Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Swellengrebel organiseert allerlei activiteiten zoals creatieve workshops, cursussen, zangkoor en een kookcafé

 
Swellengrebel_22.JPG

Careyn Swellengrebel

We heten u van harte welkom bij Careyn Swellengrebel in Utrecht. In verpleeghuis Swellengrebel kunnen bewoners met uiteenlopende zorgbehoeftes prettig wonen en leven in appartementen.

  • Contact
  • Careyn Swellengrebel
    Burgemeester Fockema Andreaelaan 100
    3582 KV Utrecht

    Telefoonnummer: 030 - 2588511
Swellengrebel_22.JPG
  • Route


Ligging

In Utrecht Oost staat verpleeghuis Careyn Swellengrebel. Op loopafstand ligt een fijne winkelstraat en het vertrouwde Diakonessenziekenhuis is onze naaste buur.

Parkeren

U kunt gratis parkeren op het eigen terrein. In de directe omgeving geldt betaald parkeren.

"...We organiseren allerlei activiteiten zoals creatieve workshops, cursussen, zangkoor, hobbyclub, flora en fauna en het kookcafé..."

Huisvesting

Careyn Swellengrebel is vernoemd naar de eerste besturend zuster van het Diaconessenhuis in Utrecht, Anna Henriëtte Swellengrebel. Haar bronzen beeltenis staat in de ontvangsthal.

Careyn Swellengrebel heeft 102 appartementen en 120 aanleunwoningen. Alle appartementen en woningen zijn ruim en hebben eigen sanitair. Vanzelfsprekend zijn ze toegankelijk per rolstoel en van alle gemakken voorzien, zoals een kitchenette, telefoon, alarmering, kabelaansluiting en elektrisch bedienbare zonneschermen.

Een aantal standaardinventarisgoederen zoals gordijnrails, standaardverlichting en kasten is aanwezig. Afhankelijk van uw indicatie wordt een bed en stoffering voor u verzorgd en kunt u gebruik maken van een koelkast en een kookplaat. Dit valt onder de servicekosten die onderdeel zijn van de zorgverleningsovereenkomst. De aanleunwoningen hebben een open keuken en een gescheiden slaapvertrek. De appartementen en woningen kunt u naar eigen keuze inrichten.

Zorg

Careyn Swellengrebel biedt verpleeghuiszorg en dagverzorging.

U kunt in Swellengrebel ook tijdelijk terecht. Bijvoorbeeld als u plotseling ziek wordt. Of als u eventjes geen beroep kunt doen op de hulp van anderen. Ook als u op krachten moet komen na een opname in het ziekenhuis, en een verpleeghuisindicatie heeft, staan onze medewerkers voor u klaar.

Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden. Lees er hier meer over.

Careyn Swellengrebel staat open voor alle geloofs- en levensovertuigingen. Careyn werkt er actief aan dat iedereen zich thuis en erkend voelt.

Foto-impressie

 

Kwaliteit van leven

Uw familie kan vanzelfsprekend een rol blijven spelen in uw verzorging of in het netjes en schoon houden van bijvoorbeeld persoonlijke spulletjes op uw kamer. Heeft u een huisdier waaraan u gehecht bent? Overleg of u het dier mee kunt brengen. Dieren in een kooi kunt u zonder meer meenemen. Het is wel steeds van belang dat u de verzorging zelf kunt doen.
De warme maaltijd wordt standaard tussen de middag geserveerd. Het betreft een maaltijd op basis van een meerkeuzemenu. Uw gasten kunnen mee-eten.
Uw wensen worden met u besproken. Wilt u iets anders dan de vaststaande mogelijkheden, maak dan uw wensen kenbaar.

Voorzieningen en activiteiten

Op de begane grond bevinden zich de kapper, pedicure, apotheek en bibliotheek. Wanneer u behoefte heeft aan een luisterend oor of een gesprek over grote of kleine levensvragen kunt u een beroep doen op een van onze geestelijk verzorgers.

We organiseren allerlei activiteiten zoals creatieve workshops, cursussen, zangkoor, hobbyclub, flora en fauna en het kookcafé. Ook gaan we er regelmatig op uit, organiseren concerten en optredens met artiesten. Het activiteitenprogramma wisselt maandelijks.

Mantelzorg

U kunt uw leven zoveel mogelijk voortzetten zoals u dat gewend was of zoals u nu zou willen. Om dit te bereiken is een samenwerking tussen u, uw familie en professionele zorg noodzakelijk. Uw familie of mantelzorger heeft dan ook een belangrijke plek bij de zorg en activiteiten.

Vrijwilligers

Bij Careyn Swellengrebel zijn veel vrijwilligers actief. Zij ondersteunen de vaste medewerker onder andere bij de activiteiten, maar zijn er ook om met bewoners te gaan wandelen, een boodschapje te halen of gewoon om een praatje mee te maken. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Swellengrebel wilt inzetten bent u van harte welkom. Lees hier meer over de mogelijkheden van vrijwilliger zijn bij Careyn. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.

Kosten

Wonen en zorg in Careyn Swellengrebel vallen per 1 januari 2015 onder de Wet Langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. U heeft een indicatie nodig van het CIZ om te kunnen wonen in onze locaties. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of u zorg uit de Wet langdurige zorg nodig heeft. Deze wet vergoedt vanaf 1 januari 2015 de zorg voor mensen die de hele dag toezicht en zorg dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld ouderen met ernstige dementie, mensen met een ernstige verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, en mensen met een ernstige psychische stoornis.

U kunt zelf een indicatie regelen of via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Wel brengen we kosten in rekening voor onder andere het wassen van kleding, activiteiten, en kosten bij het gebruik van telefoon en internet. Klik hier voor een overzicht.

Cliëntenraad

We hebben een cliëntenraad die de belangen van onze bewoners vertegenwoordigd. U kunt de cliëntenraden bereiken via het secretariaat cliëntenraden Careyn, 030 2 588 242, clientenraden@careyn.nl

Correspondentieadres:
Secretariaat Cliëntenraden Careyn Utrecht Stad
Postbus 9217
3506 GE Utrecht
Kijk op Cliëntenraad Careyn voor meer informatie.

Meer informatie over inschrijven en indicatie

Wilt u meer informatie over verpleeghuis Careyn Swellengrebel of het aanvragen van een CIZ-indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Careyn Klantenservice.

Diensten

Deel deze pagina:

Contact