DAC Het Raakvlak

Woont u nog zelfstandig en wilt u graag anderen ontmoeten? Kom dan naar dagactiviteitencentrum Het Raakvlak in Mijdrecht. We zijn er voor ouderen die ondersteuning, begeleiding, zorg of gespecialiseerde hulp nodig hebben. Denk aan kwetsbare ouderen, mensen met een lichamelijke ziekte of een (niet aangeboren) handicap en mensen met een gecombineerde zorgvraag. Ook ouderen met beginnende dementie kunnen hier terecht.

Neem contact op

DAC Het Raakvlak
Dr. J. van der Haarlaan 8
3641 JW Mijdrecht

06 - 10 00 53 84

Routebeschrijving
afbeelding van DAC Het Raakvlak

Wat gebeurt in dit activiteitencentrum?

In dit activiteitencentrum in Mijdrecht organiseren we verschillende activiteiten waar u aan mee kunt doen. Dit kan individuele begeleiding zijn, maar er zijn ook groepsactiviteiten. Samen koken, muziek luisteren maar ook zelf maken, tekenen en schilderen of een spel spelen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Houd uw geest scherp met de geheugentraining en uw lichaam soepel met de diverse bewegingsactiviteiten.
‘s Middags lunchen we altijd gezellig samen. Een moment van rust, maar ook een moment van gezellige gesprekken aan tafel. De activiteiten zijn er niet alleen voor de ontspanning, maar ook om eenzaamheid tegen te gaan.

Naast onze professionele begeleiders zijn er ook altijd betrokken vrijwilligers aanwezig. Vaak ontstaat een mooie wissenwerking. Soms zien we ook innige vriendschappen ontstaan.

Waar vindt u Het Raakvlak?

Dorpskamer Het Raakvlak is gevestigd in Bibliotheek Mijdrecht aan de J. van der Haarlaan. Het is een ontmoetingsplek voor alle inwoners van Mijdrecht. Overdag is het een plek met vrije inloop voor ouderen, werkzoekenden of jonge moeders, ’s avonds een ontmoetingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische kwetsbaarheid.

Sinds 2016 maakt Careyn gebruik van Het Raakvlak als dagactiviteitencentrum. Op dinsdag en donderdag vormt de ruimte in de zijvleugel van de Bibliotheek Mijdrecht een prettige en laagdrempelige ontmoetingsplek voor kwetsbare ouderen. Er zijn deze dagen vaste professionele begeleiders aanwezig.

Specialistische begeleiding

Soms is specialistische begeleiding nodig. Bijvoorbeeld door een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut of specialist ouderen geneeskunde. Dit wordt geleverd vanuit Careyn Maria-Oord. Zij begeleiden u in het omgaan met lichamelijke en psychische klachten. Zo hebben we passende zorg voor iedere zorgvraag.

Een nadere kennismaking:

afbeelding Utrecht West Raakvlak.4
afbeelding Utrecht West Raakvlak.1
afbeelding Utrecht West Raakvlak.2
afbeelding Utrecht West Raakvlak.3
afbeelding Utrecht West Raakvlak

Praktische informatie

 • Dinsdag en donderdag 9.00 – 16.30. Geïnteresseerd en u wilt even een kijkje komen nemen? Kom gerust even langs.

 • Voor deelname aan de activiteiten in Het Raakvlak heeft u een ‘indicatie’ of ‘beschikking’ nodig. Bij welke instantie u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie. Het beste is dit met uw huisarts of specialist te bespreken. Het is namelijk best ingewikkeld omdat er twee mogelijkheden zijn:

  Wet maatschappelijke ondersteuning
  Wanneer de nadruk op begeleiding ligt (in het algemeen is dit wat lichtere zorg; we spreken van 'dagbesteding'), kunt u ook met een ‘Wmo-beschikking’ deelnemen. Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente de Ronde Venen. U betaalt dan een kleine bijdrage die door het CAK wordt berekend.

  Wet langdurige zorg
  Ligt de nadruk meer op behandeling, dan heeft u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’ nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ, het Centrum Indicatie Zorg. Uw huisarts of specialist kan u hierbij ondersteunen. Meer informatie vindt u op www.ciz.nl. Bij Wlz-zorg betaalt u een eigen eigen bijdrage aan het CAK.

  Kosten lunch en recreatieve activiteiten
  Afhankelijk van uw indicatie betaalt u voor de lunch en/of recreatieve activiteiten een kleine vergoeding.

  Op onze pagina's 'zorg regelen' vindt u meer informatie. Ook Careyn Klantenservice kan u helpen.

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u hulp van een casemanager dementie of heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

  Wilt u vooraf een kijkje komen nemen? U bent van harte welkom.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Dit gebeurt alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

 • DAC Het Raakvlak maakt - voor wie dat wil - gebruik van 'Familienet'. Daarmee kan uw familie meegenieten met wat we allemaal doen op het activiteitencentrum. We delen er eenvoudig berichten en foto’s op een veilige persoonlijke pagina. Zo blijft uw familie goed op de hoogte van alles wat er gebeurd in Het Tuinhuis.

 • Op het officiële Youtube-kanaal van de gemeente De Ronde Venen vindt u drie filmpjes over de activiteitencentra van Careyn in de Vinkeveen en Abcoude. Bekijk hier het filmpje over DAC Het Raakvlak.

  Lees ook de pagina 'dementievriendelijk' op de website van de gemeente De Ronde Venen: klik hier.