Revalidatie Nieuw Tamarinde

U moet herstellen na een operatie, letsel of ongeval? U kunt dan bij Careyn Nieuw Tamarinde terecht. Er staat een heel team verzorgenden en behandelaren voor u klaar. De zorg en behandeling wordt helemaal op uw situatie afgestemd. Ieder persoon, iedere situatie en ieders hersteltraject is immers anders. En daar houden we bij Careyn goed rekening mee.

Neem contact op

Revalidatie Nieuw Tamarinde
Neckardreef 6
3562 CN Utrecht

030 - 25 88 700

Routebeschrijving
afbeelding van Revalidatie Nieuw Tamarinde

Revalideren bij Careyn Nieuw Tamarinde

Careyn Nieuw Tamarinde is een levendig zorgcentrum. Natuurlijk, er is het verpleeghuis, maar in het pand vindt u ook een apotheek, een gezondheidscentrum en een poli van het Antonius Ziekenhuis. In de centrale ruimte met gezellige koffie-corner is het dus een komen en gaan van mensen.

Careyn richt zich op kwetsbare ouderen. De revalidatie noemen we officieel ook 'geriatrische revalidatiezorg'. Geriatrie richt zich op de behandeling van oudere mensen met vaak ingewikkelde ziekteproblemen. Een specialist ouderengeneeskunde (de 'SO') is dan ook verantwoordelijk voor de zorg.

In Nieuw Tamarinde zijn er twee revalidatie-afdelingen. Daar wordt hard gewerkt aan het herstel. Dat gebeurt natuurlijk onder deskundige begeleiding. En met individuele aandacht. In Careyn Nieuw Tamarinde werken verschillende disciplines die allemaal ingeschakeld kunnen worden om u zo snel mogelijk weer op de been te helpen. Denk aan diëtisten, fysiotherapeuten, logopedisten, verpleeghuisartsen en psychologen. Ze zijn er allemaal voor u.

Even nader kennismaken

afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Aardige en nette verpleging die verstand van zaken hebben"

Praktische informatie

  • Voor geriatrische revalidatie heeft u altijd een doorverwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Komt u vanuit het ziekenhuis, dan wordt daar uiteraard al voor gezorgd.
    Er is één uitzondering: heeft u al een Wlz-indicatie en krijgt u verpleeghuiszorg in een zorgcentrum, dan is vergoeding via de zorgverzekeraar niet mogelijk. Voor revalidatiezorg zal het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) dan een indicatie afgeven voor zorgprofiel 9b VV.

  • Geriatrische revalidatie wordt maximaal 6 maanden vergoed via de zorgverzekeringswet (Zvw). Vanuit uw basisverzekering dus. Heeft u langer nodig om te revalideren, dan heeft u toestemming van uw verzekeraar nodig. U hoeft overigens geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Geen extra kosten dus, maar let op: deze zorg valt wel onder het eigen risico. Wilt u weten waar u aan toe bent en of de revalidatie bij Careyn volledig vergoed wordt? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

  • Komt u vanuit het ziekenhuis, dan zal meestal daar de verwijzing en vaak ook het contact met Careyn Nieuw Tamarinde geregeld worden. Veelal gebeurt dat door een zogenaamde ‘transferverpleegkundige’. Er wordt dan gelijk gekeken of er bij Nieuw Tamarinde wel een plek vrij is. Careyn onderhoudt overigens goede contacten met de ziekenhuizen. Wel zo handig als u zelf in een kwetsbare situatie zit. U staat er niet alleen voor.