Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn De Ark

We heten u van harte welkom bij Careyn De Ark in Wateringen. Careyn De Ark biedt zorg in een eigentijdse omgeving.

de Ark01.JPG
  • Route


Ligging

Aan de rand van Wateringen, op een steenworp afstand van Den Haag, staat het moderne zorgcomplex Careyn De Ark. Het zorgcomplex kenmerkt zich door de grote luxe kamers en brede gangen, waardoor u veel bewegingsvrijheid heeft.

Parkeren

U kunt vrij parkeren aan de voorzijde en zijkant van het gebouw

"...een ideale combinatie van verzorging, verpleging en zelfstandig wonen..."

Huisvesting

Careyn De Ark heeft 59 tweekamerappartementen met een open keuken en een ruime badkamer. De afdeling 'Kleinschalig wonen' biedt plaats aan 38 bewoners met een psychogeriatrische aandoening, zoals dementie of Alzheimer. De ruime opzet geeft u een gevoel van openheid en vrijheid.

Zorg

In Careyn De Ark vindt u een ideale combinatie van verzorging, verpleging en zelfstandig wonen. U krijgt de zorg die u nodig heeft, waardoor u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven leven. Onze deskundige medewerkers helpen u bij de dingen die u niet meer kunt, of doen het voor u. U kunt bijvoorbeeld hulp krijgen bij het opstaan, wassen, aankleden, eten, bed opmaken of het schoonhouden van uw kamer.

Voor wie?

Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden. Lees er hier meer over.

Wachttijd

De wachttijdgegevens worden maandelijks bijgewerkt. U vindt ze hier.
Op dit moment is de opname-mogelijkheid 'verblijf licht' beperkt omdat er minder plaatsen beschikbaar zijn.

Voorzieningen

In Careyn De Ark vindt u een winkeltje voor uw kleine boodschappen, een kapsalon en er komt regelmatig een pedicure in huis. Daarnaast beschikt het zorgcentrum over een eigen kapel en mortuarium. Bewoners van de aanleunwoningen in het Arkpaviljoen en wijkbewoners kunnen gebruik maken van de verschillende diensten van het zorgcentrum.

Maaltijden

Als u zelf niet meer kunt of wilt koken, kunt u voor de warme maaltijd terecht in het restaurant van Careyn De Ark. Zowel bewoners van het zorgcentrum als bewoners uit de wijk kunnen hier gebruik van maken. Uiteraard is uw bezoek ook van harte welkom in ons restaurant.

Activiteiten

Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een gevarieerd aanbod van leuke activiteiten: spelletjes, handwerken, modeshows, puzzelen, zang, bewegen voor ouderen, leuke uitstapjes en nog veel meer.
Elke week zijn er vaste activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Voor enkele activiteiten vragen we een kleine bijdrage. Hiervoor is er een strippenkaart die u kunt kopen bij de receptie.

Alle activiteiten vindt u in ons maandelijks informatiebulletin. Klik hier voor de meest recente versie. Klik hier voor de versie voor kleinschalig wonen.

Vrijwilligers

Bij Careyn De Ark zijn zo'n 150 vrijwilligers actief. Zij ondersteunen de vaste medewerkers bij activiteiten, in het restaurant en het busvervoer.
Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn De Ark wilt inzetten, bent u van harte welkom. Lees hier meer over de mogelijkheden van vrijwilliger bij Careyn. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.

Kosten

Wonen en zorg in Careyn De Ark vallen onder de Wet Langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. U heeft een indicatie nodig van het CIZ om te kunnen wonen in onze locaties. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of u zorg uit de Wet langdurige zorg nodig heeft. Deze wet vergoedt de zorg voor mensen die de hele dag toezicht en zorg dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld ouderen met ernstige dementie, mensen met een ernstige verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, en mensen met een ernstige psychische stoornis.

U kunt zelf een indicatie regelen of via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Wel brengen we kosten in rekening voor onder andere het wassen van kleding, activiteiten, en kosten bij het gebruik van telefoon en internet. Klik hier voor een overzicht.

Cliëntenraad

Careyn De Ark
Herenstraat 85
2291 BD Wateringen

Secretariaat
Tineke Halverhout
T: 0174 - 29 36 47
E: clientenraadark@gmail.com
Kijk op Cliëntenraad Careyn voor meer informatie

Meer informatie over inschrijven en indicatie

Om de hulp of voorziening te krijgen die u nodig heeft, is een indicatie nodig van het CIZ, Centrum voor Indicatiestelling Zorg. In veel gevallen kan de Careyn Klantenservice de indicatie voor u aanvragen. U kunt natuurlijk ook zelf het CIZ bellen om een indicatie aan te vragen. Ook uw huisarts of een familielid kan dit voor u doen.

Wilt u meer informatie over woonzorgcentrum Careyn De Ark of het aanvragen van een CIZ-indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van de Careyn Klantenservice.

Om in aanmerking te komen voor een aanleunwoning kunt u zich laten inschrijven bij Woningcorporatie Wateringen, telefoon: 0174 - 29 36 50.
Het kan gebeuren dat u op een wachtlijst wordt geplaatst.

 

Diensten

Kleinschalig wonen

Deze vorm van wonen is bestemd voor ouderen met een psychogeriatrische aandoening. Het motto is 'wonen als thuis'. De afdeling bestaat uit vier 'huisjes' die elk beschikken over zeven of acht ruime kamers en een gezamenlijke huiskamer. De bewoners hebben ieder een eigen kamer en nemen deel aan groepsactiviteiten zoals samen koken, eten, boodschappen doen etc. De groepsactiviteiten gebeuren onder leiding van de verzorgenden.

Zo werkt Careyn De Ark (video)

In het kader van de campagne 'Zo werkt Nederland' werd in december 2015 een video over Careyn De Ark als werkgever gepubliceerd. De video kunt u hieronder bekijken.

 

De campagne 'Zo werkt Nederland' is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wekelijks wordt een video getoond die laten zien hoe werkgevers omgaan met de veranderingen op de - dynamische - arbeidsmarkt.

Meer weten: kijk op www.hoewerktnederland.nl

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlCareyn De Ark is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Deel deze pagina:

Contact