Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Diabetes

Diabetes (suikerziekte) is een chronische ziekte. Het lichaam kan dan de bloedsuikerspiegel niet meer zelf binnen de normale grenzen houden. Ook hebben patiënten vaak een afwijkende vetstofwisseling en hoge bloeddruk. Er zijn verschillende soorten diabetes. De behandeling hangt af van de soort diabetes. Een bekende vorm van behandeling is inspuiten van insuline. Dat gebeurt bij mensen met diabetes type 1. Mensen met diabetes type 2 kunnen vaak behandeld worden met tabletten of soms zelfs alleen gezond eten en bewegen, hoewel ook zij soms moeten overgaan tot het inspuiten van insuline.
Diabetes kan op de korte en lange termijn leiden tot ernstige gevolgen.

Careyn helpt mensen met diabetes.

Bij diabetes is deskundig voedingsadvies heel belangrijk. Onze diëtisten staan daarom voor u klaar. Dat kan gaan om een algemeen voedingsadvies, maar ook om uitgebreide persoonlijke dieetbegeleiding. Mensen met diabetes hebben namelijk vaak nog recht op vergoeding van dieetadvies. Onze diëtisten verzorgen verder spreekuren. Daarnaast biedt Careyn via de Careyn Keuzepakket ook een groot aantal (voedings-)workshops en cursussen.
Uitleg nodig over het ziektebeeld, begeleiding nodig? Daarvoor zijn er de diabetes-verpleegkundigen. Zij weten alles over het verloop van de ziekte, de medicatie en de leefregels. Ook begeleiding zij u, bijvoorbeeld bij het naleven van het dieet. Verder zorgt zij voor instellen op medicatie en voert zij controles uit.

Naast diabetesverpleegkundigen zijn er in verschillende gezondheidscentra overigens ook praktijkverpleegkundigen of wijkverpleegkundigen die kunnen helpen.
Lichaamsbeweging kan diabetes helpen voorkomen of uitstellen. Daarom wijzen wij u tenslotte ook graag op de services binnen Careyn Keuzepakket.

Diensten

Deel deze pagina:

Contact