Careyn Woerdblok

Zelfstandig blijven wonen in Naaldwijk, ook als u een zorgvraag heeft. Dat kan in Careyn Woerdblok, in één van onze moderne appartementen. Er zijn groepswoningen en zorgappartementen. Careyn Woerdblok is een gezellige omgeving waar altijd wel wat te doen is. Ook als u wel zelfstandig bent, maar behoefte heeft aan sociale contacten, veiligheid en structuur kunt u bij ons terecht.

Neem contact op

Careyn Woerdblok
Schiereiland 51
2673 CX Naaldwijk

0174 - 711 944

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Woerdblok

Wonen op maat

Woerdblok bestaat uit vier fraai vormgegeven villa's waarbij niets doet denken aan een zorgcentrum. Het complex is een lust voor het oog. De hoge woontoren 'ILand Villa' bevat 38 luxe koopappartementen. In de drie lagere villa's beschikt Careyn over 63 moderne zorgappartementen. Die zijn voor ouderen die nog redelijk zelfstandig kunnen wonen. Alle woningen zijn 65 vierkante meter en dus ruim opgezet, met woon- en slaapkamer gescheiden. Bovendien hebben ze allen een eigen balkon. En gaat er iets mis? Met het alarmsysteem zijn onze zorgmedewerkers zo bij u. Een veilig gevoel.

Beschut wonen

Daarnaast zijn er vier groepswoningen. Die zijn voor ouderen die wat meer zorg en toezicht nodig hebben. Twee afdelingen zijn voor mensen die weliswaar nog redelijk zelfstandig kunnen functioneren, maar die zich thuis niet meer veilig voelen. Of ze hebben weinig sociale contacten hebben en moeite structuur in de dag aan te brengen. Elke afdeling heeft acht appartementen en een gezamenlijke huiskamer. Er is veel aandacht voor een gezellige sfeer en aansprekende activiteiten. We noemen deze afdelingen 'beschut wonen'.

Kleinschalig wonen voor demente ouderen

Dementerende ouderen kunnen verblijven op de afdelingen 'kleinschalig wonen'. Hiervoor hebben we 24 plaatsen. Bewoners hebben dan een eigen woon- en slaapkamer met een gezamenlijke woonkamer.

Samen bezig blijven 

We vinden het belangrijk dat onze bewoners lekker actief zijn. Daarom organiseren we activiteiten. U kunt bijvoorbeeld samen spelletjes doen, knutselen en zingen. Als het kan, betrekken we u ook bij de huishoudelijke taken zoals koken, strijken of stofzuigen. 

Ontmoetingen in het restaurant Woerdblok

In het restaurant worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Restaurant Woerdblok is er ook voor de wijkbewoners en ouders die hun kinderen van Kinderopvang Kwest komen ophalen. Een plek waar ontmoetingen plaatsvinden. Voor bewoners van Careyn Woerdblok zijn de maaltijden kosteloos.

Waarom kiest u voor Careyn Zorgcentrum Woerdblok?

Zorg
Wonen zoals thuis, dat vinden we belangrijk. Daarom doen we alles zoals het vroeger ook bij u thuis was. We willen zoveel mogelijk de regie bij u laten. Wilt u zelf nog koken? Dat kan. Dat stimuleren we zelfs. Eigen regie vinden we bij Careyn belangrijk. Als u ondersteuning nodig heeft, doen we dit altijd in overleg. 

Vrijwilligers en mantelzorgers
Koken, wassen, strijken of een kopje koffie zetten. Mantelzorgers helpen bij allerlei activiteiten. Dat vinden we ook belangrijk bij Careyn. Wilt u graag een lekker taartje bakken voor uw bezoek? Ook dan staan de mantelzorgers voor u klaar.

Even nader kennismaken

afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Mijn vader wordt liefdevol verzorgd en behoudt zoveel als mogelijk zijn eigen regie"
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandCareyn Woerdblok is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
afbeelding Woerdblok Naaldwijk6
afbeelding Woerdblok Naaldwijk3
afbeelding Woerdblok Naaldwijk7

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Woerdblok terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Woedrblok of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Woerdblok bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.

 • Dagverzorging Woerdblok is op alle werkdagen geopend. Heeft u interesse in de dagverzorging? Neem contact op via 0174 - 711 944.

  Dagverzorging Woerdblok
  Schiereiland 51
  2673 CX Naaldwijk

 • Careyn ziet vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Zij leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners.

  Bij Careyn Woerdblok zijn veel vrijwilligers actief. Daar zijn we trots op. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Woerdblok wilt inzetten, bent u van harte welkom. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn Woerdblok uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Contact
  Secretariaat
  Astrid Tolhuisen
  Telefoon: 0174 - 711944
  E-mail: a.tolhuisen@careyn.nl

 • De 63 appartementen van Careyn Woerdblok hebben de volgende faciliteiten:

  • Tweekamerwoningen
  • Grootte: 65m² inclusief balkon
  • Geschikt voor rolstoelgebruikers
  • Eigen balkon per appartement (10-15m2)
  • Algemene lift aanwezig
  • Aansluiting voor radio, tv, internet en telefoon
  • Zorg door ervaren Careyn medewerkers
  • Oproepsysteem voor dag- en nachthulp
  • Eigen ingang per woontoren met mogelijkheid tot beeldtelefoon om de centrale voordeur te openen