Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn Bernissesteyn

We heten u van harte welkom bij Careyn Bernissesteyn in dorpskern Zuidland. Wij bieden zorg met een dorps karakter.

Bernissesteijn03.JPG
  • Route


Ligging

In Zuidland, één van de zes dorpskernen van gemeente Bernisse, staat woonzorgcentrum Careyn Bernissesteyn. In de directe omgeving bevinden zich diverse kerken, een oude molen en andere monumentale panden.
Het dorpse karakter vindt u terug in de vriendelijke, persoonlijke zorg- en dienstverlening van onze medewerkers.

"Zorg met een dorps karakter" 

Huisvesting

Ons woonzorgcentrum biedt woonruimte met zorg aan 63 bewoners. Er zijn 52 verzorgingsplaatsen (waarvan 2 kortdurend) en 11 plaatsen in een verpleegunit psychogeriatrie. Uw gezonde partner mag mee als u in Bernissesteyn komt te wonen. Huisdieren zijn toegestaan. Familieleden en andere bezoekers zijn altijd welkom.

Zorg

De deskundige medewerkers van Careyn Bernissesteyn helpen u bij de dingen die u niet meer kunt. U blijft hierdoor zo zelfstandig mogelijk. U kunt bijvoorbeeld hulp krijgen bij het opstaan, wassen, aankleden, eten, bed opmaken of het dagelijks schoonhouden van uw kamer. Als u tijdelijk meer hulp nodig heeft, dan kan dat. U kunt rekenen op een 24-uurs zorggarantie, daar waar dit voor u noodzakelijk is. Careyn Bernissesteyn heeft ook een kleinschalige unit voor bewoners met een lichte vorm van dementie en Alzheimer. 

Voor wie?

Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden. Lees er hier meer over.

Maaltijden

U kunt dagelijks voor de warme maaltijd terecht in het restaurant. Uiteraard houden wij rekening met uw dieetwensen. U kunt uw maaltijd tevens op uw eigen kamer nuttigen.

Voorzieningen

Er is een recreatiezaal waar u een kopje koffie of thee kunt nuttigen of een potje kunt biljarten. In de overdekte binnentuin en de mooie buitentuin is het ook heerlijk vertoeven. Daarnaast beschikt Careyn Bernissesteyn over een kapsalon, een winkeltje en een bibliotheek.

Activiteiten

Ontspanning is belangrijk. Daarom worden in Careyn Bernissesteyn regelmatig activiteiten en leuke uitstapjes georganiseerd.

Mantelzorg

U kunt uw leven zoveel mogelijk voortzetten zoals u dat gewend was of zoals u nu zou willen. Om dit te bereiken is een samenwerking tussen u, uw familie en professionele zorg noodzakelijk. Uw familie of mantelzorger heeft dan ook een belangrijke plek bij de zorg en activiteiten.

Bijzonderheden

In Careyn Bernissesteyn is een ruimte ingericht voor dagverzorging. De dagverzorging is van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur geopend. De dagverzorging is bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen maar om lichamelijke of psychische redenen aangewezen zijn op hulp en zorg.

Vrijwilligers

Bij Careyn Bernissesteyn zijn veel vrijwilligers actief. Zij ondersteunen de vaste medewerkers bij de activiteiten, uitstapjes en in de winkel.

Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Bernissesteyn wilt inzetten, bent u van harte welkom. Lees hier meer over de mogelijkheden van vrijwilliger bij Careyn. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.

Kosten

Wonen en zorg in Careyn Bernissesteyn vallen per 1 januari 2015 onder de Wet Langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. U heeft een indicatie nodig van het CIZ om te kunnen wonen in onze locaties. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of u zorg uit de Wet langdurige zorg nodig heeft. Deze wet vergoedt vanaf 1 januari 2015 de zorg voor mensen die de hele dag toezicht en zorg dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld ouderen met ernstige dementie, mensen met een ernstige verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, en mensen met een ernstige psychische stoornis.

U kunt zelf een indicatie regelen of via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Wel brengen we kosten in rekening voor onder andere het wassen van kleding, activiteiten, en kosten bij het gebruik van telefoon en internet. Klik hier voor een overzicht.

Cliëntenraad

Careyn Bernissesteyn
Driesprong 1
3214 DA Zuidland
Secretariaat: Jolanda Vogelaar
j.vogelaar@careyn.nl
Kijk op Cliëntenraad Careyn voor meer informatie

Meer informatie over inschrijven en indicatie

Om de hulp of voorziening te krijgen die u nodig heeft, is een indicatie nodig van het CIZ, Centrum voor Indicatiestelling Zorg. In veel gevallen kan Careyn Klantenservice de indicatie voor u aanvragen. U kunt natuurlijk ook zelf het CIZ bellen om een indicatie aan te vragen. Ook uw huisarts of een familielid kan dit voor u doen.

Wilt u meer informatie over woonzorgcentrum Careyn Bernissesteyn of het aanvragen van een CIZ-indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Careyn Klantenservice.

Diensten

Deel deze pagina:

Contact

Social Media

FacebookCareyn Bernissesteyn en Hart van Zuidland hebben een actieve Facebookpagina. Neem eens een kijkje! Klik hier.