Careyn De Rozenhoek

Welkom bij Careyn Zorgcentrum De Rozenhoek in Hellevoetsluis; een plek waar vrijheid en zelfstandig wonen de hoofdrol spelen. Dit zorgcentrum ligt direct aan de korenvelden, in de wijk Nieuwenhoorn, en kent een dorps karakter. Dit karakter laat zich ook terugzien in de persoonlijke zorg van onze vaste zorgspecialisten. 

Neem contact op

Careyn De Rozenhoek
Langemeetstraat 6
3223 BL Hellevoetsluis

0181 - 33 22 33

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn De Rozenhoek

De Rozenhoek staat voor echte zorg

Careyn De Rozenhoek in Hellevoetsluis biedt woonruimte aan ouderen die verzorging nodig hebben. Zo kent dit zorgcentrum 83 bewonersplaatsen. Ook is er speciale dagverzorging (‘t Pluspunt) gehuisvest op de begane grond. En er zijn veel vrijwilligers actief. Zij ondersteunen de vaste medewerkers bij de activiteiten, gave uitstapjes en in de gezellige winkel. Omdat dit vaak mensen uit de regio Hellevoetsluis zijn, waarborgen we het lokale karakter.

Daarom Careyn De Rozenhoek

Ons doel bij dit zorgcentrum in Hellevoetsluis? Zorgen dat u zoveel mogelijk het leven kunt voortzetten zoals u dat gewend bent. Om dit te bereiken is een samenspel tussen u, uw familie en de professionele zorg erg belangrijk. Daarom krijgt uw familie dan ook een belangrijke plek bij onze zorg en activiteiten. Een luisterend oor en een kloppend hart voor de zorg, daar staan we voor.

Even binnenkijken:

afbeelding De Rozenhoek Hellevoetsluis9
afbeelding De Rozenhoek Hellevoetsluis5
afbeelding De Rozenhoek Hellevoetsluis4
afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Ze hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om het haar naar haar in de maken"

Praktische informatie

 • De verpleeghuiszorg die Careyn levert moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij De Rozenhoek terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn De Rozenhoek of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn De Rozenhoek bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.

 • Careyn ziet vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Zij leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners.

  Bij Careyn De Rozenhoek zijn veel vrijwilligers actief. Daar zijn we trots op. Zij ondersteunen de vaste medewerkers onder andere bij de activiteiten, uitstapjes en in de winkel.

  Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn De Rozenhoek wilt inzetten, bent u van harte welkom. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn De Rozenhoek uiteraard ook een cliëntenraad actief. De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Contact

  Careyn De Rozenhoek
  Langemeetstraat 6
  3223 BL Hellevoetsluis
  Secretariaat: regiosecretariaat-ZHE-Breda-GO-HW@careyn.nl

 • Om in aanmerking te komen voor een aanleun- of inleunwoning kunt u zich laten inschrijven bij Woontrefpunt Maasdelta. De kans is aanwezig dat u op een wachtlijst komt te staan.