Careyn Bernissesteyn

Van harte welkom bij Careyn Bernissesteyn in Zuidland. Een rustig dorp, met een historische kern, omringd door uitgestrekte polders en prachtige natuur. Wij bieden zorg met een dorps karakter. Wat dat betekent? Persoonlijke zorg van een team met vaste medewerkers. Hier mag ook uw partner bij u komen wonen en zijn huisdieren welkom.

Neem contact op

Careyn Bernissesteyn
Driesprong 1
3214 DA Zuidland

0181 - 46 55 00

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Bernissesteyn

Goede zorg in Zuidland

Ons zorgcentrum in Zuidland biedt woonruimte aan 63 bewoners. Zo zijn er 52 verzorgingsplaatsen (waarvan 2 kortdurend) en 11 plaatsen in een verpleegunit psychogeriatrie. Daar wonen ouderen met een lichte vorm van dementie, bijvoorbeeld door Alzheimer.

De deskundige zorgmedewerkers van Careyn Zorgcentrum Bernissesteyn helpen u met name bij de dingen die u niet meer kunt en geven alle ruimte voor de dingen die u wél kunt. Omdat u op deze manier zo zelfstandig mogelijk blijft. U krijgt bijvoorbeeld hulp bij opstaan, wassen, eten, bed opmaken en ga zo maar door. Heeft u tijdelijk meer hulp nodig? Dat kan. U kunt rekenen op onze 24-uurs zorggarantie.

Wat maakt Bernissesteyn bijzonder?

Maaltijden
Iedere dag een verse, warme maaltijd in ons restaurant, waarbij er rekening wordt gehouden met uw dieetwensen.

Voorzieningen
Er is een gezellige recreatiezaal, een prachtige overdekte binnentuin, een kapsalon en een winkel voor de kleine boodschappen

Activiteiten
Omdat wij weten dat ontspanning van groot belang is, worden er regelmatig leuke activiteiten en uitstapjes georganiseerd.

Mantelzorg
Wij streven ernaar om het leven te laten verlopen ‘zoals het altijd ging’. Daarom worden mantelzorgers en/of familie altijd betrokken in onze zorg.

Dagverzorging

In Careyn Bernissesteyn is een ruimte ingericht voor dagverzorging. De dagverzorging is bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen maar om lichamelijke of psychische redenen aangewezen zijn op hulp en zorg.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Even nader kennismaken

afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Ik heb het naar mijn zin en de mensen zijn vriendelijk"
afbeelding Bernissesteyn Zuidland4
afbeelding Bernissesteyn Zuidland5
afbeelding Bernissesteijn03

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Bernissesteyn terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Bernissesteyn of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Bernissesteyn bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn Bernissesteyn uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Careyn Bernissesteyn
  Driesprong 1
  3214 DA Zuidland
  Secretariaat: Jolanda Vogelaar
  j.vogelaar@careyn.nl

 • Careyn ziet vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Zij leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners.

  Bij Careyn Bernissesteyn zijn veel vrijwilligers actief. Daar zijn we trots op. Zij ondersteunen de vaste medewerkers bij de activiteiten, uitstapjes en in de winkel.

  Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Bernissesteyn wilt inzetten, bent u van harte welkom. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.