Careyn De Zes Rozen

We heten u van harte welkom bij Careyn De Zes Rozen in Spijkenisse. Kleinschalig wonen in Spijkenisse-Noord in de wijk Hoogwerf. Met winkelcentrum ‘t Plateau en het Hartelpark op wandelafstand. Een nieuw, modern complex bestaande uit aantrekkelijke appartementen. Prettig leven. Prachtig wonen.

Neem contact op

Careyn De Zes Rozen
Rozenlaan 9 - 13a
3202 KC Spijkenisse

0181 - 69 00 22

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn De Zes Rozen

Huisvesting in Spijkenisse

Een deel van dit zorgcentrum is ingericht voor de persoonlijke huisvesting van mensen met dementie. Dit bestaat uit twee appartementgebouwen met beide vijf huiskamers. Per huiskamer vormen zes mensen met elkaar één huishouden. Dit verklaart ook de naam ‘De Zes Rozen’. Uiteraard heeft iedere bewoner ook een eigen zit- en slaapkamer. Om ook de privacy en rust te waarborgen.

In Careyn De Zes Rozen is uw mantelzorger altijd welkom. Voor een korte wandeling buiten, of een helpende hand bij het bereiden van eten, of een bezoek aan de dokter. Onze zorgspecialisten zien graag dat uw naasten net zo betrokken zijn als thuis. Als hoe het ‘normaal’ was. En het mooie is: uw huisdieren worden ook met open armen ontvangen. 

Zorg van een ander niveau

In Careyn Zorgcentrum De Zes Rozen in Spijkenisse treft u vakkundige zorgprofessionals. Wat dat betekent? Persoonlijke zorg, up-to-date kennis en medemenselijkheid. Met de bewoner en de familie wordt een zorgleefplan opgesteld. Daarbij kijken we vooral naar wat de bewoner nog zelf kan en naar wat hij of zij graag wenst. 

Het moet zoveel mogelijk een ‘thuis’ zijn. Daar werkt ons multidisciplinaire team iedere dag keihard voor. En daar horen uiteraard ook onze vrijwilligers bij. Deze vrijwilligers - vaak uit de regio - leveren een grootse bijdrage aan de zorg en het welzijn van de bewoners. Met z’n allen verzorgen wij de zorg die bij u past.

Een nadere kennismaking:

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandCareyn Zes Rozen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
afbeelding Zes Rozen Spijkenisseb1
afbeelding Zes Rozen Spijkenisseb4
afbeelding Zes Rozen Spijkenisseb5
afbeelding Zes Rozen Spijkenisseb2

Praktische informatie

 • De verpleeghuiszorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij De Zes Rozen terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn De Zes Rozen of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn De Zes Rozen bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.