Careyn Rosendael

Welkom bij Careyn Zorgcentrum Rosendael in Utrecht. Fraai gelegen in de Utrechtse wijk Overvecht. Dit zorgcentrum is vernoemd naar een aloude hofstede. Het huidige Rosendael is omgeven door het 'Park de Gagel' en voorzien van twee prachtige binnentuinen. Een zorgcentrum waar wij altijd staan voor de beste zorg. Wat dat inhoudt? Prettig wonen en leven voor mensen met verschillende zorgbehoeftes.

Neem contact op

Careyn Rosendael
Indusdreef 5
3564 GV Utrecht

030 - 25 88 788

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Rosendael

Samen zorgdragen voor een prettige leefomgeving

Careyn Rosendael heeft ruimte voor 180 bewoners. Zij wonen in één- of tweepersoonskamers en delen met een aantal medebewoners de douche- en toiletruimte. In dit zorgcentrum zijn wij gespecialiseerd in complexe behandeling, reactivering, verpleging en verzorging. 

Naast 24-uurs verpleeghuiszorg is er speciale zorg gericht op herstel en dagbehandeling mogelijk. Ook kunt u bij ons overdag terecht. De afdeling dagbegeleiding biedt thuiswonende cliënten enkele dagen per week gerichte begeleiding. Neem contact op met onze klantenservice om te ontdekken of wij u direct kunnen plaatsen. 

Moderne voorzieningen en onvergetelijke activiteiten

Voor bewoners en bezoekers zijn er diverse voorzieningen zoals een winkeltje, kapper, de computerhoek en het restaurant 'Nr. 5'. En het mooie is: dit restaurant is ook toegankelijk voor wijkbewoners. Zo ontstaan de mooiste ontmoetingen tussen bewoners en wijkbewoners. 

Ons uitgangspunt? Actief zijn. Maar dan wel op een wijze die bij u past. We organiseren diverse activiteiten waar u naar eigen ideeën en gevoel aan kunt deelnemen. Denk aan creatieve workshops, zangkoor, beautysalon, handwerken, filmavond en een gezellige kaart- en spelmiddag. 

Ook trekken we er regelmatig op uit, organiseren we concerten en optredens met artiesten. Ook hier kunnen wijkbewoners aan meedoen. Omdat wij geloven dat niemand bij ons alleen hoeft te zijn. Daarom zijn ook altijd uw gasten en familie welkom!

Over Careyn Rosendael:

afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Prettige sfeer, bewoners voelen zich thuis"
afbeelding Medium Rosendael (29)
afbeelding Medium Rosendael (2)
afbeelding Medium Rosendael (28)
afbeelding Medium Rosendael (20)
afbeelding Medium Rosendael (23)
afbeelding Medium Rosendael (21)
afbeelding Medium Rosendael (16)
afbeelding Medium Rosendael (4)
afbeelding Medium Rosendael (13)
afbeelding Medium Rosendael (15)
afbeelding Medium Rosendael (7)
afbeelding Medium Rosendael (11)
afbeelding Medium Rosendael (31)

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Rosendael terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Rosendael of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Rosendael bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in de stad Utrecht hier downloaden.

 • Careyn ziet vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Zij leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners.

  Bij Careyn Rosendael zijn veel vrijwilligers actief. Daar zijn wij trots op. Zij ondersteunen de vaste medewerker onder andere bij de activiteiten, maar zijn er ook om met bewoners te gaan wandelen, een boodschapje te halen of gewoon om een praatje mee te maken. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Rosendael wilt inzetten bent u van harte welkom. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn Rosendael uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Bekijk hier de folder van de Cliëntenraad Rosendael.
  Download hier het jaarverslag 2022.

  U kunt de cliëntenraad bereiken via Ginelle Bekker, ambtelijk secretaris cliëntenraden Zorglocaties Careyn Utrecht-Stad.
  Telefoon: 06 - 82 79 74 38
  E-mail: g.bekker@careyn.nl
  Postadres: Neckardreef 6, 3562 CN Utrecht

  Vacatures leden cliëntenraden Careyn Utrecht Stad

  Careyn Utrecht Stad zoekt leden voor haar cliëntenraden. Het gaat om leden voor de cliëntenraden van alle Utrechtse zorglocaties en de cliëntenraad voor de thuiszorg.
  Een uitgebreide vacaturetekst vindt u hier.

 • Om een veilige woon- en werkomgeving te garanderen heeft iedere locatie van Careyn huisregels opgesteld. Deze huisregels gelden voor bewoners, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Klik hier voor de folder.