Dagbegeleiding en dagbehandeling Rosendael

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Ook als niet alles meer even makkelijk gaat. Dat is onze drijfveer. Met bijvoorbeeld een chronische ziekte, na een ongeval of lichamelijk problemen bij beginnende dementie ben u bij het activiteitencentrum van Careyn Rosendael aan het juiste adres. Maar ook als u behoefte heeft aan contact en gezelligheid.

Neem contact op

Dagbegeleiding en dagbehandeling Rosendael
Indusdreef 5
3564 GV Utrecht

06 - 13474705

afbeelding van Dagbegeleiding en dagbehandeling Rosendael

In ons activiteitencentrum maken we een onderscheid tussen dagbegeleiding en dagbehandeling. Dat verschil is soms lastig uit te leggen. Bij dagbegeleiding gaat vooral om een zinvolle besteding van de dag. Voor de bewoners van het verpleeghuis bijvoorbeeld. Maar ook voor mensen die nog thuis wonen en behoefte hebben aan contact. Ook bij beginnende dementie kan de dagbegeleiding een uitkomst zijn.

Van dagbehandeling spreken we meer als er echt gewerkt wordt aan een speciaal verbeterdoel. Door een fysio- of ergotherapeut  bijvoorbeeld. Of - bij meer psychische klachten - door een psycholoog. Dagbehandeling is intensiever dan dagbegeleiding en vraagt om meer specifieke deskundigheden van de behandelaars.

Dagbehandeling

U kunt bij ons terecht voor behandelingen door een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist. Maar dat kan ook zeker ook om een combinatie van deze behandelingen zijn. Ook de verdere zorg die nodig is hoort bij dagbehandeling. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke verzorging of het eten en drinken. Veelal gaat het om twee of drie keer per week dagbehandeling. Die combineren we met gezellige activiteiten, onder professionele begeleiding. Ook werken wij samen met artsen en diëtisten. Zo bent u altijd in goede handen. 

Niet iedereen is hetzelfde. Daarom heeft Dagbehandeling Rosendael verschillende huiskamergroepen, elk met een eigen aandachtsgebied. De ene huiskamergroep is er bijvoorbeeld voor ontspanning en gezelligheid. Andere groepen zijn meer gericht op het stimuleren van handelingen en vaardigheden.

De behandeling is veelal in groepsverband. Maar u krijgt natuurlijk ook volop individuele aandacht. Alle oefeningen worden vooraf met u besproken en zijn altijd passend bij uw situatie.

Waarom kiezen voor Rosendael?

Careyn Rosendael richt zich op de kwetsbare ouderen. Daardoor heeft het zorgcentrum heel veel kennis in huis. Hebben we advies nodig? Dan komt er zo even een  collega's langs. Makkelijk geregeld, prettig voor u.

Een nadere kennismaking:

afbeelding Utrecht Middelhoek2
afbeelding Utrecht Middelhoek5
afbeelding Utrecht Middelhoek4
afbeelding Utrecht Middelhoek6
afbeelding Utrecht Middelhoek8

Praktische informatie

 • Indien nodig kan vervoer van en naar Dagbehandeling Rosendael geregeld worden. De bus haalt u dan van huis op en brengt u 's middags weer thuis. Maar let op: alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

 • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd. Kijk ook eens bij de informatie over de 'Huiskamer van de wijk'.

  Voor alle andere activiteiten waar professionele begeleiding nodig is, heeft u altijd een 'indicatie' of 'beschikking' nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente Utrecht. 
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Bij dagbesteding met een Wmo-beschikking betaalt u een kleine eigen bijdrage. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) berekent en int die eigen bijdrage.

  De kosten van dagbehandeling worden grotendeels vanuit de Wlz vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) berekent en int die eigen bijdrage.
  Meer informatie: www.hetcak.nl.

 • Bekijk hier meer foto's van de locatie Rosendael.