Activiteitencentrum Herman Gorterhof

Sociale contacten zijn goed voor uw geestelijke en lichamelijke conditie. Helemaal als u een dagje ouder wordt. Het zorgt voor ontspanning en voorkomt eenzaamheid. In dagactiviteitencentrum Herman Gorterhof in Spijkenisse bieden we verschillende activiteiten aan voor ouderen. Hier heeft u de mogelijkheid om onder professionele begeleiding één of meerdere dagen in de week door te brengen. Het activiteitencentrum is gelegen in hetzelfde pand als het gelijknamige zorgcentrum Herman Gorterhof.

Neem contact op

Activiteitencentrum Herman Gorterhof
Winston Churchilllaan 191
3202 GN Spijkenisse

0181 - 600 910

Routebeschrijving
afbeelding van Activiteitencentrum Herman Gorterhof

Wat kunt u doen in Activiteitencentrum Herman Gorterhof?  

In het activiteitencentrum heeft u de gelegenheid om met elkaar te praten of spelletjes te doen. Vindt u het belangrijk dat uw lichaam soepel blijft? Dan kunt u meedoen met één van de lichamelijke activiteiten. Er is ook de mogelijkheid om mee te doen met geheugentraining, zodat ook uw geest scherp blijft. Een paar keer per jaar organiseren we leuke uitstapjes. Dan gaan we bijvoorbeeld naar een kerstmarkt of de dierentuin. En ‘s middags eten we gezellig samen en heeft u de mogelijkheid om te rusten. 

Voor wie is het geschikt? 

Het activiteitencentrum is er voor ouderen die op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied zorg en ondersteuning nodig hebben. In de praktijk zien we vaak dat dit gaat om ouderen die bijvoorbeeld te maken hebben met bijvoorbeeld eenzaamheid of depressiviteit als gevolg van het ouder worden en niet meer volledig in het leven kunnen staan. We noemen dat psychosociale problemen.

Maar ook ouderen met een lichamelijke handicap of zij die te maken hebben met dementie en de gevolgen van hersenaandoeningen zien we vaak in ons activiteitencentrum. Het kan ook gaan om een combinatie van dit soort aandoeningen.

Praktische informatie

 • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd.
  Voor alle andere activiteiten heeft u altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente Nissewaard. 
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Maar let op: alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.