Resultaten (29)

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn behoudt opnieuw het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

Careyn behoudt opnieuw het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

02 juni 2023

Careyn behaalde in 2020 voor negen zorglocaties het zilveren certificaat van de Milieuthermometer Zorg. Zo’n certificaat geldt voor drie jaar, maar er vindt dan wel jaarlijks een audit plaats. Dat gebeurde onlangs, nu met verscherpte normen. Net als bij de audit over het jaar 2021 wist Careyn ruimschoots aan alle criteria te voldoen. Een mooie beloning voor de vele inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Utrechtse thuiszorgorganisaties gaan meer Samenwerken

Utrechtse thuiszorgorganisaties gaan meer Samenwerken

30 mei 2023

De vraag naar thuiszorg is groot. Ook in Utrecht. Niet alleen omdat we ouder worden en verpleegzorg nodig hebben, maar ook omdat er steeds meer ziekenhuiszorg thuis kan. De wijkverpleging heeft daarin een cruciale rol. In Utrecht sluiten vijf aanbieders van wijkverpleging en zorgverzekeraar Zilveren Kruis een convenant om meer samen te werken. Zo wordt de beschikbare capaciteit zo optimaal mogelijk benut.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Belangrijke rol Careyn bij totstandkoming Zorgcampus Nissewaard

Belangrijke rol Careyn bij totstandkoming Zorgcampus Nissewaard

25 mei 2023

Tot grote vreugde van onderwijsinstellingen, zorginstellingen en gemeente Nissewaard heeft minister Dijkgraaf hun aanvraag voor een zorgcampus in Nissewaard goedgekeurd. Daarmee ligt de weg open naar een ‘Huis van de Toekomst’ op het gebied van zorg. Bij de aanvraag heeft regiomanager Susanne Veenstra een belangrijke rol gespeeld. Zij vertegenwoordigde daarbij alle betrokken zorginstellingen. Haar pitch bij het ministerie heeft dus bijgedragen aan de toekenning.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Neem een kijkje bij duurzaam Careyn

Neem een kijkje bij duurzaam Careyn

12 mei 2023

Bekijk tientallen verduurzamingsmaatregelen van dichtbij

afbeelding horende bij nieuwsbericht ZorgSpectrum sluit zich aan bij het Ouderengeneeskundig Netwerk Utrecht eerstelijn (ONUe)

ZorgSpectrum sluit zich aan bij het Ouderengeneeskundig Netwerk Utrecht eerstelijn (ONUe)

07 april 2023

Samen voor toekomstbestendige ouderenzorg.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Wisselingen in Raad van Bestuur Careyn

Wisselingen in Raad van Bestuur Careyn

06 april 2023

De Raad van Bestuur (RvB) van Careyn ondergaat gedurende dit jaar een aantal wisselingen.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Nieuwbouw Careyn Rozenhof een stap dichterbij

Nieuwbouw Careyn Rozenhof een stap dichterbij

22 maart 2023

Vanmiddag ondertekenden Careyn-districtsdirecteur Marjolein van Bommel en wethouder Michiel Ferwerda een overeenkomst voor de nieuwbouw van Careyn Rozenhof in Naaldwijk. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de sloop, de nieuwbouw van het zorgcentrum en de bouw van een appartementencomplex. Deze afspraken gaan onder meer over de hoeveelheid woonzorgeenheden, de prijsklassen van de woningen en het aantal parkeerplaatsen.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn en woningcorporatie vinden elkaar in verduurzaming

Careyn en woningcorporatie vinden elkaar in verduurzaming

20 maart 2023

Careyn en woningcorporatie Mitros* proberen beiden hun vastgoed te verduurzamen. Daarin hebben ze meer aan elkaar dan zij aanvankelijk dachten. Dat bleek toen Careyn en de woningcorporatie toenadering zochten over de door Careyn gehuurde zorglocaties. Nu werken ze schouder aan schouder om hun ambities te verwezenlijken. En dat werd ook in de vastgoedsector opgemerkt.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn DWO/NWN erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever

Careyn DWO/NWN erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever

08 maart 2023

Nederland telt ongeveer 4,4 miljoen mantelzorgers. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 4 medewerkers mantelzorger is. En in de zorg is dat zelfs 1 op de 3. Ook bij Careyn DWO/NWN*. Daar hebben ze deze groep werknemers goed in het vizier en werken ze samen aan een mantelzorgvriendelijk werkklimaat. Die inspanningen leidden dinsdag 7 maart tot de erkenning als 'mantelzorgvriendelijke werkgever’.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn DWO-NWN ondertekent Regionaal Integraal Gezondheidsakkoord

Careyn DWO-NWN ondertekent Regionaal Integraal Gezondheidsakkoord

22 februari 2023

In de regio Westland-Schieland-Delfland hebben zorgpartijen, gemeenten en zorgverzekeraar DSW een ‘regionaal integraal gezondheidsakkoord’ ondertekend. Districtsdirecteur Marjolein van Bommel deed dat namens Careyn DWO-NWN. De ondertekenaars zetten in op “betere gezondheid, kansengelijkheid en bestaanszekerheid”.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn zoekt nieuwe voorzitter Centrale Cliëntenraad

Careyn zoekt nieuwe voorzitter Centrale Cliëntenraad

10 februari 2023

Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn start in vijf gemeenten met het ‘volledig pakket thuis’

Careyn start in vijf gemeenten met het ‘volledig pakket thuis’

06 februari 2023

Langdurige zorg en ondersteuning bij de mensen thuis

afbeelding horende bij nieuwsbericht Opening vernieuwd Coördinatiepunt WSD

Opening vernieuwd Coördinatiepunt WSD

18 januari 2023

Maandag 16 januari werd het vernieuwde coördinatiepunt Westland, Schieland, Delfland (WSD) geopend. Careyn is een van de deelnemende partijen in deze unieke samenwerking.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn ondertekent Green Deal Duurzame Zorg 3.0

Careyn ondertekent Green Deal Duurzame Zorg 3.0

09 december 2022

150 zorgorganisaties ondertekenden afgelopen donderdag de nieuwe Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg’. Daarmee laten zij zien dat de zorg serieus werk wil maken van duurzaamheid. Deze derde Green Deal staat vooral in het teken van nóg meer samen optrekken in het waarmaken van concrete afspraken.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Samen zorgen voor nieuwe woonoplossingen voor ouderen in Westland

Samen zorgen voor nieuwe woonoplossingen voor ouderen in Westland

25 november 2022

Careyn heeft op woensdag 23 november jl. het convenant Wonen en Zorg ondertekend. Daarmee geeft Careyn, samen met de gemeente Westland en diverse samenwerkingspartners, aan dat zij de komende jaren gaan zorgen voor nieuwe woonoplossingen voor ouderen. Hiermee wordt actief gewerkt aan de wens van Westlanders om zo lang mogelijk fijn en gezond thuis te kunnen wonen.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn Bernissesteyn kiest voor milieuvriendelijke verwerking incontinentiemateriaal

Careyn Bernissesteyn kiest voor milieuvriendelijke verwerking incontinentiemateriaal

17 november 2022

Sinds kort wordt het afval van incontinentiemateriaal van Careyn Bernissesteyn in Zuidland niet meer verbrand. In plaats daarvan gaat het naar een nieuwe, hypermoderne centrale. Daar wordt al het inco-materiaal gerecycled. Zo wordt er iets nuttigs mee gedaan en nog belangrijker: deze manier van verwerking is vele malen beter voor het milieu.

afbeelding horende bij nieuwsbericht 150 e-bikes voor wijkteams Careyn

150 e-bikes voor wijkteams Careyn

26 oktober 2022

‘Mooie e-bikes, fijn om door de wijk te fietsen en de frisse lucht in te ademen’. Dat is slechts een van de enthousiaste reacties op de nieuwe e-bikes die de afgelopen weken zijn afgeleverd bij verschillende Careyn wijkteams.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn staat voor duurzame zorg

Careyn staat voor duurzame zorg

10 oktober 2022

Maandag 10 t/m vrijdag 14 oktober staat in het teken van de landelijke campagne ‘Duurzame Zorg. Daar wordt iedereen toch beter van?’ Careyn heeft dit initiatief met veel enthousiasme omarmd. Want elke kuub gas en kilowatt elektra die we besparen, scheelt de zorg geld én draagt bij aan een lagere CO2 uitstoot.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Uniek leerwerktraject mbo-verpleegkundigen slaat aan: tweede groep van start

Uniek leerwerktraject mbo-verpleegkundigen slaat aan: tweede groep van start

02 september 2022

Op woensdag 31 augustus startte een tweede groep studenten aan de opleiding mbo-verpleegkundige die Careyn verzorgt samen met Reinier de Graaf ziekenhuis en Albeda Zorgcollege.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Reinier de Graaf en Careyn verplaatsen immunotherapie naar huis van patiënt

Reinier de Graaf en Careyn verplaatsen immunotherapie naar huis van patiënt

21 juli 2022

Vandaag wordt voor het eerst een borstkankerpatiënt van het Reinier de Graaf ziekenhuis thuis behandeld met immunotherapie. Deze behandeling vindt normaal gesproken altijd in het ziekenhuis plaats, maar kan nu voor een selecte groep patiënten thuis worden uitgevoerd. Het project 'Immunotherapie Thuis' is een samenwerking tussen Reinier de Graaf en Careyn. De twee organisaties leggen hiermee de basis voor meer behandelingen die naar de thuissituatie kunnen worden verplaatst.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn zet vaart achter verduurzaming zorgcentra Rijnmond

Careyn zet vaart achter verduurzaming zorgcentra Rijnmond

22 juni 2022

Zes zorgcentra van Careyn in de regio Rijnmond gaan werken aan het behalen van niveau brons van de Milieuthermometer Zorg in 2023. Op donderdag 16 juni heeft Careyn daarover afspraken gemaakt in het convenant ‘verduurzaming zorg’. Eerder behaalde Careyn voor negen andere zorgcentra niveau zilver.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Reiscoupé van NS en Alzheimer Nederland in Rosendael

Reiscoupé van NS en Alzheimer Nederland in Rosendael

17 juni 2022

Bewoners van Careyn Zorgcentrum Rosendael in Utrecht kunnen sinds 9 juni een ‘treinreis’ maken in de Hoofdreiscoupé van NS en Alzheimer Nederland. De coupé is gemaakt met onderdelen die uit echte treinen komen. Op een beeldscherm glijdt er een landschap voorbij, waardoor het voor de bewoner lijkt alsof de trein echt over het spoor rijdt. De eerste reacties van bewoners in Rosendael zijn positief; ‘Hartstikke leuke reis zo!’, ‘Heerlijk, prachtig!’.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Nieuwbouw Careyn Rozenhof weer een stap dichterbij

Nieuwbouw Careyn Rozenhof weer een stap dichterbij

20 mei 2022

Careyn en de gemeente Westland zetten een volgende stap richting herontwikkeling van woonzorgcentrum Rozenhof in Naaldwijk. Bestuurder Ronald Thijs en wethouder Piet Vreugdenhil ondertekenden daartoe op woensdag 18 mei een voorovereenkomst. Door vervangende nieuwbouw kan Rozenhof ook in de toekomst kwalitatief goede zorg blijven leveren.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn continueert zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

Careyn continueert zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

02 mei 2022

Nederland is op weg naar een nieuwe, duurzame economie en Careyn draagt daar zeker haar steentje aan bij. Zo sloot zij al in 2016 aan bij de 'Green Deal' en behaalden ze in 2020 voor negen locaties niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Na het jaarlijks controlebezoek is geconstateerd dat Careyn nog steeds glansrijk voldoet aan de voorwaarden voor dat keurmerk. Careyn behoudt dus het 'zilveren certificaat'.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Opvang Oekraïense vluchtelingen in Careyn Rosendael

Opvang Oekraïense vluchtelingen in Careyn Rosendael

20 april 2022

Careyn Rosendael in Utrecht stelt een leegstaande verdieping beschikbaar voor de opvang van 28 Oekraïense vluchtelingen. Zij nemen hun intrek op 'Nyenroode'. De eerste mensen zijn dinsdag 19 april aangekomen. Het gaat in eerste instantie om een periode van 6 tot 12 maanden.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Zonnepanelen op daken Zorgcentrum de Ark, Hart van Groenewoud en Maria-Oord

Zonnepanelen op daken Zorgcentrum de Ark, Hart van Groenewoud en Maria-Oord

20 april 2022

Na Nieuw Tamarinde in Utrecht zijn nu ook de daken van de zorgcentra De Ark in Wateringen, Hart van Groenewoud in Spijkenisse en de huurwoningen van Maria-Oord in Vinkeveen volgelegd met zonnepanelen. Daarmee wordt ruim 165.000 kWh groene stroom opgewekt. Dat is ongeveer net zoveel als het jaarverbruik van bijna 47 gezinnen. Goed voor het milieu, goed voor Careyn.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Nieuwe leden raad van toezicht Careyn

Nieuwe leden raad van toezicht Careyn

07 april 2022

Careyn benoemt Herman Bolhaar en Angèle Loomans tot voorzitter respectievelijk lid van de raad van toezicht van Careyn

afbeelding horende bij nieuwsbericht Meer aandacht voor Wonen en Zorg in Midden-Delfland

Meer aandacht voor Wonen en Zorg in Midden-Delfland

18 maart 2022

Careyn was een van de partijen die op donderdag 10 maart jl. de intentieovereenkomst Wonen en Zorg heeft ondertekend. Met de ondertekening zet Careyn, samen met andere partijen in de regio, een belangrijke stap om structureel nog meer samen te werken aan zorg en ondersteuning voor ouderen.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn Maassluis werkt samen voor  vernieuwing ouderenzorg

Careyn Maassluis werkt samen voor vernieuwing ouderenzorg

01 maart 2022

De opgave: uitbreiding van het aantal woon- en zorgplekken voor ouderen