Resultaten (51)

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn behaalt opnieuw ISO-Certificaat

Careyn behaalt opnieuw ISO-Certificaat

18 juli 2024

In mei vond bij Careyn een audit plaats door medewerkers van het keuringsinstituut Kiwa. Zij bezochten een aantal locaties, voerden gesprekken en keken rond om te kijken of ons kwaliteitssysteem voldoet aan de internationale ISO-normen. Daarbij zagen zij “enthousiaste en bevlogen” medewerkers. En de eindconclusie: de borging van het kwaliteitssysteem is bij Careyn prima geregeld.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Milieu-certificaat voor 28 zorglocaties van Careyn

Milieu-certificaat voor 28 zorglocaties van Careyn

11 juli 2024

In 2020 behaalden negen Careyn-locaties niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Vandaag is niet alleen bekend geworden dat zij die status behouden, maar ook dat daarnaast nog eens 19 zorglocaties het bronzen certificaat krijgen uitgereikt. Dat zet Careyn nu volledig op de kaart als koploper duurzaamheid in de VVT-zorg.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn Jaarverslag 2023 gepubliceerd

Careyn Jaarverslag 2023 gepubliceerd

01 juli 2024

Dankbaar en trots presenteren wij ons jaarverslag van 2023. In het jaarverslag kijken we terug op een mooi jaar waarin we weer het verschil konden maken voor onze cliënten in onze zorglocaties en bij mensen thuis.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn De Plantage wint Henk Eilanderprijs met sensorische ruimte

Careyn De Plantage wint Henk Eilanderprijs met sensorische ruimte

27 juni 2024

Bij Careyn De Plantage in Brielle weten ze maar al te goed dat het belangrijk is om steeds te blijven verbeteren en vernieuwen. Ook op de afdeling voor bewoners met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Daar zag het welzijnsteam dat de zorg voor de bewoners met een langdurige bewustzijnsstoornis beter kon. Met meer individuele aandacht en meer veiligheid, rust en geborgenheid. De oplossing: een speciale ‘sensorische ruimte’. Dat bleek een succes. Het initiatief is nu beloond met de Henk Eilanderprijs.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn biedt nu ook het ‘Volledig Pakket Thuis’ in Mijdrecht en Wilnis

Careyn biedt nu ook het ‘Volledig Pakket Thuis’ in Mijdrecht en Wilnis

27 juni 2024

Ouderen die intensieve zorg nodig hebben wacht vaak een verhuizing naar een verpleeghuis. Naar Careyn Maria-Oord bijvoorbeeld. Maar sinds kort is het ook mogelijk om die zorg thuis te krijgen. Het gaat dan om het ‘volledig pakket thuis’ of ‘VPT’. Daarmee hoeven ouderen niet meer te verhuizen om toch langdurige zorg en ondersteuning te krijgen. Sinds kort is dat ook mogelijk in Mijdrecht en Wilnis.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Ontmoetingscentrum Woerdblok feestelijk geopend

Ontmoetingscentrum Woerdblok feestelijk geopend

31 mei 2024

Donderdag 30 mei vond de feestelijke opening plaats van Ontmoetingscentrum Woerdblok. Daarvan waren de deuren al sinds 15 januari geopend, maar nu was het tijd voor de officiële openingshandeling. Dat werd een feestje in het teken van het ontmoeten en verbinden.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Bouw Voornesteyn De Eik feestelijk van start gegaan

Bouw Voornesteyn De Eik feestelijk van start gegaan

17 april 2024

Op maandag 15 april 2024 vierden we samen met Maasdelta Groep, gemeente Voorne aan Zee, aannemer BAM en de bewoners de start bouw van Voornesteyn De Eik. Op de locatie wordt een nieuwe vleugel voor Careyn gebouwd. Ook de ontmoetingsruimte krijgt een nieuwe uitstraling.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn DWO-NWN biedt stageplek aan mensen met een taalachterstand

Careyn DWO-NWN biedt stageplek aan mensen met een taalachterstand

06 maart 2024

Steeds vaker komen scholingsinstituten en zorgorganisaties tot creatieve manieren om mensen aan een zorgbaan te helpen. Ook Careyn is daar volop mee bezig. Door verkorte leertrajecten, door gepersonaliseerde opleidingen of bijvoorbeeld onlangs door het opzetten van een WijkLeerbedrijf. Bij Careyn DWO-NWN gaan ze nu ook mensen met een taalachterstand begeleiden naar een baan in de zorg.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn zet in op Beeldzorg

Careyn zet in op Beeldzorg

23 februari 2024

De zorg heeft te maken met een toename van ouderen en kwetsbare mensen, vaak met meerdere zorgvragen. Tegelijkertijd loopt het aantal zorgprofessionals terug. Om de zorg toekomstbestendig te maken en de duurzame inzetbaarheid van professionals te verbeteren, zoekt Careyn continu naar innovatieve oplossingen. Daarom heeft Careyn in 2023 proefgedraaid met beeldzorg. Na positief resultaat is deze vorm van digitale zorg - naast de bestaande fysieke zorg - gefaseerd ingevoerd in de hele organisatie. Vanaf nu kunnen álle cliënten van Careyn gebruik maken van beeldzorg.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn ZHE start met gepersonaliseerde VIG-opleiding

Careyn ZHE start met gepersonaliseerde VIG-opleiding

15 februari 2024

Unieke opleiding tot Verzorgende IG in samenwerking met Mbo Zadkine in Spijkenisse. De opleiding wordt betaald, de student krijgt direct salaris en is helemaal 'op maat'. Het programma is namelijk geheel afhankelijk van de kennis en vaardigheden.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Regionale samenwerking in NWN: eerste WijkLeerbedrijf geopend

Regionale samenwerking in NWN: eerste WijkLeerbedrijf geopend

12 februari 2024

In de regio Maassluis, Vlaardingen, Schiedam hebben zorgorganisaties, onderwijsinstellingen, ondernemers en de overheid de krachten gebundeld. Hun gezamenlijk doel is om de zorg te verbeteren en oplossingen te vinden voor de personeelstekorten. Uit die samenwerking komen mooie projecten voort. Afgelopen week bijvoorbeeld opende de wethouder in Vlaardingen het eerste WijkLeerbedrijf. Dat initiatief werkt naar twee kanten: de student leert en de oudere is geholpen. Careyn is nauw betrokken.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Hulpmiddelenspreekuur Careyn is slim succes

Hulpmiddelenspreekuur Careyn is slim succes

05 februari 2024

Hoe kun je onnodige zorghandelingen terugdringen? Bij Careyn in de stad Utrecht startten ze een spreekuur dat cliënten leert om met een hulpmiddel steunkousen aan en uit te trekken. Met succes. De cliënten kunnen het nu zelf en het wijkteam bespaart daarmee bijna 20% op steunkousenzorg. Onderzoeker Milou Cremers en de betrokken medewerkers bij Careyn zijn enthousiast.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Benoeming Chantal Beks tot lid Raad van Bestuur Careyn

Benoeming Chantal Beks tot lid Raad van Bestuur Careyn

10 januari 2024

De Raad van Toezicht van Careyn heeft Chantal Beks (1973) per 1 mei 2024 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Careyn. Met de benoeming van Chantal Beks heeft Careyn weer een vaste bezetting van de Raad van Bestuur.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Dagverzorging Woerdblok wordt ‘Ontmoetingscentrum’

Dagverzorging Woerdblok wordt ‘Ontmoetingscentrum’

10 januari 2024

Careyn transformeert in samenwerking met de gemeente Westland Dagverzorging Woerdblok in Naaldwijk tot een nieuw ontmoetingscentrum. Laagdrempeliger, met een uitbreiding van het aantal plekken, meer en andere begeleiding en bovenal: in het nieuwe centrum staat ‘de ontmoeting’ centraal.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn benoemt Douwe van Riet tot lid raad van toezicht Careyn

Careyn benoemt Douwe van Riet tot lid raad van toezicht Careyn

14 december 2023

Douwe van Riet (43) is per 1 december 2023 benoemd tot lid van de raad van toezicht van Careyn, als opvolger van Ernst Klunder.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Sloop locatie Voornesteyn van start

Sloop locatie Voornesteyn van start

24 november 2023

Vandaag start de sloop van het oude verzorgingshuis Voornesteyn in Hellevoetsluis om plaats te maken voor een nieuw woonzorgcentrum. De Rozenhoek in Hellevoetsluis is een oud verzorgingstehuis waar we onvoldoende de juiste zorg kunnen leveren die Careyn wil leveren. Voornesteyn, wat al geruime tijd leeg staat, biedt daarom de oplossing. Hier start vanaf februari 2024 de bouw. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de Rozenhoek zullen daar naar verwachting in 2025 naartoe verhuizen.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Coach voor bewoners woonservicegebied De Vloot in Maassluis

Coach voor bewoners woonservicegebied De Vloot in Maassluis

10 november 2023

Zes organisaties die betrokken zijn bij het woonservicegebied De Vloot in Maassluis hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Zij willen daarmee zorgen voor een betere leefomgeving, vooral voor de kwetsbare bewoners. Die kunnen er dan langer zelfstandig blijven wonen en meedoen aan de maatschappij. Ook elders komen dit soort lokale samenwerkingsverbanden voor. Maar in Maassluis introduceren de partners een belangrijke, verbindende schakel: de Vlootcoach.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn Rozenhof ondertekent overeenkomst met architect

Careyn Rozenhof ondertekent overeenkomst met architect

26 oktober 2023

In Careyn Zorgcentrum Rozenhof is de overeenkomst getekend met Architectenbureau Atelier PRO uit Den Haag. De handtekeningen werden gezet door Careyn-districtsdirecteur Marjolein van Bommel en Dorte Kristensen, directeur van Atelier PRO.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Medewerkers Careyn gaan met elkaar energie en kosten besparen

Medewerkers Careyn gaan met elkaar energie en kosten besparen

06 oktober 2023

Op maandag 9 oktober start in heel Nederland de campagne ‘Zorg voor Energie’. Niet minder dan 220 zorgorganisaties gaan dan een week lang de eigen medewerkers vragen om actief bij te dragen aan energiebesparingen. Tegelijk wordt ook het bewustzijn rond energieverspilling versterkt. Ook Careyn heeft zich bij de campagne aangesloten.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn start in Woerden en Abcoude met het ‘Volledig Pakket Thuis’

Careyn start in Woerden en Abcoude met het ‘Volledig Pakket Thuis’

29 september 2023

De ouderenzorg in Nederland staat onder druk. Careyn zoekt daarom naar oplossingen om die zorg toekomstbestendig te maken. ‘Zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan’ is daarbij het uitgangspunt. Dat heeft geresulteerd in het bieden van het ‘volledig pakket huis’ aan de inwoners van Woerden en Abcoude. Daarmee hoeven zij niet meer te verhuizen om toch langdurige zorg en ondersteuning te krijgen.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Jaarverslag 2022 gepubliceerd

Jaarverslag 2022 gepubliceerd

25 juli 2023

Een jaar geleden gaven we ons jaarverslag de titel: ‘hinken op twee gedachten’ mee. Enerzijds was de corona-ellende aan het uitdoven; anderzijds voorzagen wij een toekomst, met wederom grote uitdagingen. Zo begonnen de gevolgen van de oorlog in Oekraïne zich af te tekenen. En ook de krapte op de arbeidsmarkt nam toe. We begonnen dus bezorgd aan het nieuwe jaar… Maar inmiddels kijken wij vooral trots terug op het jaar 2022. In het jaarverslag kunt u met ons terugkijken.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Groen licht voor nieuwbouw Rozenhof

Groen licht voor nieuwbouw Rozenhof

21 juli 2023

De Raad van Bestuur gaf in de afgelopen maand akkoord op een aantal belangrijke stukken en gemaakte keuzes voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Rozenhof in Naaldwijk. Het plan wordt nu verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Wisseling voorzitterschap Raad van Bestuur Careyn per 1 november 2023

Wisseling voorzitterschap Raad van Bestuur Careyn per 1 november 2023

20 juli 2023

De Raad van Toezicht van Careyn heeft Mark van Houdenhoven (1968) per 1 november 2023 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij volgt per die datum de huidige bestuursvoorzitter Marco Meerdink op, die zoals reeds eerder aangekondigd Careyn na ruim 6 jaar zal verlaten om zich te richten op advies - en interim werkzaamheden.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn behoudt opnieuw het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

Careyn behoudt opnieuw het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

02 juni 2023

Careyn behaalde in 2020 voor negen zorglocaties het zilveren certificaat van de Milieuthermometer Zorg. Zo’n certificaat geldt voor drie jaar, maar er vindt dan wel jaarlijks een audit plaats. Dat gebeurde onlangs, nu met verscherpte normen. Net als bij de audit over het jaar 2021 wist Careyn ruimschoots aan alle criteria te voldoen. Een mooie beloning voor de vele inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Utrechtse thuiszorgorganisaties gaan meer Samenwerken

Utrechtse thuiszorgorganisaties gaan meer Samenwerken

30 mei 2023

De vraag naar thuiszorg is groot. Ook in Utrecht. Niet alleen omdat we ouder worden en verpleegzorg nodig hebben, maar ook omdat er steeds meer ziekenhuiszorg thuis kan. De wijkverpleging heeft daarin een cruciale rol. In Utrecht sluiten vijf aanbieders van wijkverpleging en zorgverzekeraar Zilveren Kruis een convenant om meer samen te werken. Zo wordt de beschikbare capaciteit zo optimaal mogelijk benut.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Belangrijke rol Careyn bij totstandkoming Zorgcampus Nissewaard

Belangrijke rol Careyn bij totstandkoming Zorgcampus Nissewaard

25 mei 2023

Tot grote vreugde van onderwijsinstellingen, zorginstellingen en gemeente Nissewaard heeft minister Dijkgraaf hun aanvraag voor een zorgcampus in Nissewaard goedgekeurd. Daarmee ligt de weg open naar een ‘Huis van de Toekomst’ op het gebied van zorg. Bij de aanvraag heeft regiomanager Susanne Veenstra een belangrijke rol gespeeld. Zij vertegenwoordigde daarbij alle betrokken zorginstellingen. Haar pitch bij het ministerie heeft dus bijgedragen aan de toekenning.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Neem een kijkje bij duurzaam Careyn

Neem een kijkje bij duurzaam Careyn

12 mei 2023

Bekijk tientallen verduurzamingsmaatregelen van dichtbij

afbeelding horende bij nieuwsbericht ZorgSpectrum sluit zich aan bij het Ouderengeneeskundig Netwerk Utrecht eerstelijn (ONUe)

ZorgSpectrum sluit zich aan bij het Ouderengeneeskundig Netwerk Utrecht eerstelijn (ONUe)

07 april 2023

Samen voor toekomstbestendige ouderenzorg.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Wisselingen in Raad van Bestuur Careyn

Wisselingen in Raad van Bestuur Careyn

06 april 2023

De Raad van Bestuur (RvB) van Careyn ondergaat gedurende dit jaar een aantal wisselingen.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Nieuwbouw Careyn Rozenhof een stap dichterbij

Nieuwbouw Careyn Rozenhof een stap dichterbij

22 maart 2023

Vanmiddag ondertekenden Careyn-districtsdirecteur Marjolein van Bommel en wethouder Michiel Ferwerda een overeenkomst voor de nieuwbouw van Careyn Rozenhof in Naaldwijk. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de sloop, de nieuwbouw van het zorgcentrum en de bouw van een appartementencomplex. Deze afspraken gaan onder meer over de hoeveelheid woonzorgeenheden, de prijsklassen van de woningen en het aantal parkeerplaatsen.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn en woningcorporatie vinden elkaar in verduurzaming

Careyn en woningcorporatie vinden elkaar in verduurzaming

20 maart 2023

Careyn en woningcorporatie Mitros* proberen beiden hun vastgoed te verduurzamen. Daarin hebben ze meer aan elkaar dan zij aanvankelijk dachten. Dat bleek toen Careyn en de woningcorporatie toenadering zochten over de door Careyn gehuurde zorglocaties. Nu werken ze schouder aan schouder om hun ambities te verwezenlijken. En dat werd ook in de vastgoedsector opgemerkt.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn DWO/NWN erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever

Careyn DWO/NWN erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever

08 maart 2023

Nederland telt ongeveer 4,4 miljoen mantelzorgers. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 4 medewerkers mantelzorger is. En in de zorg is dat zelfs 1 op de 3. Ook bij Careyn DWO/NWN*. Daar hebben ze deze groep werknemers goed in het vizier en werken ze samen aan een mantelzorgvriendelijk werkklimaat. Die inspanningen leidden dinsdag 7 maart tot de erkenning als 'mantelzorgvriendelijke werkgever’.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn DWO-NWN ondertekent Regionaal Integraal Gezondheidsakkoord

Careyn DWO-NWN ondertekent Regionaal Integraal Gezondheidsakkoord

22 februari 2023

In de regio Westland-Schieland-Delfland hebben zorgpartijen, gemeenten en zorgverzekeraar DSW een ‘regionaal integraal gezondheidsakkoord’ ondertekend. Districtsdirecteur Marjolein van Bommel deed dat namens Careyn DWO-NWN. De ondertekenaars zetten in op “betere gezondheid, kansengelijkheid en bestaanszekerheid”.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn start in vijf gemeenten met het ‘volledig pakket thuis’

Careyn start in vijf gemeenten met het ‘volledig pakket thuis’

06 februari 2023

Langdurige zorg en ondersteuning bij de mensen thuis

afbeelding horende bij nieuwsbericht Opening vernieuwd Coördinatiepunt WSD

Opening vernieuwd Coördinatiepunt WSD

18 januari 2023

Maandag 16 januari werd het vernieuwde coördinatiepunt Westland, Schieland, Delfland (WSD) geopend. Careyn is een van de deelnemende partijen in deze unieke samenwerking.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn ondertekent Green Deal Duurzame Zorg 3.0

Careyn ondertekent Green Deal Duurzame Zorg 3.0

09 december 2022

150 zorgorganisaties ondertekenden afgelopen donderdag de nieuwe Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg’. Daarmee laten zij zien dat de zorg serieus werk wil maken van duurzaamheid. Deze derde Green Deal staat vooral in het teken van nóg meer samen optrekken in het waarmaken van concrete afspraken.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Samen zorgen voor nieuwe woonoplossingen voor ouderen in Westland

Samen zorgen voor nieuwe woonoplossingen voor ouderen in Westland

25 november 2022

Careyn heeft op woensdag 23 november jl. het convenant Wonen en Zorg ondertekend. Daarmee geeft Careyn, samen met de gemeente Westland en diverse samenwerkingspartners, aan dat zij de komende jaren gaan zorgen voor nieuwe woonoplossingen voor ouderen. Hiermee wordt actief gewerkt aan de wens van Westlanders om zo lang mogelijk fijn en gezond thuis te kunnen wonen.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn Bernissesteyn kiest voor milieuvriendelijke verwerking incontinentiemateriaal

Careyn Bernissesteyn kiest voor milieuvriendelijke verwerking incontinentiemateriaal

17 november 2022

Sinds kort wordt het afval van incontinentiemateriaal van Careyn Bernissesteyn in Zuidland niet meer verbrand. In plaats daarvan gaat het naar een nieuwe, hypermoderne centrale. Daar wordt al het inco-materiaal gerecycled. Zo wordt er iets nuttigs mee gedaan en nog belangrijker: deze manier van verwerking is vele malen beter voor het milieu.

afbeelding horende bij nieuwsbericht 150 e-bikes voor wijkteams Careyn

150 e-bikes voor wijkteams Careyn

26 oktober 2022

‘Mooie e-bikes, fijn om door de wijk te fietsen en de frisse lucht in te ademen’. Dat is slechts een van de enthousiaste reacties op de nieuwe e-bikes die de afgelopen weken zijn afgeleverd bij verschillende Careyn wijkteams.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn staat voor duurzame zorg

Careyn staat voor duurzame zorg

10 oktober 2022

Maandag 10 t/m vrijdag 14 oktober staat in het teken van de landelijke campagne ‘Duurzame Zorg. Daar wordt iedereen toch beter van?’ Careyn heeft dit initiatief met veel enthousiasme omarmd. Want elke kuub gas en kilowatt elektra die we besparen, scheelt de zorg geld én draagt bij aan een lagere CO2 uitstoot.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Uniek leerwerktraject mbo-verpleegkundigen slaat aan: tweede groep van start

Uniek leerwerktraject mbo-verpleegkundigen slaat aan: tweede groep van start

02 september 2022

Op woensdag 31 augustus startte een tweede groep studenten aan de opleiding mbo-verpleegkundige die Careyn verzorgt samen met Reinier de Graaf ziekenhuis en Albeda Zorgcollege.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Reinier de Graaf en Careyn verplaatsen immunotherapie naar huis van patiënt

Reinier de Graaf en Careyn verplaatsen immunotherapie naar huis van patiënt

21 juli 2022

Vandaag wordt voor het eerst een borstkankerpatiënt van het Reinier de Graaf ziekenhuis thuis behandeld met immunotherapie. Deze behandeling vindt normaal gesproken altijd in het ziekenhuis plaats, maar kan nu voor een selecte groep patiënten thuis worden uitgevoerd. Het project 'Immunotherapie Thuis' is een samenwerking tussen Reinier de Graaf en Careyn. De twee organisaties leggen hiermee de basis voor meer behandelingen die naar de thuissituatie kunnen worden verplaatst.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn zet vaart achter verduurzaming zorgcentra Rijnmond

Careyn zet vaart achter verduurzaming zorgcentra Rijnmond

22 juni 2022

Zes zorgcentra van Careyn in de regio Rijnmond gaan werken aan het behalen van niveau brons van de Milieuthermometer Zorg in 2023. Op donderdag 16 juni heeft Careyn daarover afspraken gemaakt in het convenant ‘verduurzaming zorg’. Eerder behaalde Careyn voor negen andere zorgcentra niveau zilver.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Reiscoupé van NS en Alzheimer Nederland in Rosendael

Reiscoupé van NS en Alzheimer Nederland in Rosendael

17 juni 2022

Bewoners van Careyn Zorgcentrum Rosendael in Utrecht kunnen sinds 9 juni een ‘treinreis’ maken in de Hoofdreiscoupé van NS en Alzheimer Nederland. De coupé is gemaakt met onderdelen die uit echte treinen komen. Op een beeldscherm glijdt er een landschap voorbij, waardoor het voor de bewoner lijkt alsof de trein echt over het spoor rijdt. De eerste reacties van bewoners in Rosendael zijn positief; ‘Hartstikke leuke reis zo!’, ‘Heerlijk, prachtig!’.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Nieuwbouw Careyn Rozenhof weer een stap dichterbij

Nieuwbouw Careyn Rozenhof weer een stap dichterbij

20 mei 2022

Careyn en de gemeente Westland zetten een volgende stap richting herontwikkeling van woonzorgcentrum Rozenhof in Naaldwijk. Bestuurder Ronald Thijs en wethouder Piet Vreugdenhil ondertekenden daartoe op woensdag 18 mei een voorovereenkomst. Door vervangende nieuwbouw kan Rozenhof ook in de toekomst kwalitatief goede zorg blijven leveren.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn continueert zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

Careyn continueert zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

02 mei 2022

Nederland is op weg naar een nieuwe, duurzame economie en Careyn draagt daar zeker haar steentje aan bij. Zo sloot zij al in 2016 aan bij de 'Green Deal' en behaalden ze in 2020 voor negen locaties niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Na het jaarlijks controlebezoek is geconstateerd dat Careyn nog steeds glansrijk voldoet aan de voorwaarden voor dat keurmerk. Careyn behoudt dus het 'zilveren certificaat'.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Opvang Oekraïense vluchtelingen in Careyn Rosendael

Opvang Oekraïense vluchtelingen in Careyn Rosendael

20 april 2022

Careyn Rosendael in Utrecht stelt een leegstaande verdieping beschikbaar voor de opvang van 28 Oekraïense vluchtelingen. Zij nemen hun intrek op 'Nyenroode'. De eerste mensen zijn dinsdag 19 april aangekomen. Het gaat in eerste instantie om een periode van 6 tot 12 maanden.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Zonnepanelen op daken Zorgcentrum de Ark, Hart van Groenewoud en Maria-Oord

Zonnepanelen op daken Zorgcentrum de Ark, Hart van Groenewoud en Maria-Oord

20 april 2022

Na Nieuw Tamarinde in Utrecht zijn nu ook de daken van de zorgcentra De Ark in Wateringen, Hart van Groenewoud in Spijkenisse en de huurwoningen van Maria-Oord in Vinkeveen volgelegd met zonnepanelen. Daarmee wordt ruim 165.000 kWh groene stroom opgewekt. Dat is ongeveer net zoveel als het jaarverbruik van bijna 47 gezinnen. Goed voor het milieu, goed voor Careyn.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Nieuwe leden raad van toezicht Careyn

Nieuwe leden raad van toezicht Careyn

07 april 2022

Careyn benoemt Herman Bolhaar en Angèle Loomans tot voorzitter respectievelijk lid van de raad van toezicht van Careyn

afbeelding horende bij nieuwsbericht Meer aandacht voor Wonen en Zorg in Midden-Delfland

Meer aandacht voor Wonen en Zorg in Midden-Delfland

18 maart 2022

Careyn was een van de partijen die op donderdag 10 maart jl. de intentieovereenkomst Wonen en Zorg heeft ondertekend. Met de ondertekening zet Careyn, samen met andere partijen in de regio, een belangrijke stap om structureel nog meer samen te werken aan zorg en ondersteuning voor ouderen.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn Maassluis werkt samen voor  vernieuwing ouderenzorg

Careyn Maassluis werkt samen voor vernieuwing ouderenzorg

01 maart 2022

De opgave: uitbreiding van het aantal woon- en zorgplekken voor ouderen