afbeelding E Bikes

150 e-bikes voor wijkteams Careyn

‘Mooie e-bikes, fijn om door de wijk te fietsen en de frisse lucht in te ademen’. Dat is slechts een van de enthousiaste reacties op de nieuwe e-bikes die de afgelopen weken zijn afgeleverd bij verschillende Careyn wijkteams.

Het begon allemaal eind 2019, toen de wijkteams in Wilnis en ’s Gravendeel het idee hadden om e-bikes te gaan gebruiken. Careyn waardeerde dat initiatief en gaf de teams een aantal elektrische fietsen in gebruik. Zo konden ze ervaren hoe dit zou werken. Dat werd al snel duidelijk: dit was een groot succes. 

Sneller, gezonder,, duurzamer

Medewerkers konden kortere routes nemen en hadden geen parkeerproblemen meer. Ze bespaarden daardoor reistijd. Het in beweging zijn in de buitenlucht beviel ook goed en is bovendien een stuk gezonder. Daarnaast vinden we het bij Careyn belangrijk dat alles wat we doen zo duurzaam mogelijk is. Om zo een leefbare omgeving te creëren en te behouden voor ons, voor onze cliënten en vooral ook voor de toekomstige generaties. Daar draagt het gebruik van e-bikes aan bij. Tot slot is een bijkomend voordeel dat we nu ook medewerkers kunnen aannemen zonder rijbewijs, dat schept weer allerlei nieuwe mogelijkheden.

Meer e-bikes

De teams in Wilnis en ’s Gravendeel hielden hun e-bikes. Door hun positieve ervaringen heeft Careyn besloten binnen alle districten met e-bikes te gaan werken. De afgelopen weken zijn er 150 e-bikes afgeleverd bij verschillende wijkteams. Careyn least deze e-bikes bij een organisatie die ook reparatie, periodiek onderhoud en pechhulp biedt.