Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Met gespecialiseerde verpleging kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen

 
gespecialiseerde verpleging

Gespecialiseerde verpleging

De gespecialiseerd verpleegkundigen van Careyn geven u advies en zorg zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen.

De meeste specialistische zorg valt per 1 januari 2015 onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Uw zorgverzekeraar is hiervoor verantwoordelijk.
De kosten voor specialistische zorg zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw ziektekostenverzekering.

Voor informatie over onze casemanagers dementie klikt u hier. Voor de overige gespecialiseerde verpleegkundigen volgt hieronder meer informatie.

 

CVA/NAH verpleegkundige

Het meeste bekende voorbeeld van niet aangeboren hersenletsel (NAH) is het CVA, ofwel een herseninfarct, hersenbloeding TIA. Andere voorbeelden van NAH zijn restverschijnselen na een hersenoperatie, een hersentumor of een hersentrauma (door een ongeluk, val, etc.). De lichamelijke en mentale gevolgen van niet aangeboren hersenletsel zijn vaak pas thuis te merken. Naast lichamelijke beperkingen kunnen er problemen ontstaan met het geheugen, het concentratievermogen, reactievermogen, vermoeidheid, planning en overzicht.

Hoe gaat u om met uw beperkingen? Hoe kunt u zich minder moe voelen? Hoe voorkomt u overbelasting? Welke hulpmiddelen zijn er?

De CVA/NAH verpleegkundige ondersteunt en begeleidt u in het omgaan en accepteren van deze gevolgen. Zo nodig is er contact met huisarts, ziekenhuis, revalidatie en andere hulpverleners.

Diabetesverpleegkundige

De diabetesverpleegkundige begeleidt mensen met diabetes mellitus type 2 die onder behandeling staan van de huisarts. Diabetes mellitus type 2, oftewel suikerziekte, is een chronische stofwisselingsziekte die de bloedglucosespiegel verhoogt.

De diabetesverpleegkundige geeft voorlichting en educatie en begeleidt mensen in de ziekte, hun leefstijl, complicaties en behandeling. Aan bod komen onderwerpen als medicijnen, voeding, bewegen, zelfcontrole en regulatie.

Longverpleegkundige

Als u astma, chronische bronchitis of longemfyseem heeft, kan onze longverpleegkundige helpen uw klachten te verminderen. Uw eigen situatie is daarbij steeds weer het uitgangspunt.

Welke klachten heeft u precies? Welke leefstijl past het best bij u? Wat kunt u zelf doen? De longverpleegkundige kan u bijstaan met adviezen, voorlichting en begeleiding.

Oncologieverpleegkundige

Uw leven verandert ingrijpend wanneer u of uw familielid kanker heeft.

Careyn heeft oncologieverpleegkundigen in dienst, die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van kanker en problemen die bij deze ziekte en de behandeling een rol kunnen gaan spelen. Zij bieden u en uw nabije naasten ondersteuning en doen er alles aan om de kwaliteit van uw leven zo veel als mogelijk op peil te houden.

Intensieve zorg in de palliatieve fase: de laatste weken

Mensen die thuis willen sterven hebben vaak extra hulp nodig. Ook voor deze zorgverlening kunt u bij ons terecht. De medewerkers zijn flexibel inzetbaar, door de week, in het weekend, overdag, 's avonds en 's nachts. Dit is afhankelijk van uw situatie.

Zij bieden u ondersteuning en weten welke zorg er in uw omgeving mogelijk is op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied.

Parkinsonverpleegkundige

De ziekte van Parkinson heeft veel invloed op het dagelijks leven van mensen die hiermee te kampen hebben. Lichamelijk, geestelijk en sociaal. De ziekte heeft vaak ook gevolgen voor de partner en het gezin.

Hoe gaat u om met uw beperkingen? Hoe voorkomt u overbelasting? Hoe deelt u uw dagelijks leven in? Welke hulpmiddelen zijn er?

De Parkinsonverpleegkundige ondersteunt en begeleidt mensen in het omgaan met deze ziekte.

Reumaverpleegkundige

Bijna iedereen met reuma ondervindt problemen in het dagelijks leven. Pijn, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid zijn de meest voorkomende klachten bij reuma, die van grote invloed zijn op iemands leven. De reumaverpleegkundige kan u ondersteunen bij het leren omgaan met de gevolgen van reuma, door middel van voorlichting, advies, instructie en educatie. 

Wond-, incontinentie- en stomaverpleegkundige (WIS)

Met uw vragen en problemen over continentie, wond- en stomaverzorging kunt u terecht bij de WIS verpleegkundigen van Careyn. Voor een snel en deskundig advies op maat en antwoord op uw vragen. Ook kunt u een afspraak maken voor een huisbezoek. Deze verpleegkundigen werken nauw samen met huisartsen en apotheken, ziekenhuizen in de regio en andere thuiszorgorganisaties.

Deel deze pagina:

Contact