Careyn De Ark

Welkom, bij Careyn De Ark in Wateringen. Aan de rand van Wateringen, op een steenworp afstand van de Hofstad Den Haag. Met grote luxe kamers en brede gangen voelt u vooral veel vrijheid. Vrijheid om te bewegen. En vrijheid om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Want juist dat vinden we belangrijk.

Neem contact op

Careyn De Ark
Herenstraat 85
2291 BD Wateringen

0174 - 29 36 47

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn De Ark

Een ruim zorgcentrum

Dit zorgcentrum in Wateringen heeft 59 tweekamerappartementen met een open keuken en een grote badkamer. De afdeling 'kleinschalig wonen' biedt plaats aan 38 ouderen. Die is speciaal voor ouderen die te kampen hebben met een vorm van dementie. De zorg noemen we 'psychogeriatrische zorg'.

U krijgt altijd de zorg die u nodig heeft en die bij uw zorgvraag past. Waarom? Omdat u op deze manier zelfstandig kunt blijven leven. Natuurlijk, ons zorgteam helpt u bij de dingen die u niet meer kunt, maar geeft u ook alle ruimte om dingen te doen die u wél kunt. Wij hechten dan ook waarde aan uw bewegingsvrijheid en autonomie.

Kleinschalig wonen

Bij 'kleinschalig wonen' delen zeven of acht bewoners een gezamenlijke huiskamer met een keuken en een prettige buitenruimte. Hier zorgen we voor een gezellige invulling van de dag. We doen activiteiten en koken en eten samen.

U heeft natuurlijk uw eigen appartement met badkamer. Er is voldoende ruimte voor uw persoonlijke spullen. In de gezamenlijke woonkamer kunt u gezellig samen met andere bewoners koffie of thee drinken en activiteiten doen zoals televisie kijken of spelletjes doen. Bijna net als thuis.

Waarom kiezen voor Careyn De Ark?

Careyn De Ark heeft veel extra voorzieningen zoals een winkeltje voor uw boodschappen. Er is een kapsalon aanwezig en met enige regelmaat komt er een pedicure langs. U kunt altijd terecht voor een warme maaltijd in het restaurant. Ook buurtbewoners of bewoners van de aanleunwoningen in het Arkpaviljoen zijn daar uiteraard welkom. Zo ontstaan er weer prachtige ontmoetingen.

Niets moet, alles mag. U woont en leeft tenslotte zoals u dat prettig vindt. Daar hoort een fijne dagbesteding bij. De activiteitenbegeleiders zorgen voor een gevarieerd aanbod aan gezellige activiteiten: spelletjes, handwerken, puzzelen, zang, bewegen voor ouderen en leuke uitstapjes. U kiest natuurlijk zelf waaraan u wilt deelnemen. U bepaalt.

Even nader kennismaken:

afbeelding De Ark Restaurant
afbeelding De Ark Receptie
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandCareyn De Ark is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme Review
Het zijn allemaal toppers echt super lief, goed en een luisterend oor. Het personeel van Careyn is echt top. Wijn zijn zeer tevreden.

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij De Ark terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn De Ark of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn De Ark bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.

 • Het is altijd fijn om familie om je heen te hebben. U leeft in Careyn De Ark tenslotte zoveel mogelijk zoals u dat thuis gewend bent. Uw familie is daarom altijd welkom. Wij verwachten van hen dat zij de dingen blijven doen die u gewend bent om samen te doen. Natuurlijk zijn zij ook welkom om deel te nemen aan de dagelijkse bezigheden en activiteiten.

 • Bij Careyn Zorgcentrum De Ark in Wateringen zijn zo'n 150 vrijwilligers actief. En daar zijn we best een beetje trots op. Dit zijn veelal mensen uit de regio en daardoor blijft ook het ‘dorpse’ karakter behouden.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn De Ark uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Contact met de cliëntenraad

  Careyn De Ark
  Herenstraat 85
  2291 BD Wateringen

  Secretariaat
  Tineke Halverhout
  T: 0174 - 29 36 47
  E: clientenraadark@gmail.com

 • Maandelijks wordt een informatiebulletin voor bewoners en hun familie samengesteld.  Hierin vindt u onder andere een overzicht van de komende activiteiten en kerkelijke vieringen. Ook bijvoorbeeld de openingstijden van de receptie en het winkeltje staan er in vermeld.

  U vindt de laatste versie hier:

 • Om in aanmerking te komen voor een aanleunwoning kunt u zich laten inschrijven bij Woningcorporatie Wateringen, telefoon: 0174 - 29 36 50. Het kan gebeuren dat u op een wachtlijst wordt geplaatst.