Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn Grootenhoek

We heten u van harte welkom bij Careyn Grootenhoek in Hellevoetsluis. In verpleeghuis Grootenhoek kunnen bewoners prettig leven in een landelijke omgeving.

Grootenhoek05.JPG
  • Route


Ligging

In een rustige omgeving aan de rand van Hellevoetsluis staat verpleeghuis Careyn Grootenhoek. Het verpleeghuis heeft plaats voor 100 bewoners en biedt een brede combinatie van zorgvormen.

Parkeren

U kunt vrij parkeren aan de zijkant en de achterzijde van het gebouw.

Huisvesting

Careyn Grootenhoek telt vijf afdelingen met gemiddeld 20 bewoners per afdeling. Twee afdelingen zijn voor mensen met een lichamelijke beperking of handicap. Op de andere drie afdelingen wonen mensen met een psychogeriatrische aandoening, zoals dementie.

Prettig leven in een landelijke omgeving

Voor wie

Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden. Lees er hier meer over.

Foto-impressie

 

Zorg en activiteiten

Een team van activiteitenbegeleiders organiseert samen met de verzorgenden een gevarieerd aanbod aan activiteiten.

Mantelzorg

U kunt uw leven zoveel mogelijk voortzetten zoals u dat gewend was of zoals u nu zou willen. Om dit te bereiken is een samenwerking tussen u, uw familie en professionele zorg noodzakelijk. Uw familie of mantelzorger heeft dan ook een belangrijke plek bij de zorg en activiteiten.

Vrijwilligers

Bij Careyn Grootenhoek zijn ongeveer 150 vrijwilligers actief. Zij ondersteunen de vaste medewerker onder andere bij de activiteiten, maar zijn er ook om met bewoners te gaan wandelen, een boodschapje te halen of gewoon om een praatje mee te maken. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Grootenhoek wilt inzetten, bent u van harte welkom. Lees hier meer over de mogelijkheden van vrijwilliger zijn bij Careyn. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.

Vrienden

In 1997 is de Stichting Vrienden van Grootenhoek opgericht met het doel geld te verwerven voor recreatie, ontspanning en gezelligheid voor de bewoners. Dankzij vele donateurs, sponsors en giften heeft de Stichting in de afgelopen jaren veel mooie projecten kunnen realiseren. Lees er hier meer over.

Kosten

Wonen en zorg in Careyn Grootenhoek vallen per 1 januari 2015 onder de Wet Langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. U heeft een indicatie nodig van het CIZ om te kunnen wonen in onze locaties. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of u zorg uit de Wet langdurige zorg nodig heeft. Deze wet vergoedt vanaf 1 januari 2015 de zorg voor mensen die de hele dag toezicht en zorg dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld ouderen met ernstige dementie, mensen met een ernstige verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, en mensen met een ernstige psychische stoornis.

U kunt zelf een indicatie regelen of via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Wel brengen we kosten in rekening voor onder andere het wassen van kleding, activiteiten, en kosten bij het gebruik van telefoon en internet. Klik hier voor een overzicht.  

Cliëntenraad

Careyn Grootenhoek
Hellevoetse Achterweg 4
3222 AA Hellevoetsluis
Secretariaat
T 0181 - 32 13 55
regiosecretariaat-ZHE-Breda-GO-HW@careyn.nl

Meer informatie over inschrijven en indicatie

Wilt u meer informatie over verpleeghuis Careyn Grootenhoek of het aanvragen van een CIZ-indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Careyn Klantenservice.

Diensten

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlCareyn Grootenhoek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Deel deze pagina:

Contact