Careyn Buitenhof

Prettig wonen en leven in een nieuw zorgcentrum in Utrecht Oost? Careyn Zorgcentrum Buitenhof. Met ruim 60 appartementen verdeeld over 7 etages is dit relatief nieuwe zorgcentrum een ‘warme’ plek. Er is veel onderling contact en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Ook zijn er verschillende winkelcentra om de hoek, waar u een lekkere wandeling naartoe kunt maken.

Neem contact op

Careyn Buitenhof
Winklerlaan 361
3571 KE Utrecht

030 - 25 88 800

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Buitenhof

Zorg in Utrecht Oost

Careyn Buitenhof biedt verpleging en verzorging aan mensen met een somatische of psychogeriatrische zorgvraag. Bij psychogeriatrie (veelal 'pg' genoemd) moet u denken aan ouderen met dementie, bijvoorbeeld als gevolg van Alzheimer. Somatische zorg is voor mensen met een chronische lichamelijke aandoening, zoals de ziekte van Parkinson, een chronische longziekte (COPD) of een beroerte (CVA). 

De verpleeghuiszorg varieert van hulp bij persoonlijke verzorging tot intensieve verpleging en medische behandeling. Daarom staat er ook een breed gespecialiseerd team voor u klaar. Ook is er op de begane grond een multifunctionele ruimte waar onder meer behandelingen worden aangeboden door onze fysiotherapeuten en ergotherapeuten. De opzet voelt kleinschalig, maar de zorg is groots.

Thuisvoelen in Careyn Buitenhof

Alle bewoners beschikken over een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer en sanitair. Ze zijn toegankelijk per rolstoel en van alle gemakken voorzien: vloerverwarming, kitchenette, alarmering en telefoons.

Maar wij vinden het ook belangrijk dat u uw eigen spullen meeneemt, zo blijft het uw vertrouwde omgeving. Het is dan ook geen zorg met alleen maar witte jassen, maar juist een omgeving zoals het ‘normaal’ ook zou kunnen zijn. En het mooie is: bewoners met somatische zorg kunnen soms ook als echtpaar in het appartement wonen.

Voor elke 11 bewoners met psychogeriatrische zorgvraag is er een gezamenlijke huiskamer. De bewoners met somatische zorgvraag (begane grond en 6e etage) delen samen één huiskamer. In de huiskamers vinden allerlei activiteiten plaats. En de maaltijdbereiding? Daarvoor hebben we onze kookprofessionals die op elke etage zorgen voor de lekkerste maaltijden. Het weekmenu wordt zoveel mogelijk in overleg met de bewoners samengesteld. Familie nodigen we van harte uit om tijdens de maaltijd een handje te helpen. Dat vinden we belangrijk bij Careyn.

Even binnenkijken:

afbeelding Buitenhof Huiskamer
afbeelding Buitenhof Keuken
afbeelding Buitenhof Appartement

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Buitenhof terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Buitenhof of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuiszorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Buitenhof bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in de stad Utrecht hier downloaden.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn Buitenhof uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Bekijk hier de folder van de Cliëntenraad Buitenhof.

  U kunt de cliëntenraad bereiken via Ginelle Bekker, ambtelijk secretaris cliëntenraden Zorglocaties Careyn Utrecht-Stad.
  Telefoon: 06 - 82 79 74 38
  E-mail: g.bekker@careyn.nl
  Postadres: Neckardreef 6, 3562 CN Utrecht

  Vacatures leden cliëntenraden Careyn Utrecht Stad

  Careyn Utrecht Stad zoekt leden voor haar cliëntenraden. Het gaat om leden voor de cliëntenraden van alle Utrechtse zorglocaties en de cliëntenraad voor de thuiszorg.
  Een uitgebreide vacaturetekst vindt u hier.

 • Vrijwilligers spelen een onmisbare aanvullende rol in de zorg en het welzijn van onze bewoners. Zij bieden gezelschap en zorgen samen met de medewerkers voor een kleurrijk palet aan activiteiten. U vindt altijd wel iets van uw gading. De activiteiten vinden plaats in de huiskamer of in de centrale ontmoetingsruimte.

 • U kunt in Buitenhof uw leven zoveel mogelijk voortzetten zoals u dat gewend was of zoals u nu zou willen. Om dit te bereiken is samenwerking tussen u, uw familie en onze professionele zorg belangrijk. Uw familie of mantelzorger heeft dan ook een belangrijke rol bij de zorg en activiteiten.