Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn Dierenriem

We heten u van harte welkom bij Careyn Dierenriem in Hellevoetsluis. In het zorggebouw Careyn Dierenriem kunnen bewoners kleinschalig wonen zoals thuis.

  • Contact
  • Careyn Dierenriem
    Polaris 60
    3225 GT Hellevoetsluis

    Telefoonnummer: 0181 - 31 15 08
Dierenriem06.JPG
  • Route


Ligging

Careyn Dierenriem ligt in de wijk de Kooistee in Hellevoetsluis. Het is een van de gebouwen behorende bij het Project Dierenriem; in de twee andere gebouwen bevinden zich koop- en huurappartementen. Daarnaast bevinden zich in het combinatiegebouw ook kinderopvang Micky en het Serviceburo Ouderen.

Geen instelling maar wonen zoals thuis...

Huisvesting

In het zorggebouw Careyn Dierenriem zijn zes woningen gesitueerd, voor elk zes bewoners. De bewoners hebben allen een eigen woon/slaapkamer en er is een gezamelijke huiskamer. De woningen hebben allen een eigen voordeur en de achterdeur komt uit op een centraal middengedeelte. Hierin zijn onder andere een kleine kapsalon gevestigd voor de bewoners, is er een kleine fysiotherapie ruimte en een grote multifunctionele ruimte.

Voor wie

Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden. Lees er hier meer over.

Zorg

De zorg gaat uit van de belevingswereld van de bewoner. Het wonen moet een herkenning zijn van het leven van vroeger: geen instelling maar wonen zoals thuis. In de woningen gebeurt alles zoals vroeger: er wordt gekookt, gewassen en gestreken.  Alles in een tempo dat past bij de bewoner. Geen witte uniformen maar deskundige medewerkers die professionele zorg bieden aan de hand van het met de bewoner/familie opgestelde zorgleefplan.

Activiteiten

In Careyn Dierenriem worden diverse activiteiten georganiseerd voor bewoners. U kunt bijvoorbeeld gezamenlijk spelletjes doen, knutselen, zingen of bakken. Naast de aktiviteiten worden de bewoners als het nog mogelijk is betrokken bij de huishoudelijke aktiviteiten van de woning zoals stoffen, strijken of stofzuigen.

Mantelzorgers en vrijwilligers

Mantelzorgers zijn erg belangrijk in Careyn Dierenriem. Samen met de mantelzorgers kunnen de bewoners helpen met koken, de was doen, strijken of een kopje koffie zetten voor de bewoners. Ook samen met de bewoners een appeltaartje bakken wordt zeer op prijs gesteld.

Bij Careyn Dierenriem zijn ook vrijwilligers actief. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Dierenriem wilt inzetten, bent u van harte welkom. Lees hier meer over de mogelijkheden van vrijwilliger bij Careyn. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.

Kosten

Wonen en zorg in Careyn Dierenriem vallen per 1 januari 2015 onder de Wet Langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. U heeft een indicatie nodig van het CIZ om te kunnen wonen in onze locaties. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of u zorg uit de Wet langdurige zorg nodig heeft. Deze wet vergoedt vanaf 1 januari 2015 de zorg voor mensen die de hele dag toezicht en zorg dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld ouderen met ernstige dementie, mensen met een ernstige verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, en mensen met een ernstige psychische stoornis.

U kunt zelf een indicatie regelen of via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Wel brengen we kosten in rekening voor onder andere het wassen van kleding, activiteiten, en kosten bij het gebruik van telefoon en internet. Klik hier voor een overzicht. 

Meer informatie over inschrijven en indicatie

Wilt u meer informatie over kleinschalig wonen Careyn Dierenriem of het aanvragen van een CIZ-indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Careyn Klantenservice.

Diensten

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlCareyn Dierenriem is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Deel deze pagina:

Contact