Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Voeding en dieetadvies

Genieten van lekker eten is gezellig én belangrijk om gezond te blijven. De diëtisten van Careyn zijn de deskundigen op het gebied van voeding en gedrag. Zij staan voor u klaar als het gaat om gezond en lekker eten, een voedingsadvies of persoonlijke dieetbegeleiding. Wij stemmen onze adviezen af op uw wensen en mogelijkheden. Onze kracht hierbij is maatwerk.

Careyn Voeding- en dieetadvies: U bent in goede handen!

Alle diëtisten zijn ervaren in dieetbehandeling bij diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht, ondervoeding/ondergewicht, COPD en maag-darm-leverziekten. Daarnaast heeft iedere diëtist haar eigen aandachtsgebied, zoals sondevoeding, oncologie, Parkinson, voedselallergie en geriatrie. Onze kracht hierbij is allround en specialisatie.

Wij hebben regelmatig overleg met praktijkondersteuners, diabetesverpleegkundigen en longverpleegkundigen van uw huisarts. Wij streven naar een goede samenwerking met andere medische disciplines, zoals fysiotherapeuten, logopedisten, gedragstherapeuten, speciaal verpleegkundigen en (huis)artsen. Onze kracht hierbij is samenwerken.

De diëtisten van Careyn werken aan de hand van landelijke (multidisciplinaire) richtlijnen, volgen continue scholing en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hiermee voldoen wij aan de wettelijk vastgestelde voorwaarden waardoor de kwaliteit van ons handelen gewaarborgd is. Onze kracht hierbij is deskundigheid.

Spreekuren

U kunt zelf een afspraak maken via Careyn Klantenservice en daarna terecht op het spreekuur van de diëtist bij u in de buurt. Bent u niet mobiel en is een huisbezoek vereist? Dan geeft de huisarts dat aan op de verwijzing, de diëtist maakt dan een afspraak bij u thuis.

Bekijk de 88 spreekuurlocaties in de provincies Zuid-Holland en Utrecht:

Vergoeding en verwijzing

Basisverzekering en aanvullende verzekering

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract, de diëtisten van Careyn zijn bij uw verzekering bekend onder de AGB-code 75750546.

Vanuit de basisverzekering krijgt iedereen per jaar 3 uur dieetadvisering. Daarnaast kan het zo zijn dat u extra vergoeding krijgt vanuit uw aanvullende verzekering. Indien meer behandeluren wenselijk zijn en u bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan kunt u deze zelf betalen. Daarvoor bestaan verschillende mogelijkheden, zie voor tarieven en voordeelpakketten hieronder.

Verwijzing nodig?

Wij ontvangen graag een verwijsbrief van uw (huis)arts, maar u kunt met de meeste verzekeringen ook zónder verwijzing terecht bij onze diëtisten. CZ, Delta Lloyd, OHRA en De Friesland verzekeringen stellen een verwijzing verplicht.

De behandeling door de diëtist vanuit de basisverzekering heeft invloed op het wettelijk eigen risico. Het wettelijk eigen risico is € 385,00. Vergoeding voor kinderen tot 18 jaar gaat niet ten koste van het wettelijk eigen risico.

Ketenzorg

Dieetadvisering bij diabetes mellitus, (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten en COPD is soms opgenomen in regionale samenwerkingsafspraken (zogenaamde ketenzorg). Uw huisarts en diëtist zijn op de hoogte van de afspraken die zijn gemaakt en welke vergoeding voor u van toepassing is. Dieetbehandeling als onderdeel van ketenzorg gaat niet ten koste van het wettelijk eigen risico.

Klik hier voor meer informatie over verwijzing en kosten.
Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden dieetadvies.

Workshops en groepsvoorlichting

De diëtisten verzorgen ook workshops en voorlichting voor groepen. Wij komen graag langs op uw school, sportclub of buurthuis om uitleg te geven over bijvoorbeeld gezonde voeding voor kinderen, koken voor weinig geld, juiste voeding bij hart- en vaatziekten. Een supermarktrondleiding behoort ook tot de mogelijkheden.

Op verzoek geven wij ook workshops en klinische lessen aan professionals. Denk hierbij aan aan medewerkers van kinderdagverblijven (workshop eten en drinken voor baby´s en peuters) of huisartsen, apotheekmedewerkers en verpleegkundigen (klinische les over eten en drinken bij diabetes mellitus). In overleg bepalen we de doelstelling, inhoud en kosten.

Contact

Wilt u meer informatie, een afspraak maken of een groepsvoorlichting organiseren? Neem dan contact op met de Careyn Klantenservice:

E-mail diëtisten:

Deel deze pagina:

Contact

Dieet Dit Dieet Dat

DieetDitDieetDat

Bezoek de campagne-pagina.