Careyn Activiteitencentrum ’t Tuinhuis

Careyn Activiteitencentrum 't Tuinhuis biedt activiteiten en dagbegeleiding. Voor volwassenen met lichte lichamelijke beperkingen. En voor mensen met een lichte psychogeriatrische aandoening in Careyn Bernissesteyn te Zuidland. Een fijne plek waar u het middelpunt bent.

Neem contact op

Careyn Activiteitencentrum ’t Tuinhuis
Driesprong 1
3214 DA Zuidland

0181 - 46 55 62

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Activiteitencentrum ’t Tuinhuis

Wat is er allemaal te doen en voor wie? 

In 't Tuinhuis gaat het veelal om kleinschalige groepsactiviteiten. Er wordt geschilderd, gekookt, er worden bewegingsactiviteiten gedaan en er wordt gezamenlijk de krant gelezen.
Maar er zijn ook deelnemers die in een kleine groep en in een veilige en vertrouwde omgeving  de dag doorbrengen onder begeleiding van deskundige medewerkers. We noemen dat 'huiskamerbegeleiding'.

De visie van dit activiteitencentrum in Zuidland

Door op één locatie dagactiviteiten aan te bieden voor een brede doelgroep kunnen we dit activiteitenaanbod realiseren. We maken gebruik van de inzet van vrijwilligers waar mogelijk en deskundige begeleiding waar nodig. Doordat met name de vrijwilligers uit de regio komen, ontstaan de mooiste ontmoetingen. Verhalen van vroeger worden uitgewisseld, waardoor het lokale karakter mooi naar voren komt.  

Wat het betekent om het middelpunt te zijn?

Want het ‘middelpunt zijn’ klinkt natuurlijk fantastisch, maar het betekent vooral dat we de activiteiten afstemmen op wat u wel en niet kan. We bieden een divers programma en kijken hierin altijd naar uw mogelijkheden. Wel vanuit het vertrekpunt dat wij u vooral laten doen wat er wél kan. Omdat het leven dan ‘zoveel mogelijk als thuis is’. En dat is absoluut een belangrijk motto voor ons.

Praktische informatie

 • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd.
  Voor alle andere activiteiten heeft u altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente Nissewaard. 
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Bewoners van Careyn Bernissesteyn hebben al zo'n indicatie. Heeft u die niet? Dan neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.