Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Thuisbegeleiding

Een dementerende partner. Een onhandelbare puber. Financiële problemen. Het kan u thuis soms boven het hoofd groeien. Thuisbegeleiders van Careyn bieden u uitkomst. U krijgt persoonlijke ondersteuning om de situatie thuis weer op de rails te krijgen. Met praktische oplossingen en adviezen.

Thuisbegeleiding is er voor iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft. Hulp uit de omgeving is dan niet meer voldoende. Samen met u werken onze medewerkers op een praktische en doelgerichte manier aan het verminderen van uw problemen en het verbeteren of stabiliseren van uw situatie. Wij nemen het niet van u over, maar helpen om weer grip te krijgen op uw leven. We hebben daarbij nauw contact met uw naasten en andere hulpverleners of betrokkenen. We kunnen gedurende korte of langere tijd ondersteuning bieden.

"Wij nemen het niet van u over, maar helpen om weer grip te krijgen op uw leven."

Hulp op vele terreinen

De medewerkers thuisbegeleiding zijn breed opgeleide professionals, die ruime ervaring hebben in praktische begeleiding en ondersteuning bij u thuis. Zij bieden hulp op tal van terreinen. Niet alleen op psychosociaal vlak, maar ook wat betreft opvoeding, het samen met u opnieuw organiseren van uw huishouden of de administratie en het aanleren van vaardigheden hierin. Thuisbegeleiding kan eveneens een aanvulling zijn op een psychiatrische of andere behandeling.

Bij u thuis

Een thuisbegeleider, de naam zegt het al, komt bij u thuis. Voor u is dat ook prettig, want u hoeft de deur niet uit. Maar nog belangrijker is dat de thuisbegeleider en u een helder beeld krijgen van uw problemen en de mogelijke oplossingen.

Kosten thuisbegeleiding

Thuisbegeleiding valt per 1 januari 2015 onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Uw gemeente is hiervoor verantwoordelijk.
Heeft u ondersteuning nodig om thuis te kunnen blijven wonen? Dan kunt u dit aanvragen via het Wmo-loket van uw gemeente. Een gemeenteambtenaar of iemand van het 'wijkteam' gaat dan een gesprek met u aan om te kijken welke ondersteuning u kunt gebruiken.

De kosten voor thuisbegeleiding zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het beleid van uw gemeente.

Aanvragen thuisbegeleiding

Voor thuisbegeleiding heeft u een indicatie van uw gemeente nodig.

Deel deze pagina:

Contact