Careyn Activiteitencentrum Abcoude

Dit dagactiviteitencentrum in Abcoude is een ontmoetingsplaats voor mensen die zelfstandig wonen en ondersteuning of begeleiding nodig hebben. Denk aan mensen met beginnende dementie, kwetsbare ouderen, mensen met een lichamelijke ziekte of een (niet aangeboren) handicap. Maar ook mensen met een gecombineerde zorgvraag zijn meer dan welkom bij ons.

Neem contact op

Careyn Activiteitencentrum Abcoude
Ruwelspad 2
1391 JB Abcoude

06 - 10 00 52 44

Routebeschrijving

Wat gebeurt in dit dagactiviteitencentrum?

Er gebeurt van alles. We bieden aantrekkelijke en gevarieerde activiteiten. Zo geven we enerzijds een leuke invulling aan de dag. En anderzijds ontlasten we ook mantelzorgers die ervoor zorgen dat u thuis kunt wonen. Wat voor activiteiten er worden georganiseerd? Denk aan het bespreken van actualiteiten, geheugentraining, samen koken, muziek luisteren en maken, tekenen en schilderen en ga zo maar door. 

Een vaste activiteit op onze planning is de gezamenlijke middagmaaltijd. Waarom? Omdat er dan veel onderling contact is. En dat is ook één van de doelen van de activiteiten; contact met anderen maken. Om zo uw conditie op peil te houden. Om zo een gezellige tijd te beleven. 

Specialistische begeleiding in Abcoude

Soms is specialistische begeleiding nodig. Bijvoorbeeld door een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut of specialist ouderen geneeskunde. Dit wordt geleverd vanuit Careyn Maria-Oord. Zij begeleiden u in het omgaan met lichamelijke en psychische klachten. Zo hebben we voor iedereen passende zorg.

Praktische informatie

 • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd.
  Voor alle andere activiteiten heeft u altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente De Ronde Venen. 
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Dit gebeurt alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

 • De deuren van onze activiteitencentra in De Ronde Venen staan open van maandag tot en met vrijdag van 9.15 tot 16.30 uur.