenpost Spijkenisse Medisch Centrum; voor spoedzaken avond/nacht, weekend en feestdagen)
maandag t/m vrijdag na 17.00 uur: van 17.00 - 08.00 uur
en in het weekend: vrij. na 17.00 uur tot ma. 08.00 uur

E-mail
Via e-mail kunt u afspraken afzeggen, vragen stellen en recepten aanvragen. Het e-mailadres is: praktijkhadewychplaats@ezorg.nl
Vermeld in de mail duidelijk uw naam en geboortedatum. Bij het afzeggen van een afspraak moet u tevens vermelden wanneer en bij wie u de afspraak heeft. Dit e-mailadres is niet bedoeld voor spoed.

Huisarts

De huisarts die bij ons werkzaam is:
Mevrouw F.J. Hiemstra

Thuisarts

www.thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte:

 • bij vragen en klachten thuis
 • voor, tijdens en na uw bezoek aan de huisarts.

Thuisarts.nl is samengesteld door huisartsen.

Compliment of Klacht?

 
Compliment
Bent u tevreden over onze dienstverlening en wilt u een compliment achterlaten? Dat waarderen wij zeer. U kunt dat hier doen, maar liever hebben wij dat u uw positieve ervaringen meldt via de website www.zorgkaartnederland.nl.

Klacht
De medewerkers van Huisartsenpraktijken Lindenstraat en Hadewychplaats streven ernaar om u de beste zorg te verlenen. Toch kan het voorkomen dat u ergens niet tevreden over bent. Wat u dan kunt doen leest u in onze klachtenregeling. Klik hier.

Diensten

Praktijkondersteuner huisartsen

Onze huisartsenpraktijk biedt een speciaal spreekuur voor mensen met hoge bloeddruk, suikerziekte (Diabetes Mellitus), astma/COPD (chronische longaandoening) en stoppen met roken. Dit spreekuur wordt uitgevoerd door onze praktijkondersteuners. Zij werken nauw samen met de huisartsen. Tijdens dit spreekuur kan meer aandacht worden besteed aan uw klachten, voorlichting en behandeling van de ziekte, dan tijdens het spreekuur van de huisarts. Indien nodig verwijst de huisarts u naar de praktijkondersteuner voor verdere begeleiding.

Mevrouw L. Haak is in de praktijk werkzaam als praktijkondersteuner somatiek.

Praktijkassistenten

De praktijkassistenten zijn uw eerste aanspreekpunt en dragen bij aan het goed draaien van de praktijk. Zij kunnen veel van uw vragen beantwoorden of zoeken met u naar een geschikte oplossing. Als de assistenten goed op de hoogte zijn van uw vraag, kunnen zij een betere beoordeling maken. Tevens zijn de assistentes opgeleid om de volgende verrichtingen uit te voeren: bloeddrukmeting, bloedsuikermeting, hechtingen verwijderen, wondverzorging, het behandelen van wratten, het uitspuiten van de oren, het afnemen van een gehoortest, bloedprikken, uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek, urineonderzoek en injecteren.

De wijkverpleegkundige

We komen bij u thuis en helpen u en /of uw familie
• Wij weten raad als u na een ziekenhuisopname thuis nog met vragen zit
• Wij helpen bij ziekte en herstel en bij gezond en fit blijven
• Wij kennen de wijk en hebben contact met alle huisartsen en andere zorg en hulpverleners
• Wij zijn er voor alle wijkbewoners jong en oud, Nederlanders en medelanders, gezond of ziek, dik of dun.
Kortom de wijkverpleegkundige is er voor u en wil u graag leren kennen. Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Neem contact op met een van onze teams.
• Team Akkers/Vogelenzang: 06-53679690
• Team Centrum Noord: 06-53679692
• Team Zomertuinen: 06-20764154
• Team Sterrenkwartier/Groenewoud, Gilde wijk: 06-20764134

Praktijkondersteuner GGZ

Dichtbij huisprofessionele ondersteuning bij (milde) psychische klachten, daarvoor kunt u terecht bij onze praktijkondersteuner (POH) GGZ. De ervaring leert dat vroegtijdige psychologische interventie verergering van klachten kan voorkomen en de draagkracht van mensen kan vergroten. De huisarts maakt een inschatting van de aard en ernst van de psychische klachten en verwijst eventueel door naar de POH GGZ. Een begeleidingstraject is meestal kortdurend en beslaat maximaal acht consulten.

De POH GGZ begeleiding is beschikbaar voor mensen die zijn ingeschreven als patiënt bij de praktijken Lindenstraat en Hadewychplaats, en wordt -met doorverwijzing door de huisarts- vergoed door de zorgverzekeraar. Saskia van Joolingen is werkzaam als POH GGZ in onze praktijken. Zij heeft brede ervaring binnen de psychosociale hulpverlening.

Mevrouw S. Joolingen is in de praktijk werkzaam als praktijkondersteuner GGZ.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de dienstverlening van de POH GGZ kunt u contact opnemen met uw huisarts, of rechtstreeks met de praktijkondersteuner GGZ, Saskia van Joolingen: s.joolingen@ezorg.nl

Zorggroep KIEK

Kiek

In 2009 is de Zorggroep Kiek opgericht door de huisartsen. Zorggroep Kiek is een samenwerkingsverband tussen de praktijken Gezondheidscentrum de Akkers, de praktijken Lindenstraat en Hadewychplaats en praktijk Vogelenzang. Het doel is om de zorg voor de patiënten met chronische aandoeningen op een optimaal niveau te krijgen en zo goed mogelijk te organiseren.

Zorggroep Kiek biedt zorgprogramma's voor mensen met Diabetes Mellitus type 2, hart- en vaatziekten of een risico hierop (CVRM), astma en COPD. De patiënten kunnen rekenen op de ondersteuning en begeleiding van de praktijkondersteuner.

Lees hier alles over Zorggroep Kiek

Uitwisselen medische gegevens

In de afgelopen jaren is gewerkt aan de invoering van de landelijke elektronische uitwisseling van medische gegevens via de zorginfrastructuur (voorheen het landelijk elektronisch patientendossier). Via dit systeem kan de zorgverlener (zoals huisarts en apotheek) die u behandelt, uw actuele medische gegevens opvragen en inzien.

Deze uitwisseling kan plaatsvinden vanaf het moment dat u zich hiervoor aanmeld. Dit kan via een aanmeldingsformulier bij de huisartsenbalie of via de website www.vzvz.nl.

Op de website www.ikgeeftoestemming.nl kunt ook online uw toestemming geven.

Privacyreglement

Klik hier voor het Privacyreglement Huisartsenpraktijken Careyn.

Deel deze pagina:

Contact

NHG-Keurmerk

NHG-Keurmerk-220