Careyn Dierenriem

We heten u van harte welkom bij Careyn Dierenriem in de wijk Kooistee in Hellevoetsluis. De plek waar bewoners kleinschalig wonen, net als thuis. Vlak naast dit zorgcentrum is ook een kinderopvang, waardoor er altijd wel leven in de brouwerij is. Een fijne omgeving. Met een energieke sfeer. 

Neem contact op

Careyn Dierenriem
Polaris 60
3225 GT Hellevoetsluis

0181 - 31 15 08

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Dierenriem

Uitgebreid zorgcentrum in Hellevoetsluis

In dit zorgcentrum zijn er zes woningen te ontdekken, waar per woning zes bewoners leven. Zij hebben allemaal uiteraard een eigen woon- en slaapkamer en er is één gezamenlijke huiskamer. We noemen dat 'kleinschalig wonen'. Privé en gedeelde ruimtes gaan hier fantastisch samen. Zo hebben alle woningen een eigen voordeur. De achterdeur komt dan juist weer uit op een centraal middengedeelte met bijvoorbeeld een kapsalon en fysiotherapeut. 

Bij Careyn Dierenriem in Hellevoetsluis worden veel activiteiten georganiseerd: spelletjes doen, knutselen, zingen of bakken. Naast deze activiteiten worden de bewoners ook betrokken bij de huishoudelijke activiteiten. Denk aan stoffen, strijken en stofzuigen. 

‘Zoals het thuis is’

In dit zorgcentrum gaan we uit van de belevingswereld van de bewoner. Het is geen instelling waar mensen in witte jassen rondlopen, maar het is wonen zoals thuis. Koken, wassen, strijken, spelletjes, zingen en ga zo maar door. Het zijn allemaal activiteiten die zorgen voor herkenning naar het leven van vroeger. 

Ook de mantelzorgers en vrijwilligers zijn belangrijk voor ons. Met z’n allen zorgen we voor een fijne woonomgeving waarin we samen de was doen of een kopje koffie zetten voor de bewoners.

Even nader kennismaken:

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandCareyn Dierenriem is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
afbeelding Dierenriem 4
afbeelding Dierenriem 2

Praktische informatie

 • De verpleeghuiszorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Dierenriem terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Dierenriem of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Dierenriem bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn Dierenriem uiteraard ook een cliëntenraad actief. De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Contact

  Careyn Dierenriem
  Polaris 60
  3225 GT Hellevoetsluis

  Ambtelijk secretaris
  Jeanine Wolters
  Telefoon: 06 - 10 00 53 82
  E-mail: j.wolters@careyn.nl