Careyn Torenhoeve

Careyn Torenhoeve is een kleinschalig zorgcentrum in Hellevoetsluis. Pal naast Careyn Grootenhoek. De woningen zijn gebouwd in een boerderij die in de oude staat gerenoveerd zijn. Dus de Torenhoeve is wat u een ‘karakteristiek pand’ kunt noemen. Een fijne plek waar 25 bewoners goede zorg genieten en een fijn leven leiden.

Neem contact op

Careyn Torenhoeve
Hellevoetse Achterweg 2
3222 AA Hellevoetsluis

0181 - 33 25 06

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Torenhoeve

Voor wie is dit zorgcentrum geschikt? 

Careyn Torenhoeve is er voor ouderen die vanwege psychiatrische problemen niet meer thuis kunnen wonen. Er is altijd een Wlz-indicatie nodig. Alle aanmeldingen worden vooraf in ons team besproken. Dat is wel zo fijn omdat het belangrijk is dat verblijf in de Torenhoeve ook echt bij uw situatie past.

Het is voor ons belangrijk dat u zolang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen en daarbij zelf de regie voert. Natuurlijk, ons zorgteam helpt u daarbij. Denk aan opstaan, wassen, aankleden of het dagelijks schoonhouden van uw kamer. Wanneer het nodig is, kunt u altijd rekenen op 24-uurs zorggarantie.

Mantelzorgers en vrijwilligers bij Careyn

Mantelzorgers zijn erg belangrijk in Careyn Torenhoeve. Om samen met de mantelzorgers te koken. Om samen zo nu en dan de was te doen. Om samen te werken. Ook zijn er veel vrijwilligers actief. Vaak zijn dit mensen uit de buurt. Dit zorgt ervoor dat de mooiste gesprekken ontstaan met de bewoners.

Even nader kennismaken

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandCareyn Torenhoeve is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"In een huiselijke omgeving met gelijkgestemden en optimale verzorging"
afbeelding Torenhoeve Hellevoetsluis8
afbeelding Torenhoeve Hellevoetsluis5
afbeelding Torenhoeve Hellevoetsluis9

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Torenhoeve terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Torenhoeve of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Torenhoeve bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.

 • Careyn ziet vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Zij leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners.

  Wilt u zich ook inzetten als vrijwilliger bij Careyn Torenhoeve? U bent natuurlijk van harte welkom.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn Torenhoeve uiteraard ook een cliëntenraad actief. De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Contact

  Careyn Dierenriem
  Hellevoetse Achterweg 2
  3222 AA Hellevoetsluis

  Ambtelijk secretaris
  Jeanine Wolters
  Telefoon: 06 - 10 00 53 82
  E-mail: j.wolters@careyn.nl