Ergotherapie regelen

Voor ergotherapie kunt u vaak direct contact met ons opnemen

De ergotherapeuten van Careyn zorgen ervoor dat u de dagelijkse dingen weer zo goed mogelijk kunt doen. Thuis, op het werk, bij studie, tijdens sport en vrije tijd.

Ergotherapie regelt u in drie stappen

 • Ergotherapie valt net als fysiotherapie, logopedie en diëtetiek onder de zogenaamde 'paramedische zorg'. Die zorg zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. 

  Standaard krijgt u tien uur ergotherapie per kalenderjaar. Soms heeft u recht op meer uren, bijvoorbeeld door een aanvullende verzekering. Neem daarover contact op met uw zorgverzekeraar.
  Komt u er niet uit? Onze ergotherapeuten kunnen u adviseren.

  Goed om in de gaten te houden: voor ergotherapie vanuit de basisverzekering geldt het eigen risico.

  Gecontracteerde zorgverzekeraars

  Careyn spant zich in om met zoveel mogelijk verzekeraars contracten af te sluiten. Maar let op: heeft Careyn géén contract met uw zorgverzekeraar dan kan dit invloed hebben op uw vergoeding. Ook is het mogelijk dat u de rekening dan bijvoorbeeld zelf eerst moet voorschieten. Soms moet u dan ook vooraf toestemming vragen. Daarom geldt: heeft Careyn géén contract met uw verzekeraar afgesloten? Lees dan goed uw polisvoorwaarden en laat u goed informeren door uw eigen zorgverzekeraar.

  In dit overzicht ziet u met welke zorgverzekeraars Careyn een contract afgesloten heeft.

 • Ergotherapie is in principe direct toegankelijk (we noemen dat 'eerstelijnszorg'). Dat betekent dat u niet eerst langs een huisarts of specialist hoeft.

  Toch is het vaak goed om vooraf in overleg te gaan met de huisarts of specialist. Vaak wordt dan ook een verwijsbrief meegegeven. Wel zo prettig voor de ergotherapeut. Daarin staat immers vaak belangrijke informatie over uw medische situatie.

  Maar nogmaals: u hoéft niet langs de huisarts. U kunt ook rechtstreeks contact met Careyn Ergotherapie opnemen.

 • U kunt met of zonder verwijsbrief contact opnemen. Gezamenlijk kijken we dan even naar uw situatie: wat is precies het probleem, heeft u wel of niet een indicatie nodig en bent u wel voldoende verzekerd? Zo helpen wij u de juiste keuze te maken.
  Daarna wordt de eerste afspraak geregeld. Bij dat eerste contact vragen wij u altijd uw identiteitsbewijs en zorgpas mee te nemen.