Careyn Hart van Groenewoud

Careyn Zorgcentrum Hart van Groenewoud in Spijkenisse zijn drie woonvilla's met lichte en ruim opgezette appartementen voorzien van alle moderne luxe. Compleet ingericht op zelfstandigheid, waardoor u het leven kunt leiden wat u wilt. Een fijn samenspel tussen wonen, zorg en zelfstandigheid.

Neem contact op

Careyn Hart van Groenewoud
Lindenstraat 8
3203 VJ Spijkenisse

0181 - 23 30 60

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Hart van Groenewoud

Drie woonvilla’s

Villa de Beuk zijn 29 driekamerappartementen van circa 80 m2. De appartementen zijn bedoeld voor mensen (echtparen) die nog redelijk zelfstandig hun huishouden voeren en voor wie de nabijheid van zorg van belang is.

Villa de Eik zijn 41 tweekamerappartementen van circa 57 m2. U komt in aanmerking voor een woning in Villa de Eik als u gedeeltelijk zelfstandig bent. Zwaardere zorg nodig? Dan bent u ook welkom. Er is altijd goede zorg beschikbaar in Villa de Eik.

Villa de Linde zijn 54 tweekamerappartementen van 40 m2 en is bedoeld voor ouderen waarbij de zorg 24-uur per dag beschikbaar moet zijn. De begane grond is gericht op bewoners met een somatische grondslag. Somatische zorg staat voor zorg bij chronische lichamelijke ziektes bijvoorbeeld Parkinson, een chronische longziekte of een beroerte. Ook bewoners met dementie kunnen in Villa de Linde terecht.

Meer informatie over onze woonvilla's? Download de brochure hier.

Zelfstandigheid staat centraal

Alles in Zorgcentrum Hart van Groenewoud in Spijkenisse is gericht op zelfstandigheid. Zo heeft u altijd de regie in handen. Vaak in samenspraak met de mantelzorger(s) en natuurlijk familie en vrienden om u heen. Careyn komt zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet.

Heeft u weinig zorg nodig, maar wel behoefte aan een prettige, veilige omgeving? Dan is Villa de Beuk iets voor u. Heeft u lichte zorg nodig? Dan is Villa de Eik een goede optie voor u. En is 24-uurs zorg gewenst, dan kunt u in Villa de Linde terecht. Voor elke zorgvraag hebben wij het juiste zorgaanbod.

Een sfeerimpressie:

afbeelding Hart Van Groenwoud Spijkernisse12
afbeelding Hart Van Groenwoud Spijkernisse4
afbeelding Hart Van Groenwoud Spijkernisse11

Praktische informatie

 • In Villa de Linde bevindt zich een Servicepunt. Hier kunnen alle bewoners vragen stellen over wonen, welzijn en zorg. In Villa de Eik vindt u de huisartsenpost en de grote ontmoetingsruimte 'de Kastanjerie'. Op ongeveer 500 meter ligt een winkelcentrum met supermarkt, kapper en een chinees restaurant. Alles dus in uw nabijheid.

 • Weinig zorg nodig, maar wel behoefte aan een veilige omgeving? Dan is Villa de Beuk iets voor u. Lichte zorg nodig? Dan is Villa de Eik een betere optie. Als 24-uurs zorg gewenst is, dan kunt u in Villa de Linde terecht. Voor ieder wat wils dus.

  In alle villa's wordt verpleeghuiszorg geleverd. Hoe u dat regelt leest u onder het kopje 'zorg regelen'. In villa De Beuk kunt u soms ook terecht met wijkverpleging. Wijkverpleging is wat doorgaans 'thuiszorg' genoemd wordt.

  De verpleeghuiszorg die Careyn levert moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • In de meeste gevallen zult u een zogenaamde Wlz-indicatie nodig hebben. Die kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Let op: wilt u in Villa De Beuk wonen en heeft u verpleeghuiszorg nodig? Dan moet u bij het CIZ aangeven dat het gaat om een zogenaamde 'VPT'. VPT staat voor 'Volledig Pakket Thuis'. Dat is nodig omdat u in villa De Beuk zelfstandig huurt. Maaltijden zijn dan bijvoorbeeld niet inbegrepen. Meer over een 'VPT' leest u hier.

  In de indicatie geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Hart van Groenewoud terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Hart van Groenewoud of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Hart van Groenewoud bij u in rekening kan brengen leest u hier:

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.

Ook op deze locatie