Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn Herman Gorterhof

We heten u van harte welkom bij Careyn Herman Gorterhof in Spijkenisse, waar zelfstandig wonen met zorg centraal staat.

  • Contact
  • Careyn Herman Gorterhof
    Winston Churchilllaan 203
    3202 GN Spijkenisse

    Telefoonnummer: 088 - 123 99 88
Herman Gorterhof01.JPG
  • Route


Ligging

Met een weids uitzicht over de Winston Churchilllaan en het winkelcentrum aan de overkant van de straat, staat de Herman Gorterhof op een centrale plaats in Spijkenisse.
In het gebouw zelf vindt u allerlei voorzieningen op het gebied van comfort, veiligheid, welzijn, ontmoeting en persoonlijke zorg.

...Woonzorgcentrum midden in de maatschappij...

Huisvesting

Op de bovenste etage van de Herman Gorterhof heeft Careyn 22 appartementen voor mensen met een indicatie voor zorg met verblijf. Hier bevindt zich ook een 24-uurs zorgpost. De appartementen zijn ruim en licht en van alle gemakken voorzien. Naast een grote badkamer en ruime slaapkamer hebben de woningen een aparte berging met ruimte voor een wasmachine en een droger. De brede galerij biedt ruimte om met mooi weer lekker buiten te zitten en is goed toegankelijk met een rolstoel of rollator.

Zorg

U wilt zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar een aantal dingen lukt u niet meer zonder hulp. Vanuit de 24-uurs zorgpost op de vierde etage leveren de deskundige medewerkers van Careyn de zorg die u nodig heeft, zowel gepland als ongepland.

CareynPlus kan voor u meer ondersteuning aan huis bieden. Dat kan zijn persoonlijke verzorging of het schoonmaken van uw huis. Daarnaast kunt u ook deelnemen aan dagtochten of vakanties met zorg. Of diverse beweegprogramma's. Voor mantelzorgers wordt er mantelzorgondersteuning aangeboden. Kijk hier voor meer informatie.

Voor wie

Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden. Lees er hier meer over.

Maaltijden

Koken is alleen mogelijk op een elektrische kookplaat. Bewoners van de vierde etage kunnen ook gebruik maken van de maaltijdvoorziening vanuit SWO Spijkenisse. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld alleen het ontbijt en avondeten zelf wilt verzorgen, maar de warme maaltijd niet. De maaltijden worden dan één keer in de week op donderdag door SWO Spijkenisse geleverd.

Voorzieningen en activiteiten

Op de begane grond bevinden zich onder andere een huisartsenpraktijk, een apotheek en een restaurant en ontmoetingsplaats 'De Mei' met elke dag wisselende activiteiten.

De activiteiten in De Mei worden georganiseerd door het SWO Spijkenisse (Stichting Welzijn Ouderen) en staan los van de zorgafdeling. U kunt hiervoor een lidmaatschap aanvragen voor € 15,00 per jaar.

Vrijwilliger bij Herman Gorterhof

Bij Careyn Herman Gorterhof  zijn vrijwilligers actief. Zij ondersteunen de vaste medewerker bij activiteiten, maar zijn er ook om met de bewoner te gaan wandelen, een boodschap te halen of gewoon een praatje maken. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Herman Gorterhof wilt inzetten bent u van harte welkom!

Vrijwilliger worden bij Herman Gorterhof? U bent van harte welkom!

U kunt hiervoor contact opnemen via 0181-600912. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek. Algemene informatie over vrijwilligerswerk bij Careyn is hier beschikbaar. 

Mantelzorg

U kunt uw leven zoveel mogelijk voortzetten zoals u dat gewend was of zoals u nu zou willen. Om dit te bereiken is een samenwerking tussen u, uw familie en professionele zorg noodzakelijk. Uw familie of mantelzorger heeft dan ook een belangrijke plek bij de zorg en activiteiten.

Bijzonderheden

De hele wijk kan gebruik maken van de voorzieningen in de Herman Gorterhof. Niet alleen senioren, maar bijvoorbeeld ook vaders en moeders met jonge kinderen. Zo ontstaat er een uitwisseling tussen de wijkbewoners en het wooncentrum en maakt de Herman Gorterhof deel uit van de maatschappij.

Kosten

Wonen en zorg in Careyn Herman Gorterhof vallen per 1 januari 2015 onder de Wet Langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. U heeft een indicatie nodig van het CIZ om te kunnen wonen in onze locaties. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of u zorg uit de Wet langdurige zorg nodig heeft. Deze wet vergoedt vanaf 1 januari 2015 de zorg voor mensen die de hele dag toezicht en zorg dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld ouderen met ernstige dementie, mensen met een ernstige verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, en mensen met een ernstige psychische stoornis.

Wel brengen we kosten in rekening voor onder andere het wassen van kleding, activiteiten, en kosten bij het gebruik van telefoon en internet. Klik hier voor een overzicht. 

Meer informatie over inschrijven en indicatie

Om de hulp of voorziening te krijgen die u nodig heeft, is een indicatie nodig van het CIZ, Centrum voor Indicatiestelling Zorg. In veel gevallen kan Careyn Klantenservice de indicatie voor u aanvragen. U kunt natuurlijk ook zelf het CIZ bellen om een indicatie aan te vragen. Ook uw huisarts of een familielid kan dit voor u doen.

Wilt u meer informatie over Careyn Herman Gorterhof of het aanvragen van een CIZ-indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Careyn Klantenservice.

Diensten

Deel deze pagina:

Contact